søndag 15. juli 2012

Eple- og Karamellkake / Apple- and Caramelcake

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

ENGLISH VERSION ALONG WITH NORWEGIAN
Norsk: (English below) Og da gikk den årlige speiderleiren av stabelen, og som vanlig måtte jeg jo sende med Marius noe godt å dele med de andre. Dette er en stor langpannekake som rekker til mange speidergutter- og jenter!!!!Nydelig, myk og søt kake med herlig eple, karamell og mandelsmak! Anbefales på det varmeste!!! Kaken er holdbar og kan også fryses. Oppskriften har jeg fra www.detsoteliv.no
English: And then it was time again for the yearly scouts-camp and as usual I had to make something yummy for Marius to bring with him to share with the others. This is a big traybake enough for many hungry boy- and girl scouts!!!! Delicious, soft and sweet cake with lovely flavour of apple, caramel and almonds! Highly recommended. The cake keeps well for a few days and you can also freeze it.

INGREDIENSER / INGREDIENTS
210 g smør / 210 g butter (7.4 oz)
6 egg, romtempererte / 6 eggs at room temperature
450 g sukker / 450 g sugar (15.8 oz)
200 g lysebrunt sukker / 200 g soft, light brown sugar (7 oz)
3 dl melk / 300 ml milk (1 1/4 cups)
650 g hvetemel / 650 g plain flour (22.5 oz)
6 ts bakepulver / 6 tsp bakingpowder
3 ts vaniljesukker / 3 tsp vanilla sugar
FYLL / FILLING
7-8 store epler / 7-8 large apples
60 g mandelflarn / 60 g flaked almonds (2 oz)
ca. 2-3 dl (eller mer) karamellsaus / approx. 200-300 ml (or more) carameltopping (appr. 1 cup)

FREMGANGSMÅTE / METHODNorsk (English below):
Smelt smøret i en liten kjele, bland med melk og sett til side. Pisk egg og sukker til eggedosis i en stor bakebolle, ca. 15 min. Sikt sammen de tørre ingrediensene og tilsett smørmelk og siktet melblanding vekselvis i eggedosisen. Hell deigen i en bakepapirkledd stor langpanne (min er 36 X 42 cm). Skrell eplene, del i båter som igjen skjæres i skiver. Legg disse tett i tett over kakedeigen. Hell over masse karamellsaus og strø til slutt over mandelflarn. Stek kaken på midterste rille ved 200 grader i 25-30 minutter til gjennomstekt. La avkjøle og del i biter.
English: Melt the butter in a small saucepan, add the milk and set aside. Beat sugar and eggs thick and fluffy in a big bowl, approx. 15 min. Mix flour with bakingpowder and vanillasugar. Add this to the egg-mixture alternating with the milk & butter mixture. Line the big bakingtray (belonging to your oven, (mine is 36 x 42 cm, or 14" x 16") and pour the mixture into this. Peel the apples and cut into slices which you spread evenly over the dough pressing down a little. Pour over loads of caramel sauce and lastly sprinkle flaked almonds over.
Bake the cake on the middle rack at 200 degrees Celcius (390 degrees Fahrenheit) approx. 25-30 min. Leave to cool before cutting into pieces.

Dekk deigen med eplebiter / Cover the batter with apple pieces
Hell over masse karamellsaus / Pour over loads of caramel sauce
Dryss over mandelflak / Sprinkle with flaked almonds

Ferdigstekt! / Ready!

DEILIG !!!! / LOVELY !!!!

2 kommentarer:

  1. Kor mykje smør skal det vera i? Du har ikkje nemd detta i oppskrifta

    SvarSlett
  2. OI!!!!! Beklager så mye! Det er 210 g. Nå har jeg oppdatert det i oppskriften! Tusen takk for at du sa ifra!
    Hilsen Camilla

    SvarSlett

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...