mandag 9. juli 2012

Salami, Feta & Spinat Muffins / Salami, Feta & Spinach Muffins

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk (English below): Skikkelig gode matmuffins som passer godt til matpakka, strandturen, pikniken, kveldskosen........ja, mulighetene er mange. (Ellers kan du rett og slett bare stå ved kjøkkenbenken og momse dem i deg varme rett fra ovnen...;)  )

English: Really scrummy food-muffins well suited for the lunch-box, as beach-snack, for the picnic-hamper, eveningsnack.....yes, there are many possibilities. (Or you can simply stand by the kitchen counter savouring them hot fresh from the oven....;)   )

INGREDIENSER (18 stk) / INGREDIENTS (makes 18)
400 g hvetemel / 400 g plain flour (14 oz)
80 g sammalt rugmel / 80 g wholemeal rye (2.8 oz)
3 ts oregano / 3 tsp oregano
2 ts bakepulver / 2 tsp baking powder
1 ts natron / 1 tsp bicarbonate of soda
0,5 ts salt / 0,5 tsp salt
1 ts pepper / 1 tsp pepper
3 egg / 3 eggs
200 g matyoghurt (tykk) / 200 g plain yoghurt (thick) (7 oz)
2 dl vann / 200 ml water (6.7 fl.oz)
1 dl olivenolje / 100 ml olive oil (3.4 fl.oz)
200 g gresk fetaost / 200 g Greek feta cheese (7 oz)
150 g spinat (fersk eller frossen) / 150 g spinach (fresh or frozen) (5.3 oz)
1 vårløk / 1 spring onion
100 g salami / 100 g salami (3.5 oz)



FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below) Bland hvetemel, rugmel, oregano, salt, pepper, bakepulver og natron i en bolle. I en annen bolle mikses egg, yoghurt, vann og olje. Lag en grop i det tørre og hell i væsken. Bland sammen med en gaffel til du får en jevn deig, men ikke rør mer en høyst nødvendig! Tilsett smuldret fetaost, spinat i biter (hvis du bruker frossen tin den og pass på at du klemmer vekk overflødig væske før du har den i deigen), finhakket vårløk og salami i småbiter og bland godt sammen. Putt muffinsformer i muffinsbrettet og fyll i deigen ca. 2/3 fulle. Stek ved 200 grader på midterste rille ca. 20 minutter til gylne.

English: Mix flour, wholemeal rye, oregano, salt, pepper, baking powder and bicarb in a bowl. In another bowl mix together eggs, yoghurt water and olive oil. Make a well in the flour mixture and pour the liquid into this. Using a fork stir until just incorporated, but do not stir more than absolutely necessary.
Add crumbled feta cheese, spinach in pieces (if you use frozen spinach, defrost it and make sure you drain away excess liquid before mixing it into the dough), finely chopped spring onion and salami in small pieces. Mix until well incorporated.
Put muffincases in a muffinstray and fill with dough approx. 2/3 full. Bake at 200 degrees Celcius (390 degrees Fahrenheit) on the middle rack approx. 20 minutes until golden.
ENJOY!!!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...