fredag 8. juni 2012

Lakris & Sjokolade Is / Liquorice & Chocolate Ice Cream

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Jeg elsker lakris. Jeg elsker sjokolade. Jeg elsker lakrissjokolade (f.eks. EGO fra Freia, eller sånne smågodt lakrissjokolader....). Nå vel......Nå er jo en ny istid over oss (les: sommer) og da tenkte jeg at det maatte da i all vide verden gå an å lage lakris & sjokoladeis!!!! Som sagt saa gjort, og resultatet ble over all forventning!! Sååååå godt!!!!!!
English: I love liquorice. I love chocolate. I love liquorice-chocolate. Oh well.... A new ice age is over us (read: summer) and then I thought that it should be possible to make liquorice & chocolate ice cream!!!! Well, I put the thought into action and the result was even better than expected!!! Soooooo yummy!!!!!!
P.S. Det er ikke nødvendig med iskremmaskin, men selvsagt kan du bruke det om du har det / You do not need an ice cream maker to make this, but of course, if you've got one you can use it

INGREDIENSER / INGREDIENTS
3 eggeplommer / 3 egg yolks
130 g sukker / 130 g sugar (4.6 oz)
2 dl helmelk / 300 ml wholemilk (1 1/4 cups)
2 dl kremfløte / 200 ml double cream (3/4 cup + 1 tbsp)
300 g sjokolade / 300 g chocolate (10.6 oz)
1 ml(20 dråper)(1/4 ts) lakrisekstrakt / 1 ml(1/4 tsp)(20 drops)liqourice essence


FREMGANGSMÅTE
Varm opp melken til kokepunktet og smelt sjokoladen i denne. Tilsett lakrisekstrakt. Pisk egg og sukker kraftig. Bland i fløten og deretter sjokolademelken i en tynn stråle under pisking. Ha over i en bolle med lokk og frys ned. Rør om en gang i timen under innfrysing, dette for å unngå at iskrystaller dannes.

METHOD
Bring milk to the boil, remove from the heat and add chopped chocolate and let it melt. Add the liquorice essence. Beat the egg and sugar very well. Add the double cream and then the chocolate milk gradually stirring constantly. Put the mixture in a bowl, cover with a lid and put in the deep freezer. Give it a stir once every hour while setting in order to avoid crystalization.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...