onsdag 26. september 2012

Vaniljekake med Mørke Sjokoladeknapper / Vanilla Pound Cake with Dark Chocolate Chips

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below) I helgen ville Marius bake! Så da var det bare å finne fram da og la ham sette igang! :) Moro at bakegleden har gått i arv!!!! Maken til entusiasme og stolthet da kaka kom ut av ovnen og resultatet skulle smakes på! HELT NYDELIG MARIUS!!!!! Stå på!! Han sa: Mamma, nå skal jeg begynne å bake kaker også altså. Så kanskje du en morgen nå våkner til deilig lukt i huset. Har nemlig tenkt å stå opp tidlig en dag og bake! :) He-He. GLEDER MEG!!!!! Dette er en fantastisk god og myk formkake med deilig vanilje- og sjokoladesmak. Jeg er helt håpløs når det gjelder nybakte kaker og måtte så klart smake med en gang den kom ut av ovnen....Lykke!!... MEN - den var faktisk om mulig enda bedre dagen etter da den fikk stått litt! Mmmmm. Den kan selvsagt lages uten sjokoladen også, og da kommer vaniljesmaken enda mer til sin rett. Anbefales!!!
English: Last weekend Marius wanted to bake! So then there was nothing else to do but find the ingredients and let him get on with it! :) Great that the pleasure of baking goes down in the generations!!!!! Great enthusiasm and pride when the cake came out of the oven and the result was ready for sampling! DELICIOUS, MARIUS!!!!! Keep it ut!! He said: Mum, now I want to start baking cakes too, so you might just wake up one morning to a lovely smell in the house. I'm planning to wake up early one morning and bake! :) He-He. LOOKING FORWARD TO IT!!!!! This is a wonderful, soft and moist pound cake with lovely vanilla- and chocolate flavour. I'm absolutely hopeless when it comes to freshly baked cakes and had to try it as soon as it was ready. BUT - it was if possible, even better the next day! Mmmmmm...Of course you can make it without chocolate too, and then the vanilla flavour will be even more obvious. Recommended!!!

INGREDIENSER / INGREDIENTS
(til form ca. 25x12x7 cm / for loaf tin appr. 25x12x7 cm /10"x5")
60 g smør, mykt / 60 g butter, softened (2.1 oz)
220 g sukker / 220 g sugar (7.7 oz)
220 g mel / 220 g plain flour (7.7 oz)
0,5 ts salt / 0,5 tsp salt
1,5 ts bakepulver / 1,5 tsp bakingpowder
1,80 dl iskaldt vann / 180 ml ice-cold water (3/4 cup)
2 ts vaniljeessens / 2 tsp vanilla essence
3 ts vaniljesukker / 3 tsp vanilla sugar
2 eggehviter / 2 egg-whites
100 g mørke sjokoladeknapper  / 100 g dark chocolate chips (3.5 oz)
FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Ha mykt smør og sukker i en bakebolle og miks til hvit og kremete med en elektrisk mikser, ca. 15 minutter. Bland mel, salt, vaniljesukker og bakepulver i en bolle for seg. Tilsett så isvann, vaniljeessens og melblandingen i smørblandingen og bland godt. Stivpisk eggehvitene i en bolle for seg og fold dette forsiktig inn i smør- og melblandingen med en slikkepott. Rør sjokoladeknappene i til slutt. Ikke rør mer enn høyst nødvendig, bare til det er blandet. Smør formen og ha bakepapir i bunnen og opp langs kortsidene (så det skal bli enklere å få ut kaken). Hell deigen i formen og stek ved 180 grader på midterste rille i 30-40 minutter. Sjekk med en bakepinne etter 30 minutter og kommer den tørr ut er kaken ferdigstekt. (Du kan evt. legge et bakepapir over kaken de siste minuttene så den ikke skal bli for mørk). La kaken avkjøle på rist før servering. NAM-NAM!!
English: Put softened butter and sugar in a bowl and, using an electric mixer, beat it until white and creamy for approx. 15 minutes. Mix flour, salt, vanilla sugar and bakingpowder in a separate bowl. Add the ice-cold water, vanilla essence and flour-mixture to the butter and mix well. In a separate bowl, beat the egg-whites until stiff and using a spatula, fold this carefully into the batter, stirring as little as possible. Lastly, stir in the chocolate buttons. Butter and line the loaf tin, pour the batter into this and bake at 180 degrees Celcius (350 degrees Fahrenheit) on the middle rack for 30-40 minutes. Check with a baking-pin that it is thorougly cooked. (If necessary you can cover the cake with a baking paper the last minutes to avoid it becoming too dark on top). Transfer to a wire rack to cool before slicing and serving. YUMMY!!!
 Takk, Marius!!! / Thank you, Marius!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...