LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE
Norsk (English below) Det er år og dag siden jeg har laget disse....Synd...For så innmari gode de er...nesten som konfekt - tenk deg en luksusvariant av Bounty -seige kokoskaker med ekslusivt sjokoladefyll (OK, jeg gir meg nå)....Disse lagde jeg sist gang for 5-6 år siden og ga i gave til min gode venninne Amanda. Hun syntes de var så gode og var sikker på at søsteren hennes, Sarah, ville like dem også, så da lagde jeg en porsjon til henne da hun kom til Kreta på ferie....Og helt riktig, hun elsket de, men jeg har visst enda ikke fått somla meg til å gi henne oppskriften (som jeg forøvrig har blitt minnet om av Amanda flere ganger.....) Beklager Sarah, men nå har jeg laget de igjen, spesielt for Amanda og deg - og her er oppskriften!!!!!
English: 5-6 years have gone by since I last made these....Shame....They are absolutely delicious....more like confectionery than cake - think a luxurious version of Bounty - chewy coconut cakes with exclusive chocolate cream (OK, I'll stop now)....Initially I made these as a present for my good friend Amanda. She really liked them and was sure that her sister, Sarah, would also like them, so then I made a batch for her when she came to Crete on holiday....And right enough, she loved them, but I have yet to give her the recipe (which I have been reminded of time and time again by Amanda....) Sorry Sarah, but now I've made them again, especially for Amanda and you - and here's the recipe!!!!!
INGREDIENSER (ca. 20 stk.) / INGREDIENTS (approx. 20)
Kokoskakene / Coconut Cookies
200 g kokosmasse / 200 g dessicated coconut (7 oz)
240 g sukker / 240 g sugar (8.5 oz)
4 eggehviter / 4 eggwhites
Sjokoladesmørkrem / Chocolate-Buttercream
250 g mørk sjokolade / 250 g dark chocolate (8.8 oz)
130 g smør / 130 g butter (4.5 oz)
150 g melis / 150 g icing sugar (5.3 oz)
Norsk (English below):
Til kakene: (Se steg-for-steg bilder under) Ha kokosmasse, sukker og eggehviter i en kjele og bland godt. Varm opp under stadig omrøring til blandingen er lunken (dette er viktig for å få den riktige, litt seige, konsistensen på de ferdigstekte kakene). Form runde cookies (det skal bli ca. 40 stk), litt over 1/2 ss deig til hver kake og legg på et stekebrett. Stek ved 170 grader på midterste rille i ca. 17 minutter til de begynner å bli gylne. Ta de ut av ovnen og la avkjøle på rist mens du lager sjokoladekremen.
Til sjokoladekremen:
Kok opp vann i en kjele. Ha sjokoladen og smøret i en bolle og sett denne i vannbadet til sjokoladesmøret har smeltet. Bland godt. Rør så i melisen til du har en tykk og smøremyk krem.
Montering: Legg to og to kaker sammen med et tykt lag sjokoladekrem mellom.
Til kakene: (Se steg-for-steg bilder under) Ha kokosmasse, sukker og eggehviter i en kjele og bland godt. Varm opp under stadig omrøring til blandingen er lunken (dette er viktig for å få den riktige, litt seige, konsistensen på de ferdigstekte kakene). Form runde cookies (det skal bli ca. 40 stk), litt over 1/2 ss deig til hver kake og legg på et stekebrett. Stek ved 170 grader på midterste rille i ca. 17 minutter til de begynner å bli gylne. Ta de ut av ovnen og la avkjøle på rist mens du lager sjokoladekremen.
Til sjokoladekremen:
Kok opp vann i en kjele. Ha sjokoladen og smøret i en bolle og sett denne i vannbadet til sjokoladesmøret har smeltet. Bland godt. Rør så i melisen til du har en tykk og smøremyk krem.
Montering: Legg to og to kaker sammen med et tykt lag sjokoladekrem mellom.
PS. Oppbevares i kjøleskap. Jeg liker de best kjøleskapskalde. Men du kan også servere dem romtempererte, da vil sjokoladekremen være mykere.
English:
For the cookies: (See step-by-step pictures below) Put dessicated coconut, sugar and eggwhites in a saucepan and mix well. Heat up until lukewarm, stirring continously (It is necessary to heat it in order for the cookies to get the right, a little chewy, consistency).
Form round cookies (should be approx. 40), a little more than 1/2 tablespoon mixture for each cookie, and put them on a lined baking tray. Bake at 170 degrees celcius on the middle rack for approx. 17 minutes, until light golden. Leave to cool on a wire rack while you make the chocolate cream.
For the chocolate cream: Bring water to the boil in a saucepan. Put the chocolate and butter in a bowl and put this into the waterbath and let it melt. Mix well. When melted, stir in the icing sugar mixing well until you get a thick and spreadable cream.
To assemble: Sandwich together two and two cookies with a generous dollop of chocolate cream inbetween.
PS. They keep well in the fridge. I like them best chilled. But you can also serve them at room temperature, and then the chocolate cream will be softer.
Form round cookies (should be approx. 40), a little more than 1/2 tablespoon mixture for each cookie, and put them on a lined baking tray. Bake at 170 degrees celcius on the middle rack for approx. 17 minutes, until light golden. Leave to cool on a wire rack while you make the chocolate cream.
For the chocolate cream: Bring water to the boil in a saucepan. Put the chocolate and butter in a bowl and put this into the waterbath and let it melt. Mix well. When melted, stir in the icing sugar mixing well until you get a thick and spreadable cream.
To assemble: Sandwich together two and two cookies with a generous dollop of chocolate cream inbetween.
PS. They keep well in the fridge. I like them best chilled. But you can also serve them at room temperature, and then the chocolate cream will be softer.
Ferdig cookiedeig / Ready cookiedough |
Klare for steking / Ready for baking |
Ferdigstekt / Ready baked |
Sjokoladekrem / Chocolate Cream |
Smør et godt lag på halvparten av kakene / Spread a generous dollop on half the cookies |
Legg sammen med resten av kakene / Sandwich together with the rest of the cookies |
TRO MEG: - DETTE ER DIGG!!!!!!
BELIEVE ME: - THESE ARE SCRUMMY!!!!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!