lørdag 9. juni 2012

Kanel-og Kardemommekrans / Cinnamon- and Cardamom Wreath

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below)Dette er en luksusvariant av kringle! Deigen inneholder fløte og egg, noe som gjør den litt mer kompakt enn vanlig gjærkringle. Akkurat som jeg liker den.....Og så er det massevis av kanel og kardemomme i - også akkurat som jeg liker den.... Prøv denne oppskriften og du vil IKKE angre. Du finner oppskrift på vanlig kringle uten egg HER som også er helt nydelig!!!!
English: This is a luxury variety of wheat cake! It contains cream and eggs, something that makes it a little more compact than the usual wheat cake. Just as I like it....Also it contains loads of cinnamon and cardamom - also just as I like it....Try out this recipe and you won't regret it. You can find recipe for traditional wheat cake without eggs HERE also absolutely scrummy!!!!

INGREDIENSER (2 stk)/ INGREDIENTS (for 2 cakes)
180 g smør / 180 g butter (6.3 oz)
200 g sukker / 200 g sugar (7 oz)
2,5 dl melk / 250 ml milk (1 cup)
2,5 dl fløte / 250 ml cream (1 cup)
4 egg, romtempererte / 4 eggs at room temperature
4 ts kardemomme / 4 teaspoons ground cardamom
3 ts kanel / 3 teaspoons ground cinnamon
*1 kg mel / **1 kg plain flour (2.2 pounds)
2,5 pk tørrgjær / 2,5 packets dry yeast
*Muligens 100-200 g ekstra
** Possibly 100-200 g extra (3.5-7oz)
Fyll / Filling
Sukker, kanel og kardemomme / Sugar, cinnamon & cardamom


FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
(Se steg-for-steg bilder under) Smelt smør i en kjele. Tilsett melk, fløte, sukker, kardemomme og kanel og varm opp til ca. 40 grader (litt varmere enn fingervarm). Hell blandingen over i en stor bakebolle (jeg bruker den store miksmasteren til denne deigen) og tilsett 1 kg mel blandet med tørrgjær. Kjør på medium hastighet til godt blandet.  Visp eggene lett sammen med en gaffel og hell over deigen og kjør videre på medium hastighet til godt blandet. Tilsett litt mer mel hvis deigen er for løs. Strø så litt mel over deigen, dekk med plast og et handkle og sett til heving på et lunt sted i 1-1,5 time. Slå ned deigen, dekk til igjen og la heve i ytterligere 30 - 45 minutter. Ha deigen ut på et melet bakebord og kna lett sammen. Del deigen i 2 deler. Kjevle ut deigen til et stort rektangel og strø over sukker, kanel og kardemomme, så mye du vil. Rull sammen til en pølse, og legg i en runding på et bakepapirkledd stekebrett. Gjenta prosessen med den andre halvdelen av deigen, eller alternativt trill ut boller eller lag kanelsnurrer hvis du heller vil det. Bruk en saks og klipp i ca. 1 cm tykke skiver, nesten ned til brettet og brett skivene annenhver vei til du får et pent flettemønster. La etterheve ca. 30 minutter. Stek ved 250 grader på midterste rille i ca. 8 minutter (da får du rårand inni, og det liker jeg!). Hvis du ikke liker rårand, stek i 10-12 minutter til gjennomstekt. Skjær i skiver og nyt!!! Denne kan fint fryses. Jeg pleier å fryse bort biter i porsjonsposer, så da er det bare å ta ut så mange du trenger. Varm litt i mikroen eller i stekeovnen og den blir som nystekt! Jeg liker den med litt smør og brunost!!
English: (See step-by-step pictures below) Melt butter in a casserole. Add milk, cream, sugar, cinnamon and cardamom and heat up till about 40 degrees Celcius (104 degrees Fahrenheit) (a little warmer than finger-warm).
Pour the mixture into a big baking bowl (I use my big mixmaster for this dough) and add 1 kg flour and dry yeast. Mix on medium speed until well incorporated. Whisk the eggs lightly using a fork, pour this over the dough and mix again on medium heat until a dough forms. Add a little more flour if it's too loose.
Sprinkle a little flour over the dough, cover with cling film and a kitchen towel and leave to rise for 1-1,5 hour.
Use the edge of a spoon and beat the dough down so that the air comes out, cover again and leave to rise for another 30-45 minutes.
Put the dough onto a floured surface and knead lightly so it comes together. Divide the dough in 2.
Using a rolling pin, make a big rectangular shape and sprinkle over sugar, cinnamon and cardamom, as much as you want.
Roll together tightly and transfer to a baking tray. Repeat the process with the other half of the dough, or alternatively make buns...
Use a pair of scissors and cut into slices of approx. 1 cm, almost down to the tray. Fold the slices right and left and leave to rise for approx. 30 minutes.
Bake at 250 degrees Celcius (480 degrees Fahrenheit) on the middle rack for about 8 minutes (then it will still be a bit uncooked inside, which I like!) If you don't like it a bit raw, bake approx. 10-12 minutes until cooked through.
Cut into slices and enjoy!!! It is perfect for deep-freezing and I usually freeze the pieces in portions, easily accessed when needed! Heat it a few seconds in the microwave oven or a few minutes in the oven and it will be like freshly baked

STEG-FOR-STEG BILDER / STEP-BY-STEP PICTURES

DEIGEN / TO MAKE THE DOUGH 

UTBAKING / "ASSEMBLY"

DEILIG! / LOVELY!


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...