torsdag 14. juni 2012

Ostekake med Skogsbær / Fruits-of-the-Forest Cheesecake

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Først og fremst: Var litt rask da jeg skulle flytte kaken over på et fat, så den sprakk opp litt på toppen, men det forringet ikke smaken i det hele tatt! Dette er en helt nydelig ostekake med masse smak av bær. Det var ikke mye igjen av den da kvelden var over, og vi var bare 4 stykker som delte.....,) Jeg har fått helt dilla på bærkaker jeg....Etter mange år på Kreta uten tilgang på friske bær har jeg nå begynt å få tak i frosne og hvorfor ikke? Kanskje ikke helt det samme når en kake skal pyntes, men når bærene skal bakes inn i kaken - ja da er det bare helt nydelig! Du kan bruke de bærene du vil, men jeg har brukt skogsbærblanding som består av bjørnebær, rips, bringebær og solbær.
P.S.  Alle ingredienser bør være romtempererte.

English:
First of all: I was a little too quick when I was transferring the cake to a serving dish, therefore it cracked a bit on top, but that didn't affect the taste at all! This is a lovely cheesecake bursting with the flavour of berries. Not much was left when the evening was over, and we were only 4 people sharing....,) I've become addicted to berry-cakes...After several years in Crete without access to fresh berries I can now get the frozen version and why not? Maybe not the same when it comes to decorating a cake but when they are to be baked into it - well then it is just delicious! You can use the berries you want but I used a mixture of blackberries, raspberries, redcurrants and blackcurrants.
P.S.  All ingredients should be at room temperature.

INGREDIENSER / INGREDIENTS
Til kjeksbunnen / For the biscuit base
220 g digestive kjeks / 220 g digestive biscuits (7.7 oz)
100 g smør / 100 g butter (3.5 oz)
Til ostekaken / For the cheesecake filling
700 g Philadelphia ost / 700 g Philadelphia cheese (24.7 oz)
2 ts vaniljeessens / 2 teaspoons vanillaessence
120 g finmalt sukker / 120 g caster sugar (4.2 oz)
3 store egg / 3 large eggs
200 g skogsbærblanding, (tinte) / 200 g mixed berries (defrosted) (7 oz)
Evt. ekstra bær (friske) til dekorering / Optional: extra berries (fresh)  for decorating


FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
(Se steg-for-steg bilder under) Knus kjeksen i en food processor. Smelt smøret og bland godt sammen med kjeksen. Ha blandingen i en bakepapirkledd 20-22 cm springform, bre det jevnt utover med baksiden av en skje og sett i kjøleskapet mens du lager osteblandingen.
Ha Philadelphiaost, sukker og vaniljeessens i en bakebolle og bland godt sammen med en elektrisk mikser til mykt. Tilsett ett egg av gangen og bland godt mellom hvert egg.
Hvis du bruker opptinte bær, hell av eventuell ekstra saft og bland bærene inn i ostekremen for hånd med en slikkepott e.l. 
Ta ut formen av kjøleskapet og pakk godt inn i aluminiumsfolie. Dette er fordi kaken skal stekes i vannbad og for å forhindre at vannet lekker inn i formen under steking. Hell ostemassen over kjeksbunnen og sett formen i en større form med vann. Det skal være så mye vann at det rekker til ca. 5 mm fra kanten av springformen. Stek kaken midt i ovnen ved 160 grader i 35-45 minutter eller til kaken er lyst gyllen rundt kanten. Den skal være fast på toppen men litt "løs" midt på. Ta kaken ut av ovnen og vannbadet og la avkjøle helt i formen. Oppbevar den så i kjøleskapet frem til servering. Bruk en skarp kniv og skjær langs kanten og sett kaken forsiktig over på et passende fat. Pynt gjerne med friske bær, men det er ikke nødvendig.

English: 
(See step-by-step pictures below) Place the biscuits in a food processor and whiz into fine crumbs. Melt the butter and mix this well together with the biscuits. Place the mixture in a 20-22 cm (8"-9") springform tin lined with baking parchment and press it evenly into the base with the back of a spoon. Place in the fridge while you make the cheesecake filling.
Place Philadelphia cheese, sugar and vanillla essence in a bowl and mix well using an electric mixer until smooth. Add one egg at a time, mixing well between each addition
If you are using defrosted berries, dispose of excess liquid and stir in the berries by hand taking care that they're evenly dispersed
Take the springform tin out of the fridge and wrap it well in tin foil. This is because the cake is to be baked in water bath and to prevent water leaking into the tin during baking
Pour the cheese mixture over the biscuit base and place it in a roasting tin and fill this with water to about 5mm from the top of the cake tin. Bake the cake on the middle rack at 160 degrees Celcius (320 degrees Fahrenheit) for 35-45 minutes or until the cake is light golden around the edges with a slight wobble in the middle, but otherwise firm to the touch.
Remove the cake from the oven and the water bath and leave it to cool completely in the tin. Keep it refrigerated until serving. Use a sharp knife and run this along the edge and transfer the cake carefully to a serving tray. If you have you can decorate with fresh berries but this is not necessary.

KJEKSBUNNEN / BISCUIT BASE
 OSTEKAKEFYLLET / CHEESE CAKE FILLING


 FYLL OG STEKING / FILLING AND BAKING
SKIKKELIG GOD! (SELV OM DEN SPRAKK LITT....MIN FEIL....)
REALLY GOOD! (EVEN IF IT CRACKED A LITTLE...MY MISTAKE....)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...