søndag 20. januar 2013

Snickerskake Wannabe (bare enda bedre) / Snickers Cake Wannabe (only much better)

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

 English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
"Herlig herlig, men farlig farlig"......He-He. Sånn er det nemlig..... Kjære mi tid - spiste et stort stykke til dessert i går kveld, og ville bare ha mer......Godt at vi var flere som delte ellers er jeg slett ikke sikker på hva som ville skjedd.....:) :) :) Dette ble altså resultatet av moroa på kjøkkenet i går ettermiddag. Salt og søt, sprø og myk kake med kjeks og peanøtter i bunnen, så et lag med hjemmelaget karamell (oppskrift med bilder HER eller under), toppet med deilig sjokoladekrem og hakkede Cashewnøtter på toppen. Tror du den kombinasjonen er riktig?? Det er det!!!! Gled deg!!!!
English:
Wonderful wonderful, but dangerous dangerous....Yep, that's right....Oh my - had a huge piece for dessert last night, and just wanted more.....As luck was we were many people sharing, otherwise I'm not sure what would have happened....:) :) :) This was the result of my fun in the kitchen yesterday afternoon. Salty and sweet, crunchy and soft cake with crackers and peanuts in the base, then a layer of homemade caramel, (recipe wth pictures HERE or below), topped with a lovely chocolate cream and chopped Cashew Nuts for good measure. Do you think that combination worked?? It certainly did!!!!! You have something to look forward to here!!!

INGREDIENSER / INGREDIENTS
Kakebunnen / Cake Base
6 eggehviter / 6 egg whites
300 g sukker / 300 g sugar (10.5 oz)
330 g salte peanøtter / 330 g salted & roasted peanuts (11.8 oz)
100 g salte kjeks, f.eks Ritz / 100 g salty crackers, e.g. Ritz (3.5 oz)
2 ts bakepulver / 2 tsp baking powder
2 ts vaniljesukker / 2 tsp vanilla sugar
*1,5 ts salt / **1,5 tsp salt
* Du kan redusere saltmengden eller droppe det helt. Jeg syntes det var veldig godt og nødvendig og en av de tingene som gjorde denne kaken spesiell og flere av de som smakte var enige med meg, men noen syntes det ble litt for mye salt. Smak og behag.
**You can reduce the amount of salt or leave it out completely. I think it was very good and necessary and one of the things that made this cake so special and many of the others who tasted it were of the same opinion. A couple thought it was a little too much. This is a matter of taste.
Karamellen / Caramel
75 g usaltet smør / 75 g unsalted butter (2.8 oz)
50 g sukker / 50 g caster sugar (1.7 oz)
50 g mykt lyst brunt sukker / 50 g soft light brown sugar (1.7 oz)
50 g lys sirup / 50 g golden syrup (1.7 oz)
125 ml kremfløte / 125 ml double cream (1/2 cup)
0,5 - 1 ts Maldonsalt (kan sløyfes) / 0,5 - 1 tsp Maldon salt (optional)
Sjokoladekremen / Chocolate Cream
 100 g smør / 100 g butter ((3.5 oz)
250 g kokesjokolade / 250 g cooking chocolate (dark) (8.8 oz)
6 eggeplommer / 6 egg yolks
100 g melis / 100 g icing sugar (3.5 oz)
Dekorering / Decoration
Cashew-eller peanøtter, hakket / Cashew- or Peanuts, chopped


FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below) (Se steg-for-steg bilder under)
Kakebunnen:
Skill eggene og ha eggehviter og eggeplommer i to separate boller.
Grovhakk kjeks og peanøtter i en food-processor. La det være noen litt større biter hist og her, det er bare godt! Bland bakepulver, vaniljesukker og salt med kjeksen og nøttene. Pisk stiv marengs av eggehviter og sukker. Bland kjeksen og nøttene godt med marengsen og hell deigen i en bakepapirkledd langpanne, ca 26 x 40 cm. Stek ved 180 grader Celcius på nederste rille i 25-30 minutter til lys gyllen. Ta den så ut av ovnen og avkjøl helt før du dekorerer. Mens kakebunnen steker lager du karamellen.
Karamellen:
Smelt smør, sukker og sirup i en tykkbunnet kjele og la småkoke i 3 minutter under omrøring. Tilsett kremfløte og salt (begynn med 0,5 ts) og bland godt. Smak (forsiktig så du ikke brenner deg!) og se om du vil ha i mer salt. La småkoke i ca. ett minutt før du har den over i en mugge og venter til den avkjøles og er klar til å brukes.
Sjokoladekremen:
Smelt sjokolade og smør og la avkjøle. Pisk stiv eggedosis av eggeplommene og melisen og bland i det avkjølte sjokoladesmøret.
Montering:
Legg kakebunnen på et passende fat og hell over den avkjølte karamellen. Sett kaken i kjøleskapet en stund slik at karamellen stivner litt. Smør så over sjokoladekremen og dryss over hakkede nøtter! Sett kaken i kjøleskapet frem til servering. Den smaker like godt kjøleskapskald som romtemperert! Vel bekomme og jeg håper du liker den like godt som jeg (vi) gjorde!!!!! Blir ikke lenge før jeg lager den igjen iallefall!!!!

English: (See step-by-step pictures below)
For the Cake Base:
Separate the eggs and put egg whites and egg yolks in two separate bowls. Chop peanuts and crackers roughly in a food processor. Leave some bigger bits here and there, that just gives you a bit more to chew on! Mix the bakingpowder, vanilla sugar and salt with the nuts and crackers. Whisk egg whites and sugar until stiff marengue and stir in the crackers and nuts until well incorporated. Pour the batter into a pan approx. 26x40 cm (approx. 10"x16") and bake at 180 degrees Celcius (350 degrees Fahrenheit) on the lowest rack of the oven for 25-30 minutes until light golden. Remove the cake from the oven and leave to cool completely before decorating.
For the Caramel:
Melt butter, sugars and syrup in a heavy based saucepan and let simmer for 3 minutes, stirring now and then. Add cream and salt (start with 0,5 tsp) and stir again. Taste (careful so you don't burn yourself!) to see if you want to add a little more salt. Leave to simmer another minute before removing from the heat. Pour it into a jug and wait for it to cool down before use.
For the Chocolate Cream:
Melt the chocolate and butter together and leave to cool. Whisk egg yolks with icing sugar until stiff and mix the chilled chocolate-butter well with this until smooth.
To assemble the cake:
Put the base onto a suitable serving dish and spread over the cooled caramel. Refrigerate for a while to let the caramel set a little. Spread over the chocolate cream and sprinkle chopped nuts on top. Refrigerate until serving. It tastes just as good chilled or at room temperature. Bon Apetit and I hope that you'll enjoy it as much as I (we) did! It won't take long until I make it again, that's for sure!!
Stivpisk eggehviter og sukker / Beat eggwhites and sugar until stiff
Grovhakk kjeks og nøtter / Chop nuts and crackers roughly
Bland nøttene og kjeks med marengs / Mix nuts and crackers with the mareng
Stekes i ca. 25-30 minutter / Bake for 25-30 minutes
Spre over hjemmelaget karamell / Spread over homemade caramel

Dekorer med sjokoladekrem og hakkede nøtter / Decorate with chocolate cream and nuts

 EN BIT TIL KANSKJE??? / ANOTHER PIECE MAYBE???







2 kommentarer:

  1. MMM!! Så helt nydeli ut!!

    SvarSlett
  2. :) :) :) Ja, det kan jeg love deg at den er! Anbefaler den på det varmeste!!!! :)
    Hilsen Camilla (Kakemilla)

    SvarSlett

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...