tirsdag 23. oktober 2012

Sterk og Krydret Tomatbønnesuppe med Bacon / Hot & Spicy Tomato Bean Soup with Bacon

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English) Jeg er veldig glad i supper og her har du en helt nydelig og varmende versjon fullstappet av god smak og sunne ingredienser. Perfekt for en gråkald høst- eller vinterdag! Har laget denne flere ganger og kommer til å fortsette med det! Veldig rask å lage er den også, så posesuppe fordi man har dårlig tid er ingen alternativ! Dessuten kan du lage den kvelden i forveien og bare varme den opp dagen etter mens du steker en hvitløksbaguett eller så kan du jo kjøpe en focaccia på vei hjem fra jobb og ha ved siden av! MMMMMM!!!!!
(Tips: Se oppskrift HER for nydelig og liknende "Fasolada" - Gresk Bønnesuppe laget med tørkede bønner som er et godt alternativ når du har bedre tid).

English: I love soups and here I'd like to share with you a lovely and warming version packed with good flavours and healthy ingredients. Perfect on a greyish and cold autumn- or winter day! I have made it several times and will continue to do so! Very quick to make so there is no excuse here to make something ready out of a packet! You can also prepare it the night before and just reheat it the next day while the garlic baguette is baking or you can even buy a focaccia on the way home from work to enjoy with it. MMMMMM!!!!!!
(Tips: See recipe HERE for lovely and similar "Fasolada" - Greek Bean Soup made with dried beans. A good alternative when you have more time).


INGREDIENSER (3-4 porsj) / INGREDIENTS (3-4 portions)
 1 ss olivenolje / 1 tbsp olive oil
1 stor løk, hakket / 1 large onion, chopped
1 stor gulrot, i biter / 1 large carrot, in pieces
2 stilker selleri, hakket / 2 stalks celery, chopped
100 g bacon, in småbiter / 100 g bacon, in small pieces (3.5 oz)
1 boks tomatbønner / 1 tin baked beans in tomatosauce
3,3 dl vann / 330 ml water
1 grønnsakbuljonterning / 1 vegetable stock cube
3,3 dl tomatjuice / 330 ml tomato juice 1 1/3 cup+1 tbsp)
1 ss Worcestershire sauce / 1 tbsp Worcestershire sauce
0,5 ts paprikapulver el. cayennepepper / 0,5 tsp ground paprika or cayenne
1 dl matfløte (kan sløyfes) / 100 ml cream (optional) (3/4 cup+2 tbsp)
Tips: (N) Du kan sløyfe baconet for en vegetarisk versjon
Tips: (E) Skip the bacon for a vegetarian version
FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below): Varm olivenoljen i en kjele og fres hakket løk, gulrot, selleri og bacon under omrøring i 8-10 minutter på medium varme. Tilsett så tomatbønnene, vann, grønnsakbuljongterning, tomatjuice, Worcestershire saus og krydder. La småkoke i 10-15 min til grønnsakene er møre. Smak til. Hvis du vil ha en rundere smak kan du tilsette litt fløte. (Det pleier jeg å gjøre). Server glovarm med godt brød til, for eksempel DETTE nydelige grovbrødet.
English: Heat the olive oil in a saucepan and saute on medium heat chopped onion, carrot, celery and bacon for 8-10 minutes, stirring. Add baked beans, water, stock cube, tomato juice, Worcestershire sauce and spices. Let simmer for 10-15 minutes until the vegetables are tender. Season to taste. If you prefer a "rounder" taste, add a little cream. (I usually do). Serve piping hot with fresh bread of choice, f.ex. THIS delicious wholegrain bread.

2 kommentarer:

  1. gleder meg til å prøve den i dag :-)

    SvarSlett
  2. Å så moro!! Håper du liker den like godt som vi gjør!!!! Veldig koselig om du skriver og forteller hva du synes om resultatet!!! Hilsen Camilla

    SvarSlett

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...