onsdag 27. juni 2012

Snickers-Is / Snickers Ice Cream

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian

Norsk: (English below) Det er jo ingen hemmelighet at jeg ELSKER alt som har med sjokolade, karamell og salte nøtter å gjøre.....Men helt ærlig - finnes det noe bedre da??? Snickers er helt klart en av de mange favorittsjokoladene mine.... Og i frossen versjon nå på sommeren. BRING IT ON!!!!!! 
P.S. Du trenger ikke ismaskin for å lage denne men du må røre i vaniljeisen under innfrysning for å unngå dannelse av iskrystaller. Husk også at den skal lages i 3 steg, (først is, så karamell og så sjokolade) og fryses mellom hvert steg, så det tar litt tid å lage denne, men det er SÅ verdt det!!!!
P.P.S. Til variasjon kan peanøttene sløyfes - og vips har du Mars-Is!!

ENGLISH: So - it's no secret that I ADORE everything having to do with chocolate, caramel and salted nuts......But honestly - is there anything better??? Snickers is just one of my favourite chocolates.....And frozen version of it now in the summer. BRING IT ON!!!!!!
P.S. You don't need an ice cream machine to make this, but remember that you need to stir the vanilla ice cream occasionally while it freezes in order to avoid crystalization. This is made in 3 "stages", (first the ice cream, then the caramel and lastly the chocolate) and you need to freeze between each stage, so it takes a little time to make this but it is SO worth it!!!
P.P.S.For variation you can skip the peanuts and alas! You've got Mars Ice Cream!!

INGREDIENSER / INGREDIENTS
1,5 l brødform (ca.30X10X6 cm) / 1,5 litre loaf tin (approx.30x10x6 cm)
Til Vaniljeisen / For the Vanilla Ice Cream
4 eggeplommer / 4 egg yolks
100 g sukker / 100 g sugar (3.5 oz)
2 dl kremfløte / 200 ml double cream (6.7 fl.oz)
2 dl helmelk / 200 ml milk (full fat) (6.7 fl.oz)
*2 ts vaniljesukker / ** 2 tsp vanillasugar
*Bruk vaniljesukker av god kvalitet, f.eks. Tørsleffs eller Jacobs Utvalgte. I disse ser du de svarte vaniljefrøene. Nydelig smak! Evt. kan du bruke frøene fra en vaniljestang.
** Use vanillasugar of good quality, preferably the kind where you actually see the black vanillabeans. Optionally you can use vanilla pods.
Til Karamellen / For the Caramel
200 g sukker / 200 g sugar ( 7 oz)
2 dl kremfløte / 200 ml double cream (6.7 fl.oz)
140 g salte peanøtter / 140 g salted peanuts (5 oz)
Til Sjokoladetoppingen / For the Chocolate Topping
200 g sjokolade / 200 g chocolate (7 oz)
2 dl kremfløte / 200 ml double cream (6.7 fl.oz)


FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Til Isen
(Se steg-for-steg bilder under) Pisk eggeplommer og sukker til tykk eggedosis med en elektrisk mikser. Tilsett kremføte og vaniljesukker og bland godt. Ha melk i en liten kjele og varm opp til kokepunktet. Hell dette så over i eggedosisen under kraftig pisking. Legg plastfolie i formen så den dekker også opp langs kantene. Ha is-smeten i formen og la den avkjøle til romtemperatur før du setter den i fryseren. Innfrysningstid er ca. 3 timer. Under innfrysningstiden bør du røre en gang i timen med en gaffel for å unngå iskrystaller og for å få isen til riktig kremete konsistens.
Til Karamellen
Når isen er klar går du igang med karamellen. Smelt sukker i en liten kjele over medium varme og under stadig omrøring til det er gyllent. Dette tar ca. 10 minutter. Pass på så det ikke svir seg! Når sukkeret er gyllent og flytende tilsetter du kremfløten, fortsett å røre! Merk at når du har i fløten vil sukkeret stivne og klumpe seg igjen. Fortsett bare å røre og la småkoke over svak varme til sukkeret har smeltet igjen. Når du har en jevn blanding tilsettes peanøttene. Blandingen er fremdeles ganske flytende, men nå skal det avkjøles og da vil karamellen tykne. Når det er avkjølt hell karamellen jevnt over isen og sett tilbake i fryseren minst 2 timer før du heller over sjokoladen.
Sjokoladetoppingen
Når karamellen er helt kald, er det tid for sjokoladetoppingen. Varm opp kremfløten i en kjele og la sjokoladen smelte i denne. Rør godt så det blir skikkelig blandet. La det avkjøle og hell det over karamellen og sett formen tilbake i fryseren et par timer igjen


