LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE
Norsk: (English below) Så denne her var et lite eksperiment for aldri hadde jeg smakt ostekake med eple før og langt mindre bakt det men tenkte at det måtte da gå an! Og som sagt så gjort og glad er jeg for det for denne ble helt nydelig hvis jeg kan få si det selv! Her har du kjeksbunn dekket av epler og nydelig kremostfyll og prikken over i'en er havregrynstoppingen. En annerledes ostekake som jeg virkelig anbefaler å prøve!
English: So this was a little experiment because I had never tasted an apple cheesecake before and certainly never baked one but I thought why not! So there I went and I am very happy I did because it turned out delicious if I may say so myself! Here is a cake with biscuit base, covered by apples and lovely cream cheese filling and a wonderful crumble topping. A different kind of cheesecake which I really recommend!
INGREDIENSER / INGREDIENTS
Kjeksbunn / For the base
350 g Digestive kjeks / 350 g Digestive biscuits (12.3 oz)
100 g smør / 100 g butter (3.5 oz)
1 ss kanel / 1 tbsp cinnamon
Ostekakefyllet / for the Cheesecake filling
250 g Philadelphia ost / 250 g Philadelphia cheese (8.8 oz)
150 g sukker / 150 g sugar (5.3 oz)
4 egg, romtempererte / 4 eggs, at room temperature
2 ts vaniljesukker / 2 tsp vanilla sugar
2 store epler (ca. 300 g) / 2 large apples (ca. 300 g / 10.6 oz))
Smuldrelokk / For the Crumble topping
100 g havregryn / 100 g porridge oats (3.5 oz)
50 g mykt lysebrunt sukker / 50 g soft light brown sugar (1.7 oz)
1,5 ts kanel / 1,5 tsp cinnamon
50 g smør / 50 g butter (1.7 oz)
FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Kjeksbunnen: Kjør kjeksen til smuler i en food processor. Ha over i en bolle og tilsett kanel og smeltet smør. Bland godt og press ut i en smurt og bakepapirkledd springform ca. 25 cm. Sett i kjøleskapet mens du lager ostefyllet.
Ostefyllet: Ha kremost, sukker og vaniljesukker i en bakebolle og bland godt til lett og luftig med en elektrisk mikser. Tilsett ett og ett egg og bland godt mellom hvert.
Skrell eplene og del i små biter. Legg disse utover kjeksbunnen og hell over ostefyllet. Stek på midterste rille ved 170 grader i 45 minutter.
Smuldretopping: Forbered toppingen mens kaken steker ved å blande havregryn, sukker, kanel og smeltet smør. Når kaken har stekt i 45 minutter bre så over smuldretoppingen og stek videre i 45 minutter til. Skru så av ovnen, åpne ovnsdøren og la kaken stå i 30 minutter til. Ta den så ut og la avkjøle på rist og sett den deretter i kjøleskapet i noen timer eller over natten.
English:
For the Base: Blitz the biscuits in a food processor. Put in a baking bowl and add cinnamon and melted butter. Mix well and press out into a buttered and lined springform tin of approx. 25 cm. (10") Refrigerate while you make the cheesefilling.
For the Cheese filling: Put cream cheese, sugar and vanilla sugar in a baking bowl. Using an electric mixer beat well until light and fluffy. Add one egg at the time, beating well between each addition. Peel the apples and cut into small pieces. Cover the biscuit base with the apples and pour the cheese filling over. Bake at 170 degrees Celcius (340 degrees Fahrenheit) on the middle rack for 45 minutes.
For the Crumble Topping: Prepare the topping while the cake is baking by mixing porridge oats, sugar, cinnamon and melted butter. When the 45 minutes are up, cover the cheesecake with the crumble topping and continue baking for another 45 minutes. When done, turn off the oven, open the oven door and leave the cake in for another 30 minutes. Remove from the oven and transfer to a wire rack to cool completely before you refridgerate for a few hours or overnight.
NYDELIG!!! / DELICIOUS!!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!