torsdag 12. juli 2012

"Koulourakia Karotou" - Greske Pretzels med Gulrot & Parmesan / Greek Savoury Pretzels with Carrot & Parmesan

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE


Stekt i 17 minutter (myke) / Baked for 17 minutes (soft)
Stekt i 23 minutter (sprø) / Baked for 23 minutes (crunchy)

 

English version along with Norwegian
Norsk: (English below) "Koulourakia" er en fellesbetegnelse på småkaker og kjeks her i Hellas og det finnes utallige varianter - både søte og salte, med frø eller strø eller uten...... Uansett - her har du en  "usøt" variant på det vi på norsk ville kalt kjeks eller pretzels. Disse er bakt med polenta (maismel), reven gulrot og parmesanost! Kjempedeilige!!! Du kan lage de myke eller sprø, den eneste forskjellen er steketiden.
English: "Koulourakia" is a general term for cookies or biscuits here in Greece and as you can understand there is a vast variety - sweet and savoury. Anyway - here is a savoury version in what we in English would call crackers or pretzels. These are baked with polenta (cornmeal), grated carrot and parmesan cheese! Delicous!!! You can make them soft or crunchy, the only difference is the bakingtime.

INGREDIENSER (ca. 40 stk.) / INGREDIENTS (approx. 40)
280 g hvetemel / 280 g plain flour (9.8 oz)
150 g polenta (grovt maismel) / 150 g polenta (cornmeal) (5.3 oz)
180 g smør / 180 g butter (6.3 oz)
1 ts bakepulver / 1 tsp bakingpowder
1 ts salt / 1 tsp salt
En klype kvernet pepper / Pinch of freshly ground pepper
90 g gulrot, grovrevet / 90 g carrot, grated (3.2 oz)
80 g revet parmesanost / 80 g grated parmesan cheese (2.8 oz)
4 ss melk / 4 tbspmilk 
1 eggeplomme / 1 egg yolk
2 ss olivenolje / 2 tbsp
1 eggehvite+1 ss melk til pensling / 1 eggwhite+1 tbsp milk for brushing

FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
(See step-by-step pictures below) Bland mel, polenta (maismel), salt, pepper og bakepulver i en bolle. Tilsett mykt smør i kuber og gni smøret inn i melet til det får brødsmule-konsistens. Du kan gjøre dette med fingrene eller en kjøkkenmaskin. Tilsett grovrevet gulrot og parmesan og bland godt. Rør ut eggeplommen i melken, tilsett dette og bland. Ha til slutt i olivenoljen og bland og kna deigen til du har en deig som er god å jobbe med og som ikke er klissete. La deigen hvile i romtemperatur i ca. 30 minutter.
Del deigen i mindre deler og rull ut til tynne pølser som igjen formes til ringer før du legger de på et stekebrett. Pensle med eggehvite blandet med melk før steking. Stek på midterste rille ved 180 grader varmluft. Hvis du vil ha de myke steker du de i 15-20 minutter, hvis du vil ha de sprø, stekes de i 20-25 minutter.
English:
(See step-by-step pictures below) Mix flour, polenta, salt, pepper and bakingpowder in a bowl. Add soft butter cut into cubes and rub it into the flour until the mixture resembles breadcrumbs. You can either do this by hand or with a kitchen machine. Add grated carrot and parmesan and mix well. Mix the egg yolk with milk, add, and mix well. Lastly, add the olive oil, mix and knead until you have a dough that is good to work with. It should not be sticky. Let the dough rest in room temperature for approx. 30 minutes.
Divide the dough into smaller parts, roll out and shape into rings before you put them onto the baking tray. Brush with eggwhite mixed with milk and bake on the middle rack at 180 degrees Celcius (350 degrees Fahrenheit) fan-assisted. If you want them soft, bake them 15-20 minutes, if you want them crunchy, bake them 20-25 minutes.
ENJOY!!!!!

Stekt i 23 minutter (sprø) / Baked for 23 minutes (crunchy)
Stekt i 17 minutter (myke) / Baked for 17 minutes (soft)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...