LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE
Norsk: (English below)
Quesadillas er bare så digg!!! Per definisjon kommer navnet fra det spanske ordet "queso" som betyr ost og retten består av tortillalefser fylt med fortrinnsvis ost. Kjøtt, grønnsaker og salsa etter ønske tilsettes også, eller f.eks. bønner for å gjøre den vegetarisk.... Mulighetene er mange. Tortillaen brettes over fyllet en gang som en halvmåne og stekes deretter i stekepannen til osten er smeltet. Enkelt og greit og FRYKTELIG GODT!!!! Det finnes vel egentlig ingen grenser for hva du kan putte inni, det er bare fantasien som stopper deg. Denne versjonen lagde jeg etter at vi hadde hatt Carnitas - Meksikansk Småkjøtt, til middag (oppskrift HER). Hadde litt kjøttrester igjen og vips ble dette til en helt annen type middag dagen etter. Med hjemmelagd salsa på 1-2-3 var suksessen et faktum!
English:
Quesadillas is just so yummy!!! Per definition the name comes from the Spanish word "queso" meaning cheese and the dish consists of tortillas filled first and foremost with cheese. Meat, vegetables and salsa of choice is then added, or f.ex. beans to make it vegetarian.... There are many possibilities. The tortilla is folded over the filling once, so it gets a half-moon shape and is then fried in a skillet until the cheese has melted. Easy-peasy and TERRIBLY YUMMY!!!! Only your imagination stops you when it comes to choice of filling. I made this version after having Carnitas - Mexican Little Meats, for dinner (recipe HERE ). I had some leftover meat and this was easily turned into a completely different dinner the next day. With homemade salsa made in 1-2-3 the success was a fact!
INGREDIENSER / INGREDIENTS
Tortillalefser / Tortillas
Kjøtt etter ønske i biter / Meat of choice cut into pieces
Hjemmelaget Salsa* / Homemade Salsa**
1 liten løk / 1 small onion
2 fedd hvitløk / 2 cloves garlic
14 cherrytomater / 14 cherry tomatoes
1 ts korianderfrø, mortet / 1 tsp coriander seeds, crushed
* Dette er nok til 2-3 Quesadillas. Fordoble gjerne oppskriften!
** This is enough for 2-3 Quesadillas. Feel free to double the recipe!
Forslag til fyll / tilbehør / Suggestions for filling / extras
Reved ost, helst Cheddar / Grated cheese, preferably Cheddar
Rømme el. matyoghurt / Sour Cream or Greek yoghurt
Salat, tomater, mais etc. / Lettuce, tomatoes, sweet corn etc.
Refried Beans - Meksikansk Bønnepure (oppskrift )
Refried Beans (recipe HERE )
FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
For Salsaen: Knus korianderfrø i en morter. Ha alle ingrediensene i en food processor og kjør til en salsa. Smak til. (Det gjør ikke noe om det er litt småbiter av løk og tomat).
Til Quesadillas: Varm opp eventuelle kjøttrester eller stek kjøtt etter ønske. Krydre gjerne med spisskummen, salt, pepper, chili e.l.
Ta frem tortillalefsene og legg litt kjøtt på. Topp med salsa og revet ost og brett over til en halvmåne. Legg i en stekepanne med litt olje og stek på medium varme noen minutter før du snur og steker på den andre siden. (Pass på at du ikke bruker for sterk varme, slik at de ikke blir brent!). De er klare når osten har smeltet og tortillaen er sprø og gyllen.
Server med ønsket tilbehør og KOS DEG!!! :) :) :)
English:
For the Salsa: Crush the coriander-seeds in a mortar. Put all the ingredients in a food processor and blitz until you have a salsa. (It doesn't matter if small pieces of onion and tomatoes remains).
For the Quesadillas: Heat up the ready cooked meat or fry meat of choice. Season with f.ex. cumin, salt, pepper or chili.
Take out the tortillas and put a little meat on each. Add salsa and grated cheese, fold once to a half-moon shape and place in a lighly oiled skillet and cook on medium heat for a few minutes before turning them and cook on the other side as well. (Make sure you don't use too strong heat in order to avoid them turning too dark!) They are ready when the cheese has melted and the tortillas are crispy and golden.
Serve with vegetables and extras of choice and ENJOY!!! :) :) :)
INGREDIENSER / INGREDIENTS
Tortillalefser / Tortillas
Kjøtt etter ønske i biter / Meat of choice cut into pieces
Hjemmelaget Salsa* / Homemade Salsa**
1 liten løk / 1 small onion
2 fedd hvitløk / 2 cloves garlic
14 cherrytomater / 14 cherry tomatoes
1 ts korianderfrø, mortet / 1 tsp coriander seeds, crushed
* Dette er nok til 2-3 Quesadillas. Fordoble gjerne oppskriften!
** This is enough for 2-3 Quesadillas. Feel free to double the recipe!
Forslag til fyll / tilbehør / Suggestions for filling / extras
Reved ost, helst Cheddar / Grated cheese, preferably Cheddar
Rømme el. matyoghurt / Sour Cream or Greek yoghurt
Salat, tomater, mais etc. / Lettuce, tomatoes, sweet corn etc.
Refried Beans - Meksikansk Bønnepure (oppskrift )
Refried Beans (recipe HERE )
FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
For Salsaen: Knus korianderfrø i en morter. Ha alle ingrediensene i en food processor og kjør til en salsa. Smak til. (Det gjør ikke noe om det er litt småbiter av løk og tomat).
Til Quesadillas: Varm opp eventuelle kjøttrester eller stek kjøtt etter ønske. Krydre gjerne med spisskummen, salt, pepper, chili e.l.
Ta frem tortillalefsene og legg litt kjøtt på. Topp med salsa og revet ost og brett over til en halvmåne. Legg i en stekepanne med litt olje og stek på medium varme noen minutter før du snur og steker på den andre siden. (Pass på at du ikke bruker for sterk varme, slik at de ikke blir brent!). De er klare når osten har smeltet og tortillaen er sprø og gyllen.
Server med ønsket tilbehør og KOS DEG!!! :) :) :)
English:
For the Salsa: Crush the coriander-seeds in a mortar. Put all the ingredients in a food processor and blitz until you have a salsa. (It doesn't matter if small pieces of onion and tomatoes remains).
For the Quesadillas: Heat up the ready cooked meat or fry meat of choice. Season with f.ex. cumin, salt, pepper or chili.
Take out the tortillas and put a little meat on each. Add salsa and grated cheese, fold once to a half-moon shape and place in a lighly oiled skillet and cook on medium heat for a few minutes before turning them and cook on the other side as well. (Make sure you don't use too strong heat in order to avoid them turning too dark!) They are ready when the cheese has melted and the tortillas are crispy and golden.
Serve with vegetables and extras of choice and ENJOY!!! :) :) :)
OH YES!!! I LIKE A LOT!!!!! :) :) :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!