LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE
Norsk: (English below)
For meg er dette Verdens Beste Kjøttsaus! Brukte en stund på å utvikle den til å bli akkurat slik jeg ville og da jeg endelig ble fornøyd har jeg har ikke gjort noen forandringer og det kommer jeg ikke til å gjøre heller. Denne er bankers!! Har laget den noen ganger oppigjennom årene nå og kan vel mer eller mindre gjøre den i blinde men nå sist skrev jeg detaljert ned hva jeg gjorde slik at dere andre også kan få ta del i den. Dette er en av mine "signaturretter" og jeg håper dere liker den like godt som vi gjør her i gården. Jeg lager den som regel til spaghetti, (med masse parmesan) men du kan også bruken den til pizzasaus, eller hvorfor ikke fylle den i cannelloni og gratinere med en deilig ostesaus på toppen? Lasagne kan den også brukes til (men der har jeg en egen kjøttsaus som jeg alltid lager som jeg heller ikke kommer til å forandre på (er litt sær sånn gitt)...., se oppskrift HER . Den tar lenger tid å lage enn denne, så skal du lage lasagne og har litt knapt med tid vil denne sausen være perfekt!)
English:
To me, this is The Best Meat Sauce! It took me a while to develop it, but finally I succeeded and I haven't made any changes to it since and will never change it either. I have made it loads of times during the years and can do it blindfolded now I think, but last time I made it I wrote down exactly what I did so that you all can share it as well. This is one of my "signature-dishes" and I hope that you'll like it as much as we do here in our house. I usually serve it with spaghetti, (with loads of parmesan), but you can also use it as pizza sauce, or why not fill cannelloni with it and gratinate with a lovely cheese sauce on top? You can also use it for lasagne (but I have another meat sauce recipe that I use when I cook lasagne, and personally I won't change that one either (I'm stubborn, I know).... See recipe HERE . It is more time consuming to make that one though, so if you want to cook lasagne and is a bit short of time, this one will be perfect!)
INGREDIENSER (til 3-4 pers. / INGREDIENTS (serves 3-4 persons)
*500 g kjøttdeig /** 500 g minced meat (approx. 1.1 pounds)
1 ss olivenolje / 1 tbsp olive oil
1 stor løk, hakket / 1 large onion, chopped
2 kløfter hvitløk, knust / 2 cloves garlic, crushed
3 dl rødvin / 300 ml red wine (approx. 1 1/4 cups)
4 dl tykk tomatjuice (el. 1 boks tomater) / 400ml thick tomato juice (app.1 3/4 cups) (or 1 can crushed tomatoes)
1 laurbærblad / 1 bay leaf
1 kanelstang / 1 cinnamon stick
1 kjøttbuljongterning / 1 beef stock cube
1,5 ts mildt chilipulver / 1,5 tsp mild chili powder
2 ss tomatpure / 2 tbsp tomato puree
En klype sukker / Pinch of sugar
Salt og pepper / Salt and pepper to taste
*Klart best med storfekjøtt, men du kan bruke svinekjøtt også eller en blanding. (Jeg har aldri prøvd kyllingkjøttdeig men er sikker på at det vil være bra også)
**Beef is best, but you can use pork as well, or a mix. (I have not tried with minced meat from chicken but I'm sure that would work)
FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Finn frem en dyp stekepanne og varm oljen i denne. Brun kjøttdeig sammen med finhakket løk og knust hvitløk, krydre med salt og pepper. Når kjøttdeigen er brun, tilsettes rødvin. Rør godt og la koke 4-5 minutter til vinen har kokt inn litt. Tilsett så tykk tomatjuice (evt. tomat på boks hvis du velger det), laurbærblad, kanelstang, buljongterning og chilipulver. Rør godt, legg på lokk, og la koke over medium varme ca. 20-30 minutter til sausen begynner å tykne. Rør om innimellom. Blir sausen i tykkeste laget kan du bare tilsette litt mer rødvin eller evt. vann. Dette justerer du etter hva du synes og selvsagt etter hva du skal bruke den til. (Bruker du den til pizzasaus er det klart den bør være litt tykkere enn til pastasaus f.eks.) Tilsett tomatpure og en klype sukker, rør godt og la koke noen minutter til. Smak til med salt pepper og evt. mer chilipulver og server etter ønske. (Du kan med hell lage dobbel porsjon og fryse bort halvparten).
English:
In a deep fryingpan, heat the oil and saute the minced meat together with chopped onion and crushed garlic, season with salt and pepper. When the meat has browned, add red wine. Stir well and let simmer for 4-5 minutes until the wine has reduced a little. Add the thick tomato juice (or canned tomatoes if you choose this), bay leaf, cinnamon stick, stock cube and chili powder. Stir well, cover, and let simmer over medium heat approx. 20-30 minutes until the sauce thickens. Stir occasionally. If you think that the sauce gets too thick, simply add a little more red wine or water. This is up to you and it depends what you are using it for. (If you will use it for pizza it should be thicker than if you serve it with pasta for example). Add the tomato puree and pinch of sugar, stir well and let simmer a few minutes more. Season to taste with salt, pepper and chili powder and serve as you wish. (Why not make a double portion and deep-freeze half of it for later use?)
NAM!!!!! / YUM!!!!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!