LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE
English version below
Norsk: (English below) Som sagt før er noe av det beste jeg vet er ost og kjeks! Til daglig går det gjerne i knekkebrød med gul- eller brunost men innimellom møtes vi skandinavere som bor her i Aghios Nikolaos hjemme hos hverandre på ost, kjeks og vinkveld og da er det litt andre ost- og kjekstyper det går i selvfølgelig. Etter å ha laget Fikenmarmelade (link til oppskrift under) fikk jeg lyst til å utvide reportoaret for tilbehør og da prøvde jeg denne! Helt nydelig!!!
TIPS
Klikk HER for oppskrift på herlig Fikenmarmelade og HER for oppskrift på nydelig Plommechutney også til ost, klikk HER for oppskrift på Gorgonzola, Philadelphia og Pistasj Overraskelse, et must på ostebordet og klikk HER for oppskrift på nydelige hjemmebakte knekkebrød.
English: As previously mentioned, one of my favourite foods is cheese & crackers! On a daily basis it is usually wholegrain crisp bread with gouda- or Norwegian brown cheese, but occasionally the Scandinavians living here in Aghios Nikolaos meet up in ones house for cheese, crackers and wine and then we have other types of cheese and crackers of course. After having made Figs Marmalade (see link to recipe underneath) I wanted to extend the reportoire a little and tried this one as well! Delicious!!!
TIPS
Click HERE for recipe for lovely Figs Marmalade, click HERE for delicious Plum Chutney, click HERE for recipe for Gorgonzola, Philadelphia & Pistachio Surprise, a must on the cheese table, and click HERE for recipe for delicious home-baked crackerbread
INGREDIENSER / INGREDIENTS
(Til 4 glass a ca. 280 ml / For 4 jars of appox. 280 ml / 9.5 fl.oz)
400 g valnøtter / 400 g walnuts (14 oz)
500 g sukker / 500 g sugar (17.5 oz)
2 dl vann / 200 ml water (6.7 fl.oz)
6 dl flytende honning / 600 ml runny honey (2 1/2 cups)
6 ts revet appelsinskall / 6 teaspoons orange zest
FREMGANGSMÅTE
Del valnøttene i mindre biter (hver halve nøtt i 3-4 biter) og gi dem et oppkok i vann, ta av varmen og la dem trekke i 5 minutter. Sil av vannet. Kok opp sukker og vann og la småkoke til sukkeret er helt oppløst. Tilsett honning og revet appelsinskall og la koke et par minutter . Rør så inn valnøttene. Varm opp glassene i kokende vann eller i ovnen på 100 grader Celcius i ca. 10 min. og fordel valnøttblandingen i disse. Sett på lokk med en gang, sett opp-ned og la avkjøle i romtemperatur. Oppbevar i kjøleskap. De er meget holdbare, også etter åpning.
Divide the walnuts into smaller pieces (each half nut to 3- 4 pieces) and bring to the boil, remove from heat and leave to soak for 5 minutes and then drain. Bring water and sugar to the boil until sugar is dissolved. Add honey and orange zest and let simmer a couple of minutes. Stir in the walnuts. Heat the jars in boiling water or in the oven at 100 degrees Celcius (210 degrees Fahrenheit and divide the walnutmixture in these. Seal with the lid immediately, turn upside-down and leave to cool in room temperature. Store in fridge. They keep very well, also after opening.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!