torsdag 13. september 2012

Ostekake med Lime & Ingefær / Lime & Ginger Cheesecake


LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below)Ostekaker er noe av det beste jeg kan få! Det er vel ikke en jeg har smakt som jeg ikke har nærmest dånt av, men DENNE er noe for seg selv. (Har jeg sagt det før?? Tror det....)  Uansett - nydelig og frisk med ingefærkjeks i bunnen, ostekake med limegele i midten og et lag limegele på toppen (med spiselig glitter i geleen!!!!). Oh yes! Jeg hadde storfint besøk fra Norge - mamma og Trygve var her med noen venner og da måtte jeg jo diske opp med noe spesielt! De var helt enige i at dette var noe for seg selv! Dette er en ostekake som bare skal inn og ut av kjøleskapet et par ganger for at hvert lag skal stivne men du lager den i løpet av en ettermiddag-kveld. Holdbar er den også (liten sjanse for at det blir noe særlig igjen....)
English: Cheesecakes are among my favourites! I don't think I've tried one that I haven't liked, but THIS ONE is in a league of its own. (Have I said that about anything else?? I think so...) Anyways - lovely and fresh with ginger-nut base, cheesecake with lime jelly in the middle and a layer of limejelly on top (with edible glitter in the jelly!!!!). Oh yes! I had important visitors from Norway, my mum and Trygve were here with some friends, and then I had go serve something special! They agreed that this was just something else! This is a no-bake cheesecake that just needs a couple of ins and outs of the fridge for each layer to set but you make it within an afternoon-evening. Keeps well too (small chance that there'll be anything left though...)

INGREDIENSER /INGREDIENTS
Til bunnen / For the base
*250 g ingefærkjeks / 250 g Ginger Nut Biscuits (9 oz)
100 g smør / 100 g butter (3.5 oz)
Til ostekaken & topping / For the cheesecake & topping*2 x 135 g pakker limegele / 2 x 135 g packets Hartley's Lime Jelly (2x4.7 oz)
2 dl kondensert melk (vikingmelk, usøtet) / 200 ml evaporated milk (unsweetened) (3/4 cup + 1 tbsp)
200 g kremost (f.eks. Philadelphia) / 200g cream cheese (e.g. Philadelphia) (7oz)
Skall og juice fra 3 lime / Zest & juice of 3 limes
20 g melis / 20 g icing sugar (0.7 oz)
Spiselig glitter (kan sløyfes, men anbefales for moro skyld) / Edible glitter (optional, but recommended just for fun)
*Se tips under fremgangsmåte
FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)*Tips: Dette er en engelsk oppskrift og geleen og kjeksen jeg har brukt er engelske produkter jeg ikke vet om man får tak i i Norge. MEN - hvis du ikke finner McVities Ginger Nut Biscuits (eller annet merke) kan du bruke Digestivekjeks og tilsette 1-2 ts. ingefær. Når det gjelder geleen  har jeg brukt Hartleys Lime Jelly. Du kan like fint bruke et annet merke, bare halver mengden med vann. Her skal det altså en pakke gele til ostekaken og en pakke til toppingen.
English: Just explaining to the Norwegian readers about the English products used in this recipe.

Norsk: (English below)
(Se steg-for-steg bilder under) Begynn med en pakke gele, den som skal blandes i ostemassen: Del geleen i biter og ha i en bolle. Kok opp 1 dl vann og hell over. Rør til helt oppløst. Hvis ikke alt blir oppløst, ikke ha i mer vann men sett heller bollen noen sekunder i mikrobølgeovnen. Sett til avkjøling.
Ha kjeksen i en food processor og kjør til finsmulete (alternativt kan du ha dem i en pose og slå ivei med en kjevle e.l. bare pass på at du lukker posen godt ellers får du kakesmuler overalt...). Smelt smøret og bland dette i. Press blandingen ut i en 20-22 cm springform og sett denne i kjøleskapet 30-60 minutter.
Ha vikingmelken og melisen i en bolle og pisk med en elektrisk mikser til den skummer. Tilsett osten og bland godt til en jevn blanding. Tilsett den avkjølte geleen, revet skall fra 2 lime og juicen fra 3 lime. (spar resten av skallet til å pynte med hvis du vil) Hell blandingen over kjeksbunnen og sett i kjøleskapet minst 3 timer til blandingen har stivnet.
Når ostemassen er stivnet går du igang med gelelokket. Smelt geleen som beskrevet ovenfor og bland i en teskje spiselig glitter!!! Det får kaken til å se skikkelig stilig ut, det syntes iallefall jeg! Sett til avkjøling og når den er helt avkjølt heller du den over ostekaken og setter den i kjøleskapet igjen til den er helt stivnet.

English: (See step-by-step pictures below) Start with one packet of jelly, the one that will go in the cheesecake. Cut the jelly into cubes, put in a bowl and pour over 100 ml boiling water. Stir until completely dissolved. If the jelly is not completely dissolved, do not add more water, but put the bowl in the microwave for a few seconds. Set aside to cool completely.
Put the biscuits in a food processor and blitz until fine crumbs (alternatively you can put them in a plastic bag and bash away with a rolling pin or something, just make sure the bag is completely sealed otherwise you'll have cookiecrumbs everywhere...) Melt the butter and mix well. Press the mixure into a 20-22 cm (8-9") springform tin and place in the fridge 30-60 min. to set.
Pour the evaporated milk and icing sugar into a bowl and whisk until light an foamy using an electric mixer. Add the cream cheese and mix very well until smooth. Add the cooled jelly, zest of 2 limes and juice from 3 limes (keep the remaining zest for decorating if you wish). Pour the mixture over the biscuit base and place in the fridge for at least 3 hours until firm.
When the cheesecake has set, go on with the jelly-topping. Melt the jelly as described above and mix in a teaspoon of edible glitter!!! That makes the cake look really glamorous, I think so anyway! Set aside to cool completely before pouring it onto the cheese cake. Put back into the fridge and leave it to set completely.
Lag gele og avkjøl / Make the jelly and let cool
Lag kjeksblanding og press ut i formen / Make the biscuit-mixture and press into the tin
Lag ostekakeblandingen, hell over kjeksbunnen og la stivne /
Make the cheesecake mixture, pour it over the biscuit-base and leave to set

Lag gele til toppingen og tilsett spiselig glitter hvis du vil /
Make jelly for the topping and add edible glitter if desired
Hell over kaken og la stivne / Pour over the cake and leave to set
Sett kaken på et passende fat og server / Put the cake onto a suitable tray and serve
NYDELIG!!!! / LOVELY!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...