onsdag 17. oktober 2012

Ovnsbakt Laksefilet med Pesto / Ovenbaked Salmon Filet with Pesto

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

 English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Dette er en gjenganger her i huset. Så godt, så enkelt og så raskt! Smakskombinasjonen av laks og pesto er helt nydelig. Jeg liker best å servere den med kokte / dampede grønnsaker av forskjellige slag men vil du ha noe annet er potetstappe et veldig godt alternativ. Eller hva med en Fargerik Salat (oppskrift HER). Dette er hverdagsmat som også passer godt som selskapsmat! Og hvis du vil jazze den opp enda mer kan du lage Innbakt Laks med Pesto (oppskrift HER). Men nå - til denne versjonen: (Jeg skriver ikke mengde, se an hvor mange dere er og hvor mye dere pleier å spise hver dere. Steketiden jeg har angitt er til fiskefileter på ca. 125 g).

English: This is a dish I make quite often, because we really like it! So good, so simple and so quickly made! The taste combination of the salmon and pesto is delicious. I like to serve it with different kinds of boiled / steamed vegetables but if you want something else, mashed potatoes is a very good alternativ. Or how about a Colourful Salad (recipe HERE). This is everyday food which is also ideal if you're having a dinner party. And if you want to jazz it up even more you can make Salmon Wraps with Pesto (recipe HERE). But now - this version: (I don't write anything about how much of each, you play it by how many people you are and how much you usually eat. The cooking time and temperature is given for fish filets of approx. 125 g / 4.5 oz) each).

INGREDIENSER / INGREDIENTS
Laksefileter, skinn- og benfri / Salmon filets (without skin and bone)
Pesto, fra glass eller hjemmelaget / Pesto, from a jar or homemade)
Salt og pepper / Salt and pepper
Grønnsaker, Salat, Poteter etter smak / Vegetables, Salad, Potatoes of choice


FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below) Om du bruker frossenfisk, tin den og legg i en ildfast form som du har smurt eller kledd med bakepapir. Salt og pepre fisken på over- og undersiden. Smør så et tykt lag med pesto på toppen. Stek ved 200 grader på midterste rille i ca. 20 minutter. Server med ønsket tilbehør.

English: If you use frozen fish, defrost it and put it in an ovenproof dish which is buttered or lined with baking paper. Season with salt and pepper on all sides and then spread a generous amount of pesto on top of the fish. Bake at 200 degrees celcius on the middle rack for approx. 20 minutes. Serve piping hot with vegetables of choice.

Deilig og sunn middag / Good and healthy dinner





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...