torsdag 17. januar 2013

Beluga Linsesuppe / Beluga Lentil Soup

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE


English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Dere vet vel nå at jeg digger å prøve ut nye matretter! Blir så kjedelig ellers atte! Denne her er unektelig litt annerledes vil jeg si; jeg mener, svart suppe a'gitt! Belugalinser er svarte og blanke og egentlig veldig flotte å se på! Og de ble helt nydelige i denne suppa som jeg komponerte her iallefall. Og ikke minst: Helse i hver skje! Prøv selv! Og hvis det blir igjen litt rester kan du lage Linsesalat til lunsj dagen etter!!! (Se oppskrift HER )
(Se også oppskrift HER på rød linsesuppe).

English:
I guess you know by now that I love trying out new and different kinds of food. Gets boring otherwise! And this is without doubt a little different I'd say; I mean, black soup! Come on! Beluga Lentils are pitch black and shiny and actually really beautiful to look at! And they turned out delicious in this soup I composed today. And not to forget: This is health in each spoon! Try it yourself! And if you have some leftovers you can make Lentil Salad for lunch the next day!!! (See recipe HERE )
(See also recipe HERE for red lentil soup).

INGREDIENSER / INGREDIENTS
3 ss olivenolje / 3 tbsp olive oil
1 stor løk / 1 large onion
2 fedd hvitløk, presset / 2 cloves garlic, crushed
1 medium gulrot i små biter / 1 medium carrot in small cubes
1 liten stilk selleri i små biter / 1 small stalk celery in small pieces
10 cherrytomater i små biter / 10 cherry tomatoes in small pieces
2 grønnsakbuljongterninger / 2 vegetable stock cubes
3 ts garam masala / 3 tsp garam masala
1 ts tomatpure / 1 tsp tomato puree
200 g Belugalinser / 200 g Beluga lentils (7 oz)
ca. 1,5 liter vann / ca. 1,5 litres water (ca. 6 cups)
Salt og pepper / Salt & Pepper to taste
Noen eddikdråper (kan sløyfes) / A few drops of vinegar (optional)

FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Varm olivenolje i en stor kjele og fres hakket løk og hvitløk et par minutter til blankt. Tilsett gulrot, selleri og tomater i små biter og la frese ca. 5 minutter på medium varme under omrøring. Tilsett så vann, buljongterninger, Belugalinser, tomatpure og garam masala, kok opp, sett så ned varmen, dekk med lokk og la småkoke i 30-40 minutter til linsene er møre. (Tilsett evt. litt mer vann hvis du vil ha suppen tynnere i konsistensen). Smak til med salt og pepper og server, gjerne med godt brød til. (Tips: Noen dråper eddik gir også veldig god smak.)
English:
Heat olive oil in a large saucepan and saute chopped onion and garlic for a couple of minutes until tender. Add carrot, celery and tomatoes cut into small pieces and let saute approx. 5 minutes over medium heat, stirring occasionally. Add water, stock cubes, Beluga lentils, tomato puree and garam masala, bring to the boil, then reduce heat, cover and let simmer for 30-40 minutes until the lentils are tender. (If you want a thinner consistency of the soup, add a little more water). Season to taste and serve, maybe with some freshly baked bread? (Tips: a few drops of vinegar also gives a very nice taste!)

NYDELIG OG SUNT / DELICIOUS AND HEALTHY


Hvis du har rester kan du lage DENNE Linsesalaten til lunsj dagen etter! 
With leftovers you can make THIS Lentil Salad for lunch the next day!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...