LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE
English version along with Norwegian
Norsk: (English below)Nærmere konfekt kommer du ikke!!! Her snakker vi om en ultramektig, klissete, nydelig sjokoladebrownie med Baileys både i kaken OG i glasuren! Skjønner'u eller?? Dette er en kake for enhver anledning. Det er nemlig sånn med brownies etter min mening: De kan serveres ved de store anledninger eller du trenger ingen anledning i det hele tatt! Sånn er det. Jeg hadde min anledning og det var at det var lørdag (sjokolade-fix dag) pluss at det gir meg en vidunderlig unnskyldning til å sysle med min yndlingshobby - nemlig baking! Tror du jeg koste meg da jeg fant opp denne eller? Absolutt! Jeg anbefaler å bake denne dagen før den skal serveres. Da får smakene tid til å godgjøre seg og den nydelige Baileys-smaken kommer enda mer til sin rett enn hvis du spiser den samme dag. (Men den er helt nydelig nylaget også altså!)
P.S. Siden vi er inne på temaet likør kan jeg også varmt anbefale mine Amaretto og Marsipan Brownies....oppskrift HER
English:
You don't get any closer to confectionery!!!! We're talking an ultra-rich, gooey, wonderful chocolate brownie with Baileys both in the cake AND the icing! Get it?? This is a cake for any occasion. In my opition that is the case with brownies: You can serve them at big occasions or you don't need an occasion at all! That's it! My occasion which was that it was Saturday (chocolate-fix day) plus that it gives me a wonderful excuse to fiddle with my favourite hobby - baking! Do you think I enjoyed inventing this? Absolutely! I recommend baking the day before you are serving it. That way the flavours mixes and the lovely Baileys-flavour is even more apparent than if you eat it the same day that it is made. (Although it tastes wonderful completely fresh as well!)
P.S. Since we're talking about liqueur, I can also highly recommend my Amaretto and Marzipan Brownies....recipe HERE
INGREDIENSER (til ca. 25x25 form) / INGREDIENTS (ca. 25x25/9.5" tray)
Brownien / For the Brownie
200 g smør / 200 g butter (7 oz)
180 g melkesjokolade / 180 g milk chocolate (6.3 oz)
120 g mørk sjokolade / 120 g dark chocolate (4.2 oz)
4 store egg / 4 large eggs
400 g sukker / 400 g sugar (14 oz)
250 g hvetemel / 250 g plain flour (8.8 oz)
2 ts vaniljesukker / 2 tsp vanilla sugar
2 ts vaniljeessens / 2 tsp vanilla essence
1,2 dl Baileys / 120 ml Baileys (1/2 cup)
Glasur / For the Icing
250 g *Firkløver / 250 g milk **chocolate with hazelnuts (8.8 oz)
50 g mørk sjokolade / 50 g dark chocolate (1.7 oz)
1 dl kremfløte / 100 ml double cream (app. 1/3 cup + 1.5 tbsp)
80 ml Baileys / 80 ml Baileys (1/3 cup)
(Evt. 1-2 ts kaffeessens) / Optional: 1-2 tsp coffee essence)
*Du kan selvsagt bruke vanlig melkesjokolade hvis du ikke vil ha nøtter i.
**Of course you can use plain chocolate if you want a nut-free cake.
FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
For å lage Brownien:
Smelt smøret i en kjele over svak varme. Tilsett sjokolade delt i biter og rør godt til den har smeltet. Avkjøl litt. Visp sammen egg og sukker for hånd. (Når man lager brownies skal røren blandes for hånd, dette for å få den rette kompakte konsistensen). Tilsett Baileys, sjokoladesmøret, vaniljeessens, siktet hvetemel og vaniljesukker og bland godt til en klumpfri røre. Smør og kle en form, ca. 25 x 25 cm, med bakepapir. Stek ved 180 grader på midterste rille i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken litt mens du lager glasuren.
For å lage Glasuren:
Gi kremfløten og Baileys et oppkok, brekk sjokoladen i biter og la smelte. Bland godt. Avkjøl litt og hell så den lunkne glasuren over den fortsatt lunkne kaken. Prikk noen hull rundt omkring på kaken med en tannpirker før du heller over glasuren så trekker den inn i kaken.
La avkjøle før du skjærer i biter og serverer. Du kan selv velge om du vil la den stå i kjøleskap for å bli helt kald eller om du vil ha den romtemperert og mer klissete....Nydelig på begge måter synes jeg! Du må gjerne ha en kremklatt ved siden av hvis du vil ha den enda mektigere.
English:
To make the Brownie: Melt the butter in a saucepan over low heat. Add chocolate in pieces and stir well until melted. Leave to cool for a little while. Beat the eggs and sugar together by hand using a whisk. (Brownie batter should be mixed by hand in order to get the right, compact consistency). Add the Baileys, chocolate-butter, vanilla essence, sifted flour and vanilla sugar and mix well to a smooth batter. Butter and line a baking tin, approx. 25x25 cm (9.5"), and bake at 180 degrees Celcius (356 degrees Fahrenheit) on the middle rack for approx. 30 minutes. Let the cake cool while you make the icing.
To make the Icing:
Bring the Baileys and cream to the boil, break the chocolate into pieces and let it melt in the cream. Mix well until smooth and leave to cool a little. Pour the lukewarm mixture over the still lukewarm cake. Make holes in the cake first with a cakepin so that the icing will soak into the cake).
Let the cake stand for a while so the icing sets before cutting it into pieces and serving. Choose yourself whether you want to refridgerate it to be completely cold or if you want it at room temperature and more gooey.....Lovely either way in my opinion! Serve with a dollp of whipped cream on the side if you want it even richer.
Klar for ovnen / Ready for the oven |
Ferdigstekt / Ready |
Baileysglasur / Baileys Icing |
TROR BILDET SIER ALT.... / I THINK THE PHOTO SAYS IT ALL
Bra blogg!
SvarSlettDet er Magne fra VG her, nå har jeg anbefalt innlegget ditt på forsiden av VG slik at flere kan få gleden av det.
Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere? Ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no
:-)
Hei Magne!
SvarSlettTUSEN TAKK!!!!! :) :) :) :)
Gratulerer! Så gøy ;)
SlettTusen takk!! Ja dette var kjempegøy!!! :)
SlettDette så utrolig godt ut. Mulig jeg overrasker min kjære på bursdagen hans med denne!:-D
SvarSlettHei Tonje Sophie!
SlettTusen takk for kjempekoselig kommentar! Ja, det synes jeg absolutt du burde gjøre!!!!! Han kommer garantert til å bli veldig glad for det!!!
Hilsen Camilla (Kakemilla)
Så digg ut digger baileysmuffins så dette skal testes tidligst mulig.
SvarSlettTakk for oppskrift.
Hei! Tusen takk for kjempehyggelig kommentar!!! Ja, liker du Baileysmuffins kommer du garantert til å like den her!!!! :-) Hyggelig om du skriver hva du synes om resultatet når du har bakt og smakt dem! Med vennlig hilsen Camilla (Kakemilla)
SlettTok sin tid,men har nå testa oppskriften og den var glimrende ;-)
SlettDet var moro å høre!!! Glad du likte den!!! Hilsen Camilla
Slett