mandag 28. januar 2013

"Carnitas" - Meksikansk Småkjøtt / Carnitas - Mexican Little Meats

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

 English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
"Carnitas" eller "Småkjøtt" er en Meksikansk spesialitet (ikke sterk!!) som vissnok kan bli laget på mange forskjellige måter. (Det finnes sikkert like mange måter å lage det på som det finnes måter å lage lapskaus på for eksempel). Fellestrekket er at ikke helt magert svinekjøtt kokes lenge til mørt og til mer eller mindre alt vannet har fordampet, slik at væsken som er igjen er fettet og kanskje noe kokevann. (Jeg fikk igjen en skikkelig bra kraft som jeg har fryst ned til en gang jeg skal lage skikkelig god saus!) Kjøttet skal så skjæres i mindre biter og stekes i smult eller fettet som er igjen fra kokingen. Sluttresultatet blir nydelige, møre kjøttbiter som er sprø på utsiden og myke på innsiden. Nå er ikke jeg helt på lag med alt dette fettet, så jeg lot smult være smult og fett være fett og stekte det i tørr stekepanne, men veldig, veldig godt ble det!!!! Jeg serverte med ris og Meksikansk Bønnepure, "Refried Beans", oppskrift HER. (Jeg har lest at noen steker kjøttet i ovnen isteden for stekepanna. Kanskje jeg prøver det neste gang for variasjon).
English:
"Carnitas" or "Little meats" is a Mexican specialty (not spicy!!) which can be made in many different ways. (I guess there are as many different ways of making this as beef stew for example). The common characteristic is that not too lean pork meat is boiled for a long time until extremely tender and more or less all the water has evaporated, so that the remaining liquid is the fat and maybe some water. (When I cooked it I was left with a great meat stock that I have put in the freezer for future use for a real good sauce!) The meat is then cut into smaller pieces and supposed to be fried in lard or the excess fat from the cooking. The result is delicious, tender pieces of meat which are crispy on the outside and tender on the inside. All this fat doesn't really agree with me personally, so I let lard be lard and fat be fat, and fried it in a nearly dry frying pan, but it turned out really, really crispy and good!!! I served it with rice and Refried Beans, recipe HERE . (I have also read that some cook the meat in the oven instead of the frying pan. Maybe I'll try that next time for variation).

INGREDIENSER / INGREDIENTS
800 g svinekjøtt, ikke helt magert / 800 g pork meat, not too lean (1.7 pounds)
1 stor løk, hakket / 1 large onion, chopped
1 hel hvitløk, delt i kløfter / 1 whole garlic, divided into cloves
2 kjøttbuljongterninger / 2 beef stock cubes
1 ts spisskummen / 1 tsp ground cumin
2 laurbærblad / 2 bay leaves
Salt og pepper / Salt and pepper



FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Finn frem en stor kjele og ha svinekjøttet i denne sammen med hakket løk, en hel hvitløk (i kløfter og skrelt), buljongterninger, spisskummen, laurbærblad, salt og pepper. Ha på vann slik at det dekker helt, kok opp og skum av. Skru så ned til svak varme, dekk med lokk og la småkoke i 1,5 - 2 timer til kjøttet er mørt. (Sjekk innimellom at det ikke koker tørt!). Når kjøttet er ferdigkokt, taes kjelen av varmen og la kjøttet avkjøles helt i kokevannet.
Ta opp kjøttet av kraften. (Sil gjerne kraften og frys den gjerne ned til senere bruk). Del kjøttet i mindre biter, krydre med salt og pepper etter smak og stek i litt smør eller olje (eller smult hvis du vil) under omrøring til det er sprøtt på utsiden men fremdeles mykt på innsiden.
Server med ris og Refried Beans (link til oppskrift i innledningen og bilde og link under).

English:


Find a large saucepan and put the pork meat in this together with chopped onion, one whole garlic (divided into cloves and peeled), stock cubes, ground cumin, bay leaves, salt and pepper. Add water until it covers well, bring to a boil and remove the "foam" that will assemble. Turn down the heat to low, cover and let simmer for 1,5 - 2 hours until the meat is tender. (Check from time to time so that it doesn't boil dry!) When the meat is ready remove the saucepan from the heat and let the meat cool in the water (stock).
Remove the meat from the stock. (You can sieve the stock and freeze it for later use). Cut the meat into smaller pieces, season with salt and pepper to taste, and fry in a little butter or oil (or lard if desired) stirring occasionally until the meat is crispy on the outside but still soft on the inside.
Serve with rice and Refried Beans (link for recipe in the introduction and picture and link below).
Ha alle ingredienser i en stor kjele / Put all ingredients in a large saucepan
La småkoke 1,5-2 timer / Let simmer for 1,5-2 hours
Ferdig kokt / Ready cooked
Del i biter og sprøstek / Cut into pieces and fry until crispy

Skikkelig god middag på en kald vinterdag 
Real good dinner on a cold winter day

Refried Beans Oppskrift / Recipe HERE

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...