LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE
English version along with NorwegianNorsk (English below): Denne suppa anbefaler jeg på det varmeste! Nydelig på smak, rask å lage, sunn som bare det og god for lommeboka!!! Det kaller jeg Vinn-Vinn-Vinn-Vinn situasjon jeg!
English: I really recommend this soup! Delicous taste, quickly made, really healthy and cheap!!! That's what I call a Win-Win-Win-Win situation!
INGREDIENSER (3-4 porsj) / INGREDIENTS (3-4 portions)
*250 g røde linser / *250 g red lentils
1 løk / 1 onion
1-2 gulrøtter / 1-2 carrots
3 fedd hvitløk / 3 cloves garlic
1 laubærblad / 1 bayleaf
8 dl vann / 800 ml water
1 -2 dl tomatjuice / 100-200 ml tomatojuice
1 ss tomatpure / 1 tbs tomato-puree
2 grønnsakbuljongterninger / 2 vegetable stock cubes
Salt og pepper / Salt & Pepper
*Se tips under fremgangsmåte / *See tips under method
FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk (English below): Ha linsene i et dørslag og skyll de under rennende vann. Ha de over i en kjele. Hakk løk, del gulrøtter i små biter og tilsett i kjelen sammen med vann, presset hvitløk, laurbærblad, tomatjuice, tomatpure og buljongterninger. Kok opp og la småkoke i ca. 30 minutter. Smak til og server med godt brød (f. eks. DETTE) og smør.
* Tips: Du kan lage denne suppen med brune linser også, men da bør du forkoke linsene i 10 minutter først. Hell så av det vannet og fra da følg fremgangsmåten ovenfor.
English: Rinse the lentils well and put in a large saucepan. Chop onion and carrots and add to the saucepan together with water, crushed garlic, bay leaf, tomatojuice, tomato puree and stock cubes. Bring to the boil and let simmer for approx. 30 minutes. Season to taste and serve with fresh bread (f. ex. THIS)and butter.
* Tip: You can make this soup with brown lentils as well, but then you should pre-boil the lentils for 10 minutes. Rinse the lentils and follow the method above.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!