LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE
English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Nå er det straks Halloween igjen og jeg gjentar suksessen fra i fjor tenker jeg! Denne lagde jeg til et Halloween-party Marius skulle på og jeg synes egentlig den ble ganske kul! :) Det syntes visst ungene også og det var jo det viktigste. De så på den med skrekkblandet fryd, kastet seg over den og borte ble den:) Deilig sjokoladekake fylt med sjokoladekrem og pyntet med hvit sjokolade og hjemmelagde sjokoladefigurer der jeg tegnet etter stensil. (Se bilder, beskrivelse og linker til å laste ned stensiler under).
English: Halloween is here again and I think I will repeat the success from last year! I made this cake for Marius' Halloween party and I think it looks pretty cool! :) And so did the kids, and that was of course the most important! They squealed and shouted when they saw it, dug in and then it was gone. Lovely chocolate cake filled with chocolate cream, decorated with white chocolate and homemade chocolate decoration. To make these I used stencils. (See pictures, description and links to download stencils below).
INGREDIENSER / INGREDIENTS
Sjokoladekaken / For the Chocolate Cake
120 g smør / 120 g butter (4.2 oz)
5 dl kefir / 500 ml fermented milk (kefir or buttermilk) (2 cups)
300 g sukker / 300 g sugar (10.5 oz)
1 ss natron / 1 tbsp bicarbonate of soda
1,5 ss kakaopulver / 1,5 tbsp cocoa powder
400 g hvetemel / 400 g plain flour (14 oz)
Sjokoladekremen / For the Chocolate cream
6 dl melis / 600 ml icing sugar (2 cups+ 6 tbsp)
350 g smør, mykt / 350 g butter, softened (12.3 oz)
300 g sjokolade, smeltet / 300 g chocolate, melted (10.5 oz)
3 ss vaniljeekstrakt el. vaniljesukker / 3 tbsp vanillaessence or vanilla sugar
Dekorasjon / Decoration
Hvit sjokolade / White Chocolate
Melis / Icing Sugar
Eller hvit marsipan eller fondant / Or white marzipan or fondant icing
Mørk sjokolade (smeltet) til figurene / Melted dark chocolate for the spiders etc.
FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Sjokoladekaken:
Smelt og avkjøl smøret. Rør sammen kefir og sukker og tilsett det avkjølte smøret. Sikt i mel, natron og kakaopulver og bland deigen godt sammen til en jevn røre. Smør og kle en liten langpanne (ca. 25x35 cm) og ha deigen i denne. Stek på midterste rille ved 175 grader i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken helt i formen før du setter den over på et passende fat.
Sjokoladekremen:
Smelt sjokoladen og avkjøl. Ha melis og mykt smør i en stor bolle og bland godt til luftig med en elektrisk mikser. Tilsett den smeltede sjokoladen og bland godt. Tilsett til slutt vaniljeessensen eller vaniljesukker og bland videre til godt blandet og luftig.
Dekorasjon:
Når kaken er avkjølt, deler du den forsiktig i to lag. Fyll kaken med kremen og legg på topplokket. Om du bruker hvit sjokolade og melis, smelt sjokoladen og bland med melis til du har en ganske tykk men jevn glasur. Smør jevnt over kaken og sett den i kjøleskapet slik at den stivner. Når den er klar kan du sikte over mer melis for å få den enda hvitere. Bruker du en annen type hvit dekorasjon (marsipanlokk eller fondant) kjevler du denne bare ut og kler kaken med. Poenget er at den skal være hvit!!
Smelt mørk sjokolade og ta frem stensilene. Strek så opp linjene på stensilene forsiktig og legg de i kjøleskapet til stivnet. Drypp litt smeltet sjokolade der du skal ha figurene slik at de fester seg bedre og fjern de forsiktig fra stensilene og legg på kaken.
English:
For the Chocolate cake
Melt the butter and let it cool. Mix the kefir and sugar and add the cooled butter. Sieve the flour, bicarb and cocoa powder and mix well. Butter and line a baking tray (approx. 25x35 cm or appr. 10"x14) and pour the batter into this. Bake on the middle rack at 175 degrees Celcius (350 degrees Fahrenheit) for approx. 30 minutes. Let the cake cool completely in the tray before transferring it onto a suitable serving dish.
Melt the butter and let it cool. Mix the kefir and sugar and add the cooled butter. Sieve the flour, bicarb and cocoa powder and mix well. Butter and line a baking tray (approx. 25x35 cm or appr. 10"x14) and pour the batter into this. Bake on the middle rack at 175 degrees Celcius (350 degrees Fahrenheit) for approx. 30 minutes. Let the cake cool completely in the tray before transferring it onto a suitable serving dish.
For the Chocolate cream:
Melt the chocolate and leave to cool. Put softened butter and icing sugar in a bowl and mix well using an electric mixer. Add the melted chocolate and stir again before you lastly add the vanilla essence or vanilla sugar and mix again until fluffy.
Decoration:
English: When the cake has cooled, divide it carefully into two layers. Fill the cake with the cream and put the top back on. If you use white chocolate and icing sugar, melt the chocolate and mix well with icing sugar until you get a fairly thick but even miture. Spread this evenly on the cake and put it in the fridge to set. When ready, sieve some more icing sugar on to get it even whiter. If you use another type of white decoration (marzipan or fondant) just roll this out using a rolling pin and decorate the cake with this. The point is for the cake to be white!!
Melt dark chocolate and find your stencils. Carefully draw the figures and put them in the fridge to set. Drip a little melted chocolate on the spots where you are placing the decoration, remove them carefully from the stencils and place on the cake.
TIL STENSILENE / ABOUT THE STENCILS
Norsk: (English below) Følg linkene under og print ut stensilene. (Det er bare en flaggermus så jeg foreslår å kopiere og lime 6 i et word dokument og printe ut dette). Gå til en bokhandel og få de "plastifisert" og så er det bare å tegne opp med sjokolade. Vask av etter bruk og så har du de klare igjen til neste år! :)
English: Follow the links below and print out the stencils. (It is only one bat so I suggest copy-paste about 6 to a word document and print out). Get the pages "plastified" in e.g. a bookstore and then you're ready to draw them in chocolate. Clean the stencils after use and you're ready to go again next year! :)
Edderkopp-stensilen (pdf) finner du HER
Edderkoppnettene (pdf) finner du HER
|
Flaggermusstensilene (og andre) kan du finne HER
You'll find the bat-stencils (and others) HERE
|
The spider-stencil (pdf) is HERE
The spiderweb-stencils (pdf) are HERE
|
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!