lørdag 13. oktober 2012

Toblerone Dream Brownies

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Det har kommet meg for øre at det er den internasjonale sjokoladeuka denne uka. Er det det? Flott'agitt! Enda en god grunn (eller unnskyldning, akkurat ettersom du ser det) for å lage en vidunderlig sjokoladekake! Ikke det at jeg egentlig trenger noen unnskyldning for det. Etter min kalender er det den internasjonale sjokoladeDAGEN hver dag! Denne her har jeg gått og ruga på en stund og ENDELIG!!!! Aaaaaahhhhhhh! Nydelig!!! Smaken  (karamellaktig) og konsistensen (seig og mektig) kan ikke beskrives så du må bare prøve den selv;) Men du skjønner sikkert tegninga når jeg sier at det er Toblerone-sjokolade (og ikke lite heller) både i deigen OG glasuren. NAAAAAAAMMMMMM!!!!!
English: It has come to my attention that it is the International Chocolate Week this week. Is it really? Excellent! Just another good reason (or excuse, depending on how you see it) to make a wonderful chocolate cake. Not that I need an excuse for that. According to my calendar it is the International Chocolate DAY every day! I have been wanting to make this one for quite some time now and FINALLY!!!!! Aaaaahhhhhhh! Wonderful!!! I don't know how to describe the taste (caramelly) and consistency (gloriously chewy and rich) so you've just got to try it yourself;) But you probably get the picture when I'm saying that there is Toblerone-chocolate (and not just a little) both in the cake batter AND the icing. YUUUUUMMMM!!!

INGREDIENSER (til ca. 25x25 form) / INGREDIENTS (ca. 25x25/9.5" tray)
Brownien / For the Brownie
220 g smør / 220 g butter (7.7 oz)
300 g Toblerone / 300 g Toblerone (10.5 oz)
4 store egg / 4 large eggs
400 g sukker / 400 g sugar (14 oz)
250 g hvetemel / 250 g plain flour (8.8 oz)
2 ts vaniljeessens / 2 tsp vanilla essence
3-4 ss Baileys (kan sløyfes, men anbefales) / 3-4 tbsp Baileys (optional, but recommended)
Glasur / For the Icing
300 g Toblerone / 300 g Toblerone (10.5 oz)
1,5 dl kremfløte / 150 ml double cream (1/2 cup + 2 tbsp)

FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Smelt smøret i en kjele. Del sjokoladen i biter og rør den inn i smøret på svak varme til den er smeltet. Bland godt og avkjøl. Rør sammen egg og sukker med en visp. (Når man lager brownies skal røren blandes for hånd, dette for å få den rette kompakte konsistensen). Bland i sjokoladesmøret, vaniljeessens, siktet hvetemel og evt. Baileys og bland godt til en klumpfri røre. Smør og kle en form, ca. 25 x 25 cm, med bakepapir. Stek ved 180 grader på midterste rille i ca. 25-30 minutter. Avkjøl kaken litt mens du lager glasuren. 
For å lage glasuren: Gi kremfløten et oppkok, brekk sjokoladen i biter og la smelte. Bland godt. Avkjøl litt og hell så den lunkne glasuren over den fortsatt lunkne kaken. Prikk noen hull rundt omkring på kaken med en tannpirker før du heller over glasuren så trekker den inn i kaken. La stå en stund, evt. i kjøleskap til glasuren stivner noe før du deler i biter og serverer. Opp til deg om du vil servere den kjøleskapskald eller romtemperert. Nydelig er den okkesom!!! (Ved romtemperature er den mer klissete - bare nevner det jeg ;)
English: Melt the butter in a saucepan. Break the chocolate into pieces and let it melt in the butter on medium heat. Mix well and leave to cool. Using a whisk, beat the eggs and sugar together. (Brownie batter should be mixed by hand in order to get the right, compact consistency). Add the chocolate-butter, vanilla essence, sifted flour and Baileys (if you use that) and mix well to a smooth batter. Butter and line a baking tin, approx. 25x25 cm (9.5"), and bake at 180 degrees Celcius (355 degrees Fahrenheit) on the middle rack for approx. 25 - 30 minutes. Let the cake cool while you make the chocolate icing.
To make the icing: Bring the cream to the boil, break the chocolate into pieces and let it melt in the cream. Mix well until smooth and leave to cool a little. Pour the lukewarm mixture over the still lukewarm cake. Make holes in the cake with a cakepin so that the icing will soak into the cake). Let the cake stand for a while so the icing sets before cutting it into pieces and serving. It is a matter of taste whether you like it cold from the fridge or at room temperature. (At room temperature it is more gooey - just saying.......;)
 

Jeg sier det igjen: NAAAAAMMM!!!! / I say it again: YUUUUUMMMMM!!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...