lørdag 15. desember 2012

Kokosmakroner (Glutenfri) / Coconut Macaroons (Gluten Free)

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Her er en av klassikerene blant norske julekaker. Deilige, seige kokosmakroner....Mmmmmm. Liker du kokos kommer du til å elske disse!!. Smaker nydelig bare som de er, men hvis du er en av de som helst vil ha sjokolade med, ja da kan du jo jazze dem opp og legge et deilig lag sjokoladesmørkrem mellom og lage mine "Caribbean Snowflakes" (oppskrift HER), eller også kan du bare smelte sjokolade og dyppe dem i det, enten halvveis eller totalt. Mulighetene er mange. MEN - hemmeligheten til å få de seige og deilige ligger i fremgangsmåten. Deigen skal lunkes! Det er viktig.
English:
Here is one of the classics amongst Norwegian Christmas-cookies. Lovely, chewy coconut macaroons....Mmmmmmmm. If you like coconut, you'll love these. They are delcious just as they are, but if you are one of those who wants chocolate with everything well then you can jazz them up and put two and two together with a layer of chocolate buttercream in between and make my "Caribbean Snowflakes "(recipe HERE), or you can just melt some chocolate and dip the cookies in it, either half-way or cover them all over. There are many possibilities. BUT - the secret to how to make them lovely and chewy lies in the method. You have to heat up the mixture! That is important.

INGREDIENSER (ca. 40 stk.) / INGREDIENTS (makes approx. 40)
200 g kokosmasse / 200 g dessicated coconut
240 g sukker / 240 g sugar
4 eggehviter / 4 eggwhites
FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norwegian: (English below)
Norsk: (Se steg-for-steg bilder under)
Ha kokosmasse, sukker og eggehviter i en kjele og bland godt. Varm opp under stadig omrøring til blandingen er lunken (dette er viktig for å få den riktige, litt seige, konsistensen på de ferdigstekte kakene).  Form runde cookies (det skal bli ca. 40 stk), litt over 1/2 ss deig til hver kake og legg på et stekebrett. Stek ved 170 grader på midterste rille i ca. 17 minutter til de begynner å bli gylne. Ta de ut av ovnen og la avkjøle på rist. 
English: (See step-by-step pictures below)
Put dessicated coconut, sugar and eggwhites in a saucepan and mix well. Heat up until lukewarm, stirring continously (It is necessary to heat it in order for the cookies to get the right, a little chewy, consistency).
Form round cookies (should be approx. 40), a little more than 1/2 tablespoon mixture for each cookie, and put them on a lined baking tray. Bake at 170 degrees celcius on the middle rack for approx. 17 minutes, until light golden.
Deilig, eksotisk smak! / Lovely exotic flavour
Caribbean Snowflakes

2 kommentarer:

  1. Disse var helt fantastiske!
    Jeg fikk smålig panikk da jeg ikke hadde potetmel nok til min oppskrift, så fant jeg denne.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Sunniva! Så moro å høre!! Ja, disse er skikkelig gode og veldig enkle å lage. Har du forresten sett oppskriften min på Caribbean Snowflakes? Det er rett og slett disse men lagt sammen to og to med herlig sjokoladekrem imellom.... ;) Hilsen Camilla

      Slett

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...