mandag 17. september 2012

Kremet Blomkålsuppe / Cream of Cauliflower Soup

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk (English below): ENDELIG!!!!! Endelig får jeg blomkålsuppa tilnærmet like bra som mamma!! Hun lager nemlig verdens beste blomkålsuppe og etter å ha prøvd og prøvd og øvd og øvd i årevis er jeg nå endelig i mål. (Ikke for det - skulle gjerne heller hatt hennes, stas med mamma's mat vet du, men siden jeg bor så langt unna så må jeg lage den selv....) Lett å forspise seg på denne.....
English: FINALLY!!!!! Finally my cauliflower soup is (almost) as good as my mum's!! She makes the best cauliflower soup in the world and after having tried and tried and practiced and practiced for years I'm finally there. (Don't get me wrong - I'd rather have hers, nice with mummy's food you know, but since I live so far away I have to make it myself....) It's easy to over-eat on this one.....
INGREDIENSER (til 3-4 pers.) / INGREDIENTS (serves 3-4)
1 stort blomkålhode / 1 big cauliflower
2 l vann / 2 litres water (appr. 8 cups)
2 grønnskaksbuljongterninger / 2 vegetable stock cubes
1 kjøttbuljongterning / 1 beef stock cube
3 ss (40 g) smør / 3 tbsp (40 g / 1.4 oz) butter
4 ss (50 g) hvetemel / 4 tbsp (50 g / 1.7 oz) plain flour
0,5-1 ts muskat / 0,5-1 teaspoon ground nutmeg
Pepper / pepper
2,5 dl fløte / 250 ml cream (1 cup)
1 egg / 1 egg


FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk (English below): Del blomkålen i buketter og vask den godt. Kok den i 2 liter vann tilsatt buljongterninger i 6-8 min. til den er mør men ikke helt bløt. Ta opp blomkålen og sett til side og spar på kraften.
Smelt smøret i en kjele over medium varme og tilsett muskat. Tilsett melet og rør godt og raskt med en visp slik at du får en jevn blanding uten melklumper. Spe med buljongvannet litt og litt under kontinuerlig omrøring, kok opp mellom hver gang til du har brukt alt vannet. La småkoke i ca. 5 minutter. Pisk egget sammen med fløten og tilsett i en tynn stråle under omrøring og la koke 2-3 minutter til. Kjør noen av blomkålbukettene i en food processor og bland dette i suppen. Smak til med pepper (og evt. litt salt). Ha til slutt i resten av blomkålbukettene og server med godt brød (f.eks. DETTE) og smør og evt. litt Tabasco eller sprøstekt bacon! NAM NAM!!!!

English: (See step by step pictures below)
Cut the cauliflower into pieces (or "bouquets" if you wish) and wash it well. Bring it to the boil in 2 litres (8 cups) of water with the stock cubes and let it boil for about 6-8 min.until tender but not completely soft. Put the cauliflower in a bowl and set aside, keep also the stock.
Melt the butter in a large saucepan over medium heat, and add the nutmeg. Add the flour and whisk well and quickly till even and all lumps are gone. Add the stock-water little by little, bringing it to the boil between each addition stirring continously, until you have added all the water. Leave to simmer for about 5 minutes. Break the egg and whisk it together with the cream, then add it to the soup stirring continously, let it simmer for another 2-3 minutes. Blitz a few pieces of cauliflower in a food processor and mix this into the soup. Season to taste with pepper (and maybe a little salt). In the end add the rest of the cauliflower and serve with fresh bread (f.ex. THIS) and butter and a few drops of Tabasco or some crispy fried bacon! YUM YUM!!!!
Kok blomkålen til mør. Sett til side og spar kraften /
Boil the cauliflower until tender. Set aside and keep the stock
Smelt smør med muskat / Melt the butter together with the nutmeg
Tilsett mel / Add flour
Rør raskt til klumpfri / Stir quickly to avoid lumps
Tilsett kraft kradvis / Add the stock gradually
Tilsett fløte og sammenvispet egg / Add the cream and whisked egg
Knus noen blomkålbuketter i en food processor og tilsett /
Blitz a few of the cauliflower bouquets in a food processor and add to the soup
Tilsett resten av blomkålen / Add the rest of the cauliflower
Klar! / Ready!

EN AV MIN MAMMA'S SPESIALITETER!
ONE OF MY MOM'S SPECIALTIES!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...