LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE
English version along with NorwegianNorsk: (English below) Fy fillern, dette var godt! Og den ble til en dag jeg hadde skikkelig dårlig tid, jeg hadde egenglig ikke planlagt noe spesielt til middag og jeg hadde diverse rester i kjøleskapet som trengte å brukes. Og hva gjør man da? Jo, man tager det man haver, suksessen er et faktum og vips har man en rett man kommer til å lage igjen - og igjen - og igjen. Denne lages i løpet av den tiden det tar å koke (hurtig)risen eller pasta. NAM NAM NAM!!!
English: Oh my this was good! And it was created one day I was really short of time, had not planned enyting special for dinner and I had some leftovers in the fridge. What to do? Yes, you take what you've got, the success is tremedous and all of a sudden you have a dish that you'll make again - and again - and again. This is ready within the time it takes to make the (quick-boil) rice or pasta. YUM YUM YUM!!!
INGREDIENSER (2 porsjoner) / INGREDIENTS (2 portions)
*250-300 g grillet kylling / **250-300 g (9-10 oz) grilled chicken
1 løk, hakket / 1 onion, chopped
2 dl vikingmelk / 200 ml evaporated milk (3/4 cup + 2 tbsp)
1,5 dl matfløte / 150 ml cream (1/4 cup + 2 tbsp)
2 ts tørket estragon / 2 tsp dried tarragon
2 ts sennep / 2 tsp mustard
Salt og pepper / Salt and pepper
* Selvsagt kan du bruke rå kyllingfilet
** Of course you can use raw chicken filet instead
Tips 1 (N): Jeg skulle gjerne hatt i champignon i også, men jeg hadde ikke akkurat da.
Tips 2 (N) Istedenfor vikingmelk kan du bruke 3,5 dl fløte. Tipset om å bruke vikingmelk i fløtesauser fikk jeg på et matprogram jeg så og det var helt brilliant!
Tip 1 (E): I would have liked to add mushrooms as well but I didn't have it.
Tip 2 (E): Instead of using evaporated milk you can just use 350 ml cream. I got the tip to use evaporated milk in cream sauces on a TV program recently and it worked out brilliantly!
FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below): Del kyllingen i små biter. Fres løken til blank i litt olje og tilsett kyllingen. Tilsett vikingmelk, fløte, estragon og sennep og bland godt. La småkoke 2-3 minutter så sausen tykner, smak til med salt og pepper og server med ris eller pasta.
English: Cut the chicken in pieces. Saute the onion in a little oil until "see-through" and add the chicken. Add the evaporated milk, tarragon and mustard and mix well. Let simmer 2-3 minutes until the sauce thickens, season to taste and serve with rice or pasta.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!