fredag 18. januar 2013

Viltgryte (eller Kylling eller Svinekjøtt) med Vin og Løk på på Gresk Vis / Game Stew (or Chicken or Pork) with Wine & Onions Greek Style

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE


English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Viltkjøtt blir ikke mye brukt her på Kreta....meg bekjent iallefall.....Det man helst bruker er i så fall villkanin (Kouneli) eller villhare (Lagos) og det blir gjerne laget som en vinbasert gryterett med mye løk (sjalottløk). Jeg har ikke laget dette ofte, en gang før bare for mange år siden, men hadde fryktelig lyst til å prøve det igjen og valget falt på kanin denne gang. Kaninkjøtt er hvitt og magert og kan minne litt om kylling men er "hardere" i konsistensen. Jeg ble veldig fornøyd med resultatet her, sausen ble helt himmelsk og den kommer jeg til å lage flere ganger men da med kylling eller svinekjøtt! Det er vel så godt som kaninkjøttet og en god del billigere. Men har du tilgang på kanin eller hare, anbefaler jeg på det varmeste å prøve ut denne selvkomponerte oppskriften som jeg klekket ut! Og har du ikke viltkjøtt - prøv som sagt med kylling eller svinekjøtt! Det skal iallefall jeg gjøre om ikke lenge for igjen: Sausen er skikkelig, skikkelig GOD!!! Du kan servere med hva du vil, spaghetti eller ris er bra men jeg anbefaler å lage Tuscan Fries (bilde over og oppskrift HER). Og for ikke å snakke om godt brød til å dyppe i sausen!!! :)
English:
Game is not used much here in Crete.....as far as I know anyway....When it comes to game they usually use wild rabbit (Kouneli) or wild hare (Lagos) and it is normally made as a wine-based stew with lots of onions (shallots). I have to say I haven't cooked it very often, in fact only once many years ago, but I wanted to try it again and chose rabbit this time. Rabbit meat is white and lean and can remind a bit of chicken but has a "harder" consistency. I was extremely happy with the result here, the sauce tasted heavenly and I'll be making it again very soon but then with chicken or pork which is just as nice as rabbit and somewhat cheaper. But if you have access to rabbit I absolutely recommend trying out this self-composed recipe. And if you don't have game - as I said, try it with chicken or pork! I'll be doing that very soon. The sauce is really, really GOOD!!! You can serve it with anything you want, spaghetti or rice would work splendidly but I recommend making Tuscan Fries (picture above and recipe HERE). And not to forget some delicious bread to dip in the sauce!!! :)

INGREDIENSER / INGREDIENTS
1-1,5 kg *kanin, i ca. 8 deler / **1-1,5 kg(ca. 2.2 pounds)**rabbit, cut into 8
1,2 dl olivenolje / 120 ml olive oil (1/4 cup)
1 stor løk, hakket / 1 large onion, chopped
350 g sjalottløk, hele eller halve / 350 g (13 oz) shallots, whole or cut in halves
4 fedd hvitløk, knust / 4 cloves garlic, crushed
3 dl hvitvin / 300 ml white wine (1 1/4 cups)
3 dl rødvin / 300 ml red wine (1 1/4cups)
2 dl vann / 200 ml water (3/4 cups)
1 grønnsakbuljongterning / 1 vegetable stock cube
1 kanelstang / 1 cinnamon stick
2 laurbærblad / 2 bay leaves
1 ts oregano / 1 tsp oregano
4 stilker frisk timian / 4 sprigs fresh thyme
20 stk. hel allehånde / 20 pieces whole allspice
 * eller kylling eller svinekjøtt
** or chicken or pork

FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Varm olje i en stor gryte og fres hakket løk og presset hvitløk noen minutter til blankt. Tilsett kjøtt og la dette frese noen minutter til det tar litt farge. Rør av og til. Tilsett så sjalottløk, hvitvin, rødvin, vann, buljongterning, kanelstang, laurbærblad, oregano, timian og allehånde. Bland godt. La koke opp, dekk med lokk, sett ned varmen og la småkoke i ca. 1,5 time. (Sjekk innimellom, og gi en liten omrøring). Server med ønsket tilbehør. F.eks. Tuscan Fries (link til oppskrift i innledningen). Det gjør ingenting om du lar dette stå til neste dag. Gryteretter som dette blir gjerne enda bedre dagen etter!
English: 
Heat the oil in a large saucepan and saute chopped onion and crushed garlic for a few minutes until soft. Add meat and let this saute a few minutes until it takes some colour, stirring occasionally. Add shallots, white wine, red wine, water, stock cube, cinnamon stick, bay leaves, oregano, thyme sprigs and allspice. Mix well. Bring to the boil, reduce heat, cover and let simmer approc. 1,5 hour. (Check occasionally and give a small stir). Serve with garniture of choice, e.g. Tuscan Fries (link to recipe in the introduction text). It doesn't matter if you leave it to chill and heat it up the next day. Stews like this tend to taste even better after a night in the fridge.

NAM-NAM!! YUM-YUM!!
 

 Tuscan Fries (oppskrift HER ) / Tuscan Fries (recipe HERE )





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...