søndag 25. mars 2012

Knekkebrød / Crackerbread

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE



English version along with Norwegian
Norsk: (English below) At noe som er så sunt kan være så godt;) He-He. Disse knekkebrødene er sprø og gode og fulle av frø og min "addiction" er disse med brunost på. De kan selvsagt spises uten noen ting eller med pålegg etter smak men helst ost etter min mening 
English: Incredible how something so healthy can be so good;) He-He. These crackerbreads are crispy and delicious and my "addiction" are these with Norwegian brown cheese. Of course you can eat them plain or with anything you like, but they are best with cheese of any kind in my opinion!!
TIPS (N)
Klikk HER for oppskrift på Fikenmarmelade og HER for oppskrift på Valnøttmarmelade og HER for oppskrift på Plommechutney som alt er nydelig til ost og kjeks/knekkebrød!! Klikk HER for oppskrift på nyelig Grovbrød med Yoghurt og Frø!!
TIPS (E) Click HERE for recipe for Figs Marmalade and HERE for recipe for Walnut Marmalade and HERE for recipe for Plum Chutney which all are delicious with cheese & crackers / cracker bread!!
Click HERE for recipe for delicious Wholegrain Bread with Yoghurt & Seeds!!

INGREDIENSER (2 stekebrett) / INGREDIENTS (2 trays)
2 dl grovt rugmel / 200 ml coarse rye flour (3/4 cup + 1 tbsp)
2 dl havrekli / 200 ml oat bran (3/4 cup + 1 tbsp)
2 dl kruskakli / 200 ml wheat bran (3/4 cup + 1 tbsp)
1,5 dl hvite sesamfrø / 150 ml white sesame seeds (1/2 cup + 1.5 tbsp)
0,5 dl svarte sesamfrø / 50 ml black sesame seeds (3 tbsp)
(eller 2 dl hvite sesamfrø / or 200 ml white sesame seeds (3/4 cup + 1 tbsp)
2 dl havregryn / 200 ml oatmeal  (3/4 cup + 1 tbsp)
1 dl linfrø / 100 ml flaxseed (1/3 cup + 1 tbsp)
1 dl solsikkekjerner / 100 ml sunflower seeds  (1/3 cup + 1 tbsp)
1-1,5 ts salt / 1-1,5 teaspoon salt
7 dl vann / 700 ml water
Topping
Solsikkekjerner / Sunflower seeds
Maldon salt / Maldon Salt


FREMGANGSMÅTE /METHOD
Norsk: (English below)
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett vann, rør godt og la stå og trekke ca. 15 minutter. Bruk en slikkepott og fordel deigen jevnt i to bakepapirkledde langpanner (mine er 36x42 cm). (Pass på at det blir jevnt, hvis ikke blir gjerne noen biter for tynne og for godt stekt mens andre biter blir litt myke). Strø over godt med solsikkekjerner og Maldon-salt og press dette lett ned med fingrene så det vil sette seg fast under steking.
Stek på følgende måte: (Total steketid: 1 time). Sett ovnen på 180 grader varmluft. Sett begge brettene i ovnen samtidig og stek først 15 minutter. Ta de så ut av ovnen og skjær opp i ønsket størrelse med et pizzahjul. Sett tilbake i ovnen, men bytt nå plass på brettene. Etter 15 minutter bytter du plass igjen, steker videre i 15 minutter, bytter plass igjen og steker ytterligere 15 minutter. Ta brettene ut av ovnen og brekk knekkebrødene fra hverandre og la avkjøle på rist. Oppbevares i tettsluttet boks. 

ENGLISH:
Mix all the dry ingredients in a bowl. Add water, mix well and leave for approx. 15 minutes. Using a spatula, divide the dough in two baking trays lined with baking paper (mine are 36x42 cm or 14" x 16"). (Make sure you spread it evenly, otherwise some pieces will be too thin and too well cooked while other pieces might be slightly soft). Sprinkle over extra sunflower seeds and Maldon salt and press this slightly down with your fingers so it will fasten during baking.
Bake as follows: (Total cooking time: 1 hour) Heat the oven to 180 degrees Celcius (356 degrees Fahrenheit) using the fan appliance. Put both trays in the oven and bake for 15 minutes. Then remove from the oven and cut into desired size using a pizzawheel. Put back in the oven but swap places of the trays and bake for 15 minutes. Swap places again and cook for another 15 minutes before you swap places again and bake further 15 minutes. Remove from the oven and break them apart and leave to cool on a rack. Store them in an airtight container.

La blandingen svelle i ca. 15 min. / Let the mixture rest for appr. 15 min

Fordel jevnt utover stor langpanne / Spred it evenly in a large pan
Husk å skjære i ruter etter 15 min. steking / Remember to cut in pieces after 15 min. baking

Mmmm: Såååå godt med ost på / Mmmmm. Soooo yummy with cheese



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...