søndag 1. juli 2012

"Kolokithokeftedes" Greske Squash-kaker/ "Kolokithokeftedes" Greek Courgette/Zucchini Patties

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

 
English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Å gå ut og spise meze er kjempekoselig. "Kolokithokeftedes" er en av mine favoritt-mezeer og det er en av de rettene jeg forlanger at vi skal bestille (ellers er jeg ganske grei å ha med å gjøre) - så lenge jeg får disse (og spinatpaier og gresk salat) så er jeg såre fornøyd....Men jeg hadde aldri lagd de selv, og så fikk jeg en pose med nyplukkede squash her i går og da fikk jeg endelig en gang somla meg til å prøve det. Og resultatet ble HIMMELSK!!!! Hadde en koselig ettermiddagsstund i dag ute på balkongen med mann og sønn og disse på bordet, og de forsvant fort kan jeg si...... Disse kan altså serveres helt alene for seg selv som en snack (eller lunsj eller middag, kanskje med en salat ved siden av), eller som en del av meze / koldtbord, eller som tilbehør til grillmat, eller.....eller.....

English: Going out for meze is really nice. "Kolokithokeftedes" is one of my favourite meze-types and is one of the dishes I require that we order (otherwise I'm pretty easy-going) - as long as I get these (and spinach pies and Greek salad) I'm more than happy.....But I had never made them myself, and then someone gave me some freshly picked courgettes yesterday and then finally. And the result: HEAVENLY!!!! Had a really nice afternoon on the balcony today with my husband and son and these on the table and they disappeared quite quickly....You can serve these as they are as a snack (or lunch or dinner, maybe with a salad on the side), or as part of meze - smorgasbord, or as part of a BBQ, or.......or........

INGREDIENSER (ca. 15 stk.) / INGREDIENTS (approx. 15)
Ca. 500 g squash / Approx. 500 g courgettes/zucchini/squash (approx. 17 oz)
1 vårløk / 1 spring onion
2 egg / 2 eggs
150 g fetaost / 150 g feta cheese (5.2 oz)
Evt. litt revet parmesanost / Grated Parmesan cheese (optional)
1,5 ts tørket (eller frisk) mynte / 1,5 teaspoon dried (or fresh) spearmint
2 kløfter hvitløk / 2 cloves garlic
Salt og pepper / Salt & pepper
7-8 ss hvetemel / 7-8 tbsp flour
Griljermel / Breadcrumbs
Olje til steking / Oil for frying


FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norwegian: (English below) (Se steg-for-steg bilder under) Vask squashen og skjær vekk toppen. Riv de på den grove delen av et rivjern. Tilsett 1,5 ts salt, bland godt og sett til side ca. 15 minutter. Klem ut evt. væske og hell vekk dette. Finhakk vårløken og bland i. I en annen bolle blander du egg, smuldret fetaost, evt. parmesan, presset hvitløk, mynte, salt og pepper. (Pass på at du ikke salter for mye da fetaosten er ganske salt). Bland squashen med eggeblandingen og rør godt. Tilsett så mel litt etter litt til blandingen får en slik konsistens at du kan forme boller/burgere ut av den. Form flate boller ut av blandingen, ca. 1 toppet spiseskje til hver kake. Dekk de med griljermel og legg på et bakepapir til du skal steke dem. Varm olje (olivenolje eller solsikkeolje eller en blanding av disse) i en stekepanne og stek squash-kakene 2-3 minutter. Snu dem og stek videre 2-3 minutter til gylne. Legg de så over på et kjøkkenpapir for å trekke ut evt. overflødig olje

English: (See step-by-step pictures below) Wash the courgette (squash/zucchini), cut off the end part and grate them roughly using a handheld grater. Add 1,5 teaspoon salt, mix well and set aside for approx. 15 minutes. Squeeze out and dispose of any excess liquid. Chop the spring onion finely and mix well with the courgettes.
 In another bowl mix eggs, crumbled feta cheese, parmesan (optinal), garlic puree, spearmint, salt and pepper (take care not to add too much salt as the feta cheese is quite salty).
Mix the courgettes with the eggmixture and stir well. Add flour little by little until the mixture can be shaped into balls/burgers. Make patties out of the mixture, approx. 1 topped tablespoon for each pattie. Cover with breadcrumbs and put them on a baking sheet until it is time for frying.
Heat oil (olive oil or sunflower oil or a mixture of these) in a frying pan and fry the courgette patties for 2-3 minutes. Turn them and fry them 2-3 minutes on the other side as well until golden. Put them on a kitchen-paper to drain away excess oil.


Serveres varme eller lunkne / Serve them hot or lukewarm

Så utrolig gode!!!!!! / So incredible yummy!!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...