mandag 14. januar 2013

Trøffelkake med Kastanjenøtter & Sjokolade (Glutenfri) / Trufflecake with Chestnuts & Chocolate (Gluten Free)

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
 Norsk: (English below)
....Og siden jeg allikevel var igang med kastanjeprosjektet mitt (se oppskrift på Kastanje- og Rom Konfektkake HER) måtte jeg jo selvsagt prøve ut en helt annen type kake også som resulterte i denne nydelige brownieliknende trøffelkaken......Velg selv hvilken du vil prøve! (helst begge ;)
English:
....And since I was on my chestnut-mission (see recipe for Chestnut- & Rum Confectionery Cake HERE) of course I just had to try out a completely different type of cake which resulted in this lovely brownie-like trufflecake.....You choose which one you want to try! (preferably both ;)

INGREDIENSER / INGREDIENTS 
380 g mørk sjokolade / 380 g dark chocolate (13.4 oz)
380 g smør / 380 g butter (13.4 oz)
380g kokte og skrelte kastanjenøtter/380 g cooked & peeled chestnuts(13.4oz)
3,5 dl milk / 350 ml milk (11.8 fl.oz)
5 egg / 5 eggs
180 g sukker / 180 g sugar (6.3 oz)
Hvit sjokolade til dekorasjon / White chocolate shavings for decoration
TIPS (N): Du kan gjerne bruke ferdigskrelte og kokte nøtter på boks hvis du får tak i dette.
TIPS (E): You can use tinned chestnuts if you are able to find this.



FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Ha smør og sjokolade i en liten kjele og la dette smelte over svak varme. Ha kastanjenøtter og melk i en annen kjele og gi et lite oppkok, ha de så over i en food processor og kjør til nøttene er finmost og godt blandet med melken.
Skill eggene og ha eggeplommer og eggehviter i to separate boller. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker og tilsett så sjokoladesmøret og kastanjemosen og bland til en glatt røre. Stivpisk eggehvitene og fold dette forsiktig inn i kastanjedeigen med en slikkepott. Ikke rør mer en høyst nødvendig.
Smør en kakeform ca. 23-24 cm og ha bakepapir i bunnen. Hell deigen i denne og stek ved 180 grader på midterste rille i ca. 30 - 40 minutter til den såvidt har stivnet men fremdeles er litt skjelvende på toppen.
Kaken kan serveres lunken eller avkjølt. Merk at hvis du vil servere den lunken vil den være relativt "løs", men avkjøles den vil den stivne noe og være lettere å skjære i biter. Dekorer gjerne med litt høvlet hvit sjokolade og server gjerne med litt pisket krem eller vaniljeis.

ENGLISH:
Put butter and chocolate in a small saucepan and melt over low heat. Put chestnuts and milk in another saucepan and bring to a boil, then transfer to a food processor and blitz until the nuts are thoroughly mashed and mixed well with the milk.
Separate the eggs and put egg yolks and egg whites in two separate bowls. Mix the egg yolks with sugar until light and frothy, then add the chocolate- and chestnut mixture to this and mix well until smooth. Whisk the egg whites until stiff and fold carefully into the chestnut batter using a spatula. Do not stir more than absolutely necessary.
Butter and line a 23-24 cm springform tin (9 inches). Pour the batter into this and bake on the middle rack at 180 degrees Celcius (350 degrees Fahrenheit) for approx. 30-40 minutes until just set but still a bit wobbly on the top.
You can serve the cake hot/lukewarm or chilled. Please note that if you are serving it hot/lukewarm it will be quite "loose" and moussey, but it will set if you leave it to cool and it will be easier to cut into slices. Decorate with white chocolate shavings and my suggestion is to serve it with a dollop of whipped cream or vanilla ice-cream.

ENJOY!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...