søndag 23. september 2012

Indisk Fisk med Karriris / Indian Fish with Curried Rice

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
OI-OI-OI!! Suksess!!!!! Dette ble en ny favoritt her i huset! Her snakker vi deilig, mektig pilaffris med nydelig karrismak. Du kan lage den så sterk du vil avhengig av hvor mye karripulver du har i. Denne gangen serverte jeg hvit fisk (flyndrefilet) ved siden av som var kjempegodt og skal gjentas med det første, men før det skal jeg også prøve den med kylling ved siden av. Du kan også lage det som tilbehør til annet eller som egen vegetarrett (oppskrift HER) Anbefales på det absolutt varmeste!
English:
WOW!! Success!!!!!! This is officially a new favourite in my household. We're talking lovely, rich pilaff-rice with delicious curry-taste. You can make it as spicy as you wish, depending on how much currypowder you add. This time I served it with white fish (solefish filet), which I will do again in the not too distant future, but before that I will try it with chicken. You can also make it as a side dish to other kinds of meat or on its own as a vegetarian dish (recipe HERE) Highly recommended!

INGREDIENSER (2 porsj.) / INGREDIENTS (2 portions)
300 g hvit fisk, tint / 300 g white fish of choice, defrosted (10.5 oz)
1 liter vann / 1 litre water (4 cups)
1 fiskebuljongterning / 1 fish stock cube
Karriris / Curried Rice
1 løk, finhakket / 1 onion, finely chopped
1 dl Basmatiris / 1oo ml Basmati rice (3/4 cup + 2 tbsp)
0,5 ss muskat / 0,5 tbs ground nutmeg
1 - 1,5 ss karripulver / 1 - 1,5 curry powder
*4-5 dl fiskekraft / **400-500 ml fish stock (app. 2 cups)
50 g smør / 50 g butter (1.7 oz)
0,5 dl fløte / 50 ml cream (1/4 cup)
* Hvis du skal servere med kylling anbefaler jeg å lage kraft med kylling- eller grønnsakbuljongterning
** If you are serving this with chicken I recommend making the stock with chicken- og vegetable stock cube.

FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Begynn med fisken (fordi du trenger kraften). Kok opp vann i en kjele og ha i fiskebuljongterningen. Ta kjelen av varmen, legg fisken i og la den trekke 10-15 minutter (husk at fisken skal trekke, ikke koke).
Skrell og finhakk løken. Varm olje i en stekepanne og surr løken til den er blank, tilsett risen og surr videre et par minutter. Strø over muskat og bland godt. Tilsett nå fiskekraft, 4-5 dl og la koke uten lokk til risen er gjennomkokt. Følg med og rør rundt innimellom, du må kanskje tilsette mer kraft hvis den koker inn for mye og ikke risen er gjennomkokt, risen skal heller ikke være helt tørr. Rør i karripulver. Jeg anbefaler å begynne med 1 ss og så smake til om du vil ha den sterkere. Når risen er gjennomkokt tilsettes smøret, rør rundt til smeltet og tilsett fløten til slutt. Nå har du en nydelig myk og kremete konsistens på risen...Mmmmmm...... Smak til med evt. mer karri. Ha risen over på en tallerken og legg fiskebiter oppå. Server gjerne med litt gresk matyoghurt ved siden av.
English:
Start with the fish (because you'll need the stock). Bring water to the boil in a casserole adding the fish stock cube. Remove from the heat, put the fish in the water and leave it for 10-15 minutes until cooked. (Remember - the fish is not supposed to boil!)
Peel and chop the onion. Heat the oil in a frying pan and saute the onion until "see-through" then add the rice and nutmeg and saute for a couple of minutes more while stirring. Add the fish stock, 400-500 ml (app. 2 cups) and let simmer uncovered until ready. Keep an eye on it and stir occasionally. You might have to add more stock so it doesn't become dry before the rice is ready, and it is not supposed to be completely dry either, you'll want it moist. Stir in the curry-powder. I recommend starting with 1 tbs and then season to taste if you want it spicier. When the rice is ready, add the butter and stir well until melted, then stir in the the cream in the end. Now the rice has a lovely and creamy consistency....Mmmmmm....Add some more curry if you wish. Spoon the rice over on a dish and put the fish pieces on top. Serve with a little Greek yoghurt on the side.
FANTASTISK GODT!!!! / ABSOLUTELY DELICIOUS!!!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...