tirsdag 3. juli 2012

Banankake med Peanøttfrosting & Sjokolade Ganache / Bananacake with Peanutfrosting & Chocolate Ganache

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk:(English below) Altså: Skal du feire noe, anbefaler jeg å gjøre det med denne!!! Dette er en DIGER kake som rekker til mange og smaker helt ubeskrivelig. Bare se på navnet!!!! Oppskriften har jeg funnet på den flotte bakebloggen www.sukkerfeen.com og jeg lagde den til et middagsbesøk for en stund siden. Det var ikke måte på godlyder rundt bordet da denne ble satt frem. Tro meg - vi var gode og mette fra maten men herlighet hvor mye vi klarte å sette til livs av denne!!!
English: So: If you have something to celebrate, I recommend doing it with this one!!! This is a HUGE cake and the taste is out of this world. Just look at the name!!!! I made this for a dinnerparty a while ago and although we were pretty full after dinner it is incredible how much we managed to eat of this!!!

INGREDIENSER / INGREDIENTS
Til banankaken / For the bananacake
300g godt modne bananer(vekt uten skall)/300g ripe bananas (10.5 oz) (weight without peel)
2 ts sitronsaft / 2 tsp lemonjuice
400 g mel / 400 g plain flour (14 oz)
1/4 ts salt / 1/4 tsp salt
1/2 ts natron / 1/2 tsp bicarbonate of soda
170 g smør, romtemperert / 170 g butter at room temperature (6 oz)
430 g sukker / 430 g sugar (15 oz)
3 egg, romtempererte / 3 eggs at room temperature
2 ts vaniljeekstrakt / 2 teaspoons vanilla essence
3,5 dl kefir / 350 ml buttermilk
Til Peanøttfrostingen / For the Peanut Frosting
120 g smør, romtemperert / 120 g butter, at room temperature (4.2 oz)
250 g peanøttsmør, fin type / 250 g peanutbutter, smooth (8.8 oz)
ca. 0,4 dl melk / approx. 40 ml milk (2.5 tbsp)
250 g melis / 250 g icing sugar (8.8 oz)
Til Sjokolade Ganachen / For the Chocolate Ganache
220 g mørk sjokolade / 220 g dark chocolate (7.7 oz)
2,3 dl kremfløte / 230 ml double cream (1 cup)
Pynt / Decoration
Salte peanøtter / Salted peanuts


Fremgangsmåte / Method (SCROLL DOWN FOR ENGLISH)
Til kaken: Smør to 22 cm springformer og ha bakepapir i bunnen.
Rør mykt smør og sukker hvitt og porøst i en bakebolle (du trenger elektrisk mikser til dette og det tar ca. 10 minutter). Tilsett ett og ett egg og bland godt mellom hvert egg. Tilsett så vaniljeekstrakt og bland igjen.

Bland mel, natron og salt i en liten bolle. I en annen bolle moses bananene, tilsett sitronsaft og bland godt.

Bland så kefir inn i smør-og eggblandingen i omganger med det tørre. Rør godt mellom hver tilsetning. Rør til slutt i banan- og sitronmosen.

Fordel deigen i de to formene og stek ved 140 grader Celcius på midterste rille ca. 1 time. Sjekk med en bakenål at de er ferdige. La kakebunnene avkjøle helt før du pynter de.

Til peanøttfrostingen: Ha mykt smør og peanøttsmør i en bolle og bland til luftig med en elektrisk mikser. Tilsett melis litt og litt. Når blandingen begynner å tykne tilsettes en og en spiseskje melk. Tilsett så litt og litt melis vekselvis med melk til du har brukt all melisen (det er ikke sikkert du trenger å bruke all melken). Sett mikseren på høy hastighet og kjør ca. 4-5 minutter.

Legg den ene bunnen på serveringsfatet. Bre rikelig med peanøttfrosting på toppen og ned langs sidene. Legg den andre bunnen oppå og bre resten av frostingen oppå denne og ned langs sidene. Sett så kaken i kjøleskapet mens du lager sjokolade ganachen.

Til Sjokoladeganachen: Brekk sjokoladen i biter og ha den i en bolle. Kok opp fløten, hell den over sjokoladen og rør til sjokoladen har smeltet og du har en blank og fin sjokolademiks. Rør forsiktig så du ikke får luftbobler i den.

Ta ut den avkjølte kaken av kjøleskapet (nå skal frostingen ha "satt seg"). Hell sjokoladeganachen over kaken, begynn på midten og la den renne nedover sidene. Bruk en slikkepott e.l. og smør ganachen jevnt utover. Strø over hakkede peanøtter. Sett kaken i kjøleskapet så ganachen stivner. Ta kaken ut 15-20 minutter før den skal serveres og KOS DEG!!!!!! 

ENGLISH METHOD BELOW THE PICTURE

For the cake: Butter and line two 22 cm (8-9")springform tins.
Using an electric mixer, beat softened butter and sugar white and fluffy in a bowl. This takes approx. 10 minutes. Add one egg at the time, mixing well between each addition. Add vanilla essence and mix well again.

 Mix flour, bicarb and salt in a small bowl. In another bowl, mash the bananas, add the lemon juice and mix well.

Mix a little buttermilk into the butter- and sugar mixture. Add some of the dry ingredients and stir well between each addition. Lastly mix in the banana- and lemonmash.

Divide the cake batter equally into the two springform tins and bake at 140 degrees Celcius (285 degrees Fahrenheit) on the middle rack for approx. 1 hour. Check with a bakingpin the the cakes are thoroughly cooked. Leave to cool completely before decorating them.

For the peanutfrosting: Put softened butter and peanutbutter in a bowl and mix until fluffy using your electric mixer. Add icing sugar, little by little. When the mixture starts to thicken, add one tablespoonfull of milk at the time. Add icing sugar again little by little alternating with the milk until you've used all the icing sugar (maybe you don't need to use all the milk). Put the mixer on full speed and mix for 4-5 minutes.

Place one of the cakes onto the servingdish you are using. Spread a generous amount of peanutfrosting on top of the cake and down the sides. Put the other cake on top and spread the remaining frosting on top and down the sides. Put the cake in the fridge while you make the chocolate ganache.

For the chocolate ganache: Break the chocolate into pieces and put it in a bowl. Bring the cream to the boil and pour over the chocolate. Stir carefully using a spoon until the chocolate is melted and you have a smooth and shiny mixture. Stir carefully in order to avoid airbubbles in the mixture.

Remove the chilled cake from the fridge (the frosting should now have "set"). Pour the chocolate ganache over the cake, starting from the middle, and let it pour down the sides. Use a spatula and divide it evenly over and around. Sprinkle peanuts over for decoration. Put the cake back into the fridge for the ganache to cool and set. Remove the cake from the fridge 15-20 minutes prior to serving and ENJOY!!!!!
ABSOLUTELY FABOLOUS!!!!

2 kommentarer:

  1. Looks amazing. I must try this one... :)

    SvarSlett
  2. Hi there!
    Thank you for your nice comment! :) Yes, you really should try out this one! We're talking pure indulgence here! It is absolutely amazing!!!! When you've made it it would be really great to hear what you think!!!
    Happy Baking!! :)
    Regards, Camilla (Kakemilla)

    SvarSlett

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...