ENGLISH
For the Ice Cream
(See step-by-step pictures below). Beat the egg yolks and sugar until thick and creamy using an electric mixer. Add cream and vanilla sugar and mix well again. In a small casserolle, bring the milk to the boil and pour it into the egg-mixture beating on full speed for a few seconds until well incorporated.  Line the loaf tin with clingfilm and pour the mixture into this. Leave to cool until room temperature before putting it into the deep freezer. It takes about 3 hours until it has set. During this time you should stir once every hour using a fork in order to avoid crystalization and to get the right creamy consistency.
For the Caramel
When the ice cream is ready it is time to make the caramel. Melt the sugar in a small saucepan over medium heat, stirring constantly, until golden. This takes about 10 minutes. Take care so it doesn't burn! When the sugar is a golden liquid, add the cream and stir well. Note that when you add the cream the sugar will stiffen again. Just continue stirring and let simmer over low heat until the sugar has melted again. When you have an even and smooth caramel add the peanuts. The mixture is still quite runny however it will thicken when it cools down. Once cooled, pour it over the ice cream and put it back into the freezer for at least 2 hours before adding the chocolate layer.
For the Chocolate Topping
When the caramel is completely cold it is time to make the chocolate topping. Heat the double cream in a saucepan and let the chocolate melt in this. Stir well until incorporated and add the peanuts. Leave the mixture to cool and pour it over the caramel. Put back into the freezer for a couple of hours. 


ISEN / THE ICE CREAM
Klar for innfrysing / Ready for the freezer
Frossen og klar for neste steg / Frozen and ready for the next step

KARAMELLEN / THE CARAMEL

Karamellen er klar / The Caramel is ready
Tilsett peanøtter / Add the peanuts
Avkjøl litt og hell over den frosne isen. Sett i fryseren /
Let cool a little and then pour over the frozen ice cream. Put back into the freezer
Lag sjokoladetoppingen, avkjøl litt, og hell over isen. Sett i fryseren.
Make the chocolate topping, let cool a little and pour over the ice cream. Put back into the freezer
Når det er frossent er det ENDELIG klart til å spises /  
When frozen it is FINALLY ready to be enjoyed.


4 kommentarer:

  1. WOHOI, ja, se her!! Naaaaaam!! Det så jo bare helt sykt godt ut!

    SvarSlett
  2. Hei Tora!
    :):):):) Ja det kan du stole på at den er!!!! Du MÅ bare lage denne!Helt vanvittig god!! Send meg en tilbakemelding når du har lagd den da så jeg får høre hva du synes!!!! :)
    Hilsen Camilla

    SvarSlett
  3. Fikk vann i munnen nå. Og jeg som prøver å følge den sunn livsstilen :)
    Må nok prøve den, kan jo ha den som lørdags godteri.

    SvarSlett
  4. Hei!
    Tusen takk for koselig kommentar! Ja, denne burde du absolutt prøve!!! Denne er så god at man nesten blir litt gjerrig og vil ha alt selv, så det er en god ide å ikke fortelle til noen at du har laget den, og som du sier, lage den til godteri for noen lørdager fremover;)Send meg en kommentar når du har laget den og si hva du synes da vel!!! Hilsen Camilla

    SvarSlett

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...