søndag 28. oktober 2012

Halloween Red Velvet Spiderweb Cupcakes

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Lagde en haug av disse til Marius' Halloween party i fjor. Nydelige Red Velvet Cupcakes med Ostekrem Frosting. Selvsagt kan du lage de ellers i året også og pynte dem annerledes, (noe som er veldig stilig er å smule opp en muffins og strø de fine røde kakesmulene på ostekremen) men edderkoppnettene var spesielt siden det var Halloween:) Edderkoppnettene lagde jeg etter stensiler og du kan se bilde og beskrivelse samt link til utskrivbar stensil.
English: I made a batch of these for Marius' Halloween-party last year. Lovely Red Velvet Cupcakes with Cream Cheese Frosting. Of course you can make this all the year around and decorate them as you wish, (it looks really cool to crumble one muffins and sprinkle the red crumbs on the creamcheese frosting) but the cobwebs was a special touch since it was Halloween:) I made the cobwebs by drawing on stencils and you can see picture, description as well as link to where you can find printable version of the stencil.

INGREDIENSER (24 stk) / INGREDIENTS (makes 24)
Red Velvet Cupcakes / For the Red Velvet Cupcakes
180 g smør (mykt) / 180 g butter (softened) (6.3 oz)
450 g sukker / 450 g caster sugar (15.8 oz)
3 store egg / 3 large eggs
30 g kakaopulver / 30 g cocoa powder (1 oz)
60 ml rød konditorfarge / 60 ml red food colouring (1/4 cup)
1,5 ts vaniljeessens / 1,5 tsp vanilla essence
450 g hvetemel / 450 g plain flour (15.8 oz)
1,5 ts salt / 1,5 tsp salt
3,6 dl kulturmelk eller kefir / 360 ml buttermilk (fermented milk) (1 1/2 cup)
1,5 ss hvitvinseddik / 1,5 tbsp white wine vinegar
1,5 ts natron / 1,5 tsp bicarbonate of soda
Ostekrem Frosting / For the Cream Cheese Frosting
150 g smør (mykt) /150 g butter (softened) (5.3 oz)
900 g melis / 900 g icing sugar (2lb)
380 g Philadelphia ost / 380 g Philadelphia cheese (13.4 oz)
Smeltet mørk sjokolade til edderkoppnettene / Melted dark chocolate for the cobwebs.



FREMGANGSMÅTE / METHOD
Red Velvet Cupcakes / For the Red Velvet Cupcakes
Norsk: (English below)
1. Ha mykt smør og sukker i en bakebolle og bland det hvitt og luftig med en elektrisk mikser, ca. 10-15 minutter. Tilsett ett og ett egg, bland godt mellom hvert. Pass på at du får med alt i blandingen ved å skrape ned fra sidene av bollen.
2. I en separat liten bolle bland kakaopulveret med rød farge og vaniljeessens til en tykk pasta. Ha dette så i smør og sukkerblandingen og miks godt til en jevn røre.
3. Sikt sammen mel og salt i en bolle og bland dette i deigen vekselvis med kefiren. Bland godt mellom hver gang.
4. Bland natron med eddik i en kopp og tilsett dette i deigen til slutt. Bland godt igjen.
5. Ha muffinsformene i et muffinsbrett og fordel deigen i disse, 2/3 fulle (jeg brukte vanlig str.) Stek ved 190 grader på midterste rille i 15-20 minutter (sjekk etter 15 min). La de avkjøle helt på rist før du pynter dem med ostekrem.
Ostekremen
Ha mykt smør og melis i en bakebolle og bland på lav hastighet med en elektrisk mikser til en smulete konsistens. Tilsett kremosten og bland igjen, først på lav så økt hastighet til frostingen har en myk og "fluffy" konsistens. Smør frosting på muffinsene og dekorer med en edderkoppnett-sjokolade til slutt.
Edderkoppnett:
Smelt mørk sjokolade og tegn opp edderkoppnett etter stensil. Legg i kjøleskapet for å stivne før du fjerner dem forsiktig fra stensilene og legger en på hver muffins.
Til Stensilene: Følg linkene under og print ut stensilene. (Print ut 3-4 sider, så har du noen.). Gå til en bokhandel og få de "plastifisert" og så er det bare å tegne opp med sjokolade. Vask av etter bruk og så har du de klare igjen til neste år! :)

English:
1. Put the softened butter and sugar in a bowl and cream together for 10-15 minutes until pale and fluffy using an electric mixer. Add the eggs, one at the time, beating thoroughly after each addition and mixing in the scrapings from the sides of the bowl.
2. In a separate little bowl, mix the cocoa powder, red food colouring and vanilla essence to form a paste. Add this to the batter, mixing well until the paste is completely incorporated.
3. Sift together the flour and salt in another bowl, then add the flour to the batter in two batches, alternating with the buttermilk and mixing thoroughly after each addition.
4. In a cup, mix the vinegar with bicarb and add to the cake batter, mixing until completely incorporated.
5. Put the muffin cases in a muffin tray (I used normal-sized muffin cases) and fill them 2/3 full with cake batter. Bake on the middle rack at 190 degrees Celcius (375 degrees Fahrenheit) for 15-20 min. (check after 15 minutes). Leave to cool completely on a wire rack before decorating with cream cheese frosting.
For the Cream Cheese Frosting
Put softened butter and icing sugar in a bowl and using the electric mixer, beat on low speed until the mixture has a sandy consisency. Add the cream cheese and continue mixing, first on low speed then increasing until the frosting is soft and fluffy. Spread the frosting on the cupcakes and decorate with a chocolate cobweb to finish.
For the Cobwebs:
Melt dark chocolate and carefully draw the cobwebs on the stencils. Place in the fridge to set before carefully removing them and placing one on each cupcake.
For the Stencils:
Follow the links below and print out the stencils. (Print out 3-4 pages, so you have a few). Get the pages "plastified" in e.g. a bookstore and then you're ready to draw them in chocolate. Clean the stencils after use and you're ready to go again next year!:)


Edderkoppnett-stensilen (pdf) finner du HER
Spiderweb-stencil (pdf) is HERE

Oppskriften har jeg funnet i boka "Cake Days" fra The Hummingbird Bakery.
The recipe is from the book "Cake Days" from the Hummingbird Bakery.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...