fredag 1. februar 2013

Gorgonzola, Philadelphia og Pistasj Overraskelse / Gorgonzola, Philadelphia & Pistachio Surprise

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Jaaaahhhh.....Hva kan jeg si? Hadde store problemer med å finne på et passende navn som ville yte denne lille delikatessen her den rettferdighet den fortjener....... Det jeg iallefall er HELT sikker på er at det ikke blir et ost, kjeks og vin-selskap igjen (som jeg er med på iallefall) uten at denne står midt på bordet i all sin prakt! Hadde noen venninner til ost og kjeks her om kvelden og da lagde jeg denne. La meg si det sånn: Vi var bare 3 stykker (ble litt sykdomsforfall) så vi satt med en god del mat kan du si. Vi hadde denne i tillegg til 8 andre oster, og jeg tror vi spiste mer enn halvparten av denne, og da hadde vi et dypt innhogg i de andre også altså! (Greit, vi liker ost...) Det jeg skal frem til er at dette er en ganske stor oppskrift men det er tvingende nødvendig! For denne blir garantert spist opp hvis dere er flere enn 3 stykker iallefall!!! Tror jeg har sagt nok..... (Se forresten linker til andre forslag til ostepartyet!)
English: 
...........What to say? Had big problems coming up with a name which gives this little delicacy the justice it deserves......I am absolutely POSITIVE that it will never be another cheese, cracker and wine party (which I will attend anyway) without this in the middle of the table in all its glory! I had a few friends over for cheese, crackers and wine the other night and then I made this. Let me put it this way: We were only 3 (a few couldn't come due to illness) so you might say we had a bit of food to share. We had this one in addition to 8 other cheeses and I think we managed to eat more than half of this, and it is not that we didn't eat quite a bit of the other cheeses as well! (OK, we like cheese...) My point is that this is quite a big recipe but it is imperative that you make this amount because I can guarantee that you'll finish it off if you are more than 3 people!!!! Enough said.....(By the way, see links to other suggestions for the cheese-party below)

INGREDIENSER / INGREDIENTS
200 g Gorgonzola / 200 g Gorgonzola (7 oz)
200 g Philadelphia ost / 200 g Philadelphia cheese (7 oz)
2 ss Worcestershiresaus / 2 tbsp Worcestershire sauce
0,5 ts Cayennepepper / 0,5 tsp Cayenne Pepper
ca. 80 g pistasjnøtter, hakket / ca. 80 g pistachios, chopped

FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Bland Gorgonzola, Philadelphiaost, Worcestershiresaus og Cayennepepper i en bolle til en glatt røre. Dette går fint med en gaffel. Sett i kjøleskapet ca. 30 minutter. Skrell og hakk pistasjnøttene. Legg et bakepapir på benken, ta ut ostemassen fra kjøleskapet og form en rund og flat "kake" som du legger på bakepapiret. (Det er litt klissete). Strø halvparten av nøttene over osten. Ta frem en tallerken og legg over osten, hvelv den over, dra av bakepapiret og strø resten av nøttene over osten. Sett i kjøleskapet frem til servering. Server salte kjeks ved siden av.

English:
Put Gorgonzola, Philadelphia cheese, Worcestershire sauce and Cayenne in a bowl and mix well with a fork until smooth. Place in the fridge for about 30 minutes. Peel and chop the pistachios. Put a piece of bakingpaper on the work surface, take the cheese-mixture out of the fridge and form a round and flat "cake" which you place on the bakingpaper. (It is a bit sticky). Sprinkle half of the chopped nuts over the cheese, put a small plate on top, turn it over, pull off the baking paper and sprinkle the remaining nuts over the cheese. Refrigerate until serving and serve with salted crackers. 
GLED DEG!!!!! / ENJOY!!!!

ANDRE TIPS TIL OSTEPARTYET
Hjemmebakte Knekkebrød. Oppskrift HER 
Fikenmarmelade. Oppskrift HER
Valnøttmarmelade. Oppskrift HER
OTHER SUGGESTIONS FOR THE CHEESE PARTY
Home baked Crackerbread. Recipe HERE 
Figs Marmalade. Recipe HERE
Walnut Marmalade. Recipe HERE


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...