mandag 30. juli 2012

Sitron- og Polentakake (Glutenfri) / Lemon- & Polentacake (Gluten free)

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Her har dere en deilig og saftig kake som smaker friskt av sitron, takket være sitronlaken som skal helles over den varme kaken rett etter steking. Det var litt artig her i gården da jeg hadde lagd den. Mannen i huset er glad i kaker - innimellom. Jeg ga ham en bit og regnet vel egentlig med at han ville like den men var ikke helt sikker..... Han kom ned trappa og var helt over seg av hva jeg hadde kreert denne gangen!! (Det var hans ord). Så - tydeligvis ny favoritt.....(Kaken er forøvrig glutenfri da den er laget av malte mandler og polenta)
English: Here is a lovely and juicy cake with fresh taste of lemon, thanks to the lemon syrup which is poured over the cake just after baking. It was funny here when I made it. My husband likes cakes - somethimes. I gave him a piece and thought that he might like it, but wasn't completely sure.....He came downstairs and was beside himself with what I had created this time!! (His words...). So - apparently new favourite....(By the way this cake is gluten free as it is made from ground almonds and polenta)

INGREDIENSER / INGREDIENTS
Kaken / For the cake
200 g smør, romtemperert / 200 g butter, at room temperature (7 oz)
200 g sukker / 200 g caster sugar (7 oz)
200 g finmalte mandler / 200 g finely ground almonds (7 oz)
100 g polenta (maismel) / 100 g polenta (cornmeal) (3.5 oz)
1,5 ts bakepulver / 1,5 tsp bakingpowder
3 egg, romtempererte / 3 eggs at room temperature
Finrevet skall av 2 sitroner / Zest of 2 lemons
Sitronlaken / For the Lemon syrup
Saft fra 2 sitroner / Juice from 2 lemons
120 g melis / 120 g icing sugar (4.2 oz)


FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Smør en 23 cm springform og ha bakepapir i bunnen. Ha mykt smør og sukker i en bakebolle og rør det hvitt og luftig med en elektrisk mikser , ca 10 min.
Finmal mandlene i en food processor. Hvis du vil kan du skålde mandlene, det gjorde ikke jeg. (Eneste forskjellen er at du får en gulere farge på kaken om du skålder mandlene).
Bland mandler, polenta og bakepulver i en bolle. Ha 2/3 av det tørre i smørblandingen og bland godt. Tilsett så ett av eggene og bland igjen. Tilsett videre det tørre vekselvis med de to siste eggene og bland godt igjen. Tilsett til slutt sitronskall og bland igjen.
Hell deigen i formen og stek ved 180 grader Celcius på midterste rille i 35 minutter. Legg over et bakepapir de siste 10 minuttene så ikke kaken blir for mørk på toppen.
Ta den ferdigstekte kaken ut av ovnen og la den hvile mens du lager sitronlaken. Ha sitronsaft og melis i en liten kjele, kok opp under stadig omrøring. Når melisen er helt oppløst er laken ferdig.
Bruk en tannpirker e.l. og stikk hull i kaken og hell den varme sitronlaken jevnt utover hele kaken. La den avkjøle helt i formen og server!
 
English: Grease and line a 23 cm (9") springform tin. Put softened butter and sugar in a bowl and beat until white and fluffy using an electric mixer (approx. 10 minutes). Blitz the almonds in a food processor until finely ground. If you want you can use blanched almonds, but I didn't do that. (The only difference is that the cake will be more yellow in colour if you blanch the almonds). Mix the almonds, polenta and bakingpowder in a bowl.
Put two-thirds of the dry ingredients in the butter-mixture and mix well. Add one egg and mix again, then alternate dry ingredients and eggs beating all the while. Finally stir in the lemon zest.
Pour the mixture into the prepared baking tin and bake at 180 degrees Celcius (355 degrees Fahrenheit) on the middle rack for 35 minutes. Cover with a baking paper for the last 10 minutes so that it won't be too dark on top. Remove the cake from the oven and let it cool slightly while you make the lemon syrup. Put lemon juice and icing sugar in a small casserole and bring to the boil stirring continously. When the icing sugar is completely dissolved it is ready. Use e.g. a toothpick and prick the top of the cake all over and pour the hot lemon syrup evenly over the cake. Leave it to cool completely in the tin and then serve!
Klar til steking / Ready for baking
Ferdigstekt / Ready

Hell over laken og la avkjøle / Pour over the syrup and leave to cool

NAM NAM / YUM YUM

2 kommentarer:

  1. Hi Daniela! I am so glad to hear that!! :) I hope you will make it and please let me know what you think of the result! xo Camilla (Kakemilla)

    SvarSlett

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...