mandag 8. oktober 2012

Karamellsaus til Is, Kakefyll etc. / Caramel Sauce for Ice Cream, Cake-filling etc

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Denne karamellsausen er GENIAL!!!! (Det er Nigella's oppskrift, så det sier vel alt...) Denne lager du i løpet av 5 minutter (det er HELT SANT) og det er bare fantasien som setter stopper for hva du kan bruke den til. F.eks. Hell den lunken over vaniljeis, bruk den til kakefyll eller kakeglasur...... Når den er varm er den relativt tyntflytende, og tykner mer og mer ettersom den avkjøles. HELT NYDELIG! Dette er forøvrig den jeg brukte til Snickers Ostekake (oppskrift HER ),Snickerskake Wannabe (oppskrift HER) og Hjemmelaget Konfekt (oppskrift HER). (Tips: Denne kan fint fryses og tiner raskt, så hvorfor ikke lage dobbel eller trippel porsjon når du først er igang?)
English:
This caramel sauce is the creation of a GENIOUS!!!! (It's Nigella's recipe, so I guess that says it all...) You make it within 5 minutes (it is ABSOLUTELY TRUE) and it is only your imagination that will stop you when it comes to what to do with it. E.g. Pour it warmover vanilla ice cream, use it as cake filling, cake icing....When it is warm it is quite runny but it will thicken along with cooling. DELICIOUS!  By the way, this is the same caramel sauce that I used for Snickers Cheesecake (recipe HERE ),Snickers Cake Wannabe (recipe HERE) and Homemade Confectionery (recipe HERE). Tips: You can freeze this sauce and it defrosts quickly, so why not make double or triple portion while your at it?).

INGREDIENSER (ca. 2 dl.) / INGREDIENTS (ca. 200 ml.(ca.7 fl.oz)


75 g usaltet smør / 75 g unsalted butter (2.8 oz)
50 g sukker / 50 g caster sugar (1.7 oz)
50 g mykt lyst brunt sukker / 50 g soft light brown sugar (1.7 oz)
50 g lys sirup / 50 g golden syrup (1.7 oz)
125 ml kremfløte / 125 ml double cream (1/2 cup)
*0,5 - 1 ts Maldonsalt (kan sløyfes) / **0,5 - 1 tsp Maldon salt (optional)

* Dette er min ide da jeg ikke kan finne Fleur de Sel som i originaloppskriften. Fungerte aldeles utmerket!
** This is my idea since I cannot find Fleur de Sel as it calls for in the original recipe. Worked splendidly!



FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below) (Se steg-for-steg bilder under).

Smelt smør, sukker og sirup i en tykkbunnet kjele og la småkoke i 3 minutter under omrøring. Tilsett kremfløte og salt (begynn med 0,5 ts) og bland godt. Smak (forsiktig så du ikke brenner deg!) og se om du vil ha i mer salt. La småkoke i ca. ett minutt før du har den over i en mugge og venter til den avkjøles og er klar til å brukes.
English: (See step-by-step pictures below).
Melt butter, sugars and syrup in a heavy based saucepan and let simmer for 3 minutes, stirring now and then. Add cream and salt (start with 0,5 tsp) and stir again. Taste (careful so you don't burn yourself!) to see if you want to add a little more salt. Leave to simmer another minute before removing from the heat. Pour it into a jug and wait for it to cool down before use.
HVA TROR DU OM DENNE? / WHAT DO YOU THINK?



3 kommentarer:

  1. Prøvde å lage denne nå, og den var himmelsk!!! :) Men jeg har et spørsmål, kan denne varmes forsiktig etter den har blit fryst? Jeg tenker å bruke den på lørdag. Hvor lenge holder den i kjøleskap, og hvordan kan den varmes opp?

    SvarSlett
  2. Hei Ingrid :-) Ja, den er veldig god og så koselig at du likte den!!! Om du lagde den i går og skal bruke den på lørdag trenger du ikke å fryse den. Holder seg fint til da. Tenke den holder seg en ukes tid+ i kjøleskapet. Du kan fint varme den forsiktig opp etter frysing også Enten i mikroen eller en liten kjele. Hva skal du bruke den til? Over is? Husk at du også kan bruke den som kakefyll, eller hvorfor ikke prøve deg på Snickers-isen min? Kos deg masse. Hilsen Camilla

    SvarSlett
  3. det hørtes bra ut! Da tror jeg ikke at jeg fryser den. Skal bruke den til is ja! Det blir perfekt!

    SvarSlett

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...