fredag 15. mars 2013

Sjokolade Smørkrem / Chocolate Buttercream

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

 English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Her har dere en nydelig sjokolade-smørkrem som kan brukes både som kakefyll- og pynt. Konsistensen er flott til å lage fine ruffles e.l. Nydelig og mild smak som spesielt barna elsker. NAM!!! Dette er kremen jeg bruker til å dekorere min Ferrero Rocher Deluxe Cake (oppskrift HER og bilde under). Se også oppskrift HER på en herlig Sjokoladekake i Langpanne som denne kremen ville gjort seg godt på!

English:
Here is a lovely chocolate buttercream which is excellent both as cake-filling and decoration. The consistency is great for making ruffles etc. Wonderful and mild flavour that especially the children love. YUM!!! This is the cream I use for decorating my Ferrero Rocher Deluxe Cake (recipe HERE and picture below). See also recipe HERE for a wonderful Chocolate Cake Traybake which would be excellent as a base for this cream.

INGREDIENSER / INGREDIENTS
4-5 dl melis / 400-500 ml icing sugar (appr. 2 cups)
250 g smør, mykt / 250 g butter, softened (8.8 oz)
200 g sjokolade, smeltet / 200 g chocolate, melted (7 oz)
2 ss vaniljeekstrakt el. vaniljesukker / 2 tbs vanillaessence or vanilla sugar
Tips (N): Hvis du vil ha en litt mer "voksen" smak kan du tilsette 2-3 ts kaffeessens el. 2-3 ss sterk kaffe.
Denne oppskriften gir nok krem til å dekke en 26 cm rund kake med et tynt lag samt lage ruffles e.l. Hvis du også vil fylle kaken med den samme kremen må du 1/2-1 porsjon ekstra. Dette kommer an på om du skal fylle ett eller to lag.
Tips (E): If you would like a little more "grown up" flavour you can add 2-3 tsp coffee essence or 2-3 tbsp strong coffee.
This recipe gives enough cream to cover a 26 cm (10") round cake with a thin layer as well as ruffles. If you also want to fill the cake you need to make 1/2-1 portion extra depending on whether you are filling one or two layers.

FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl. Ha melis og smør i en bakebolle og bland godt til lyst og kremet med en elektrisk mikser. Tilsett den smeltede sjokoladen og vaniljeessensen og bland godt til tykk og kremete konsistens. Denne kremen skal i sprøytepose for å lage ruffles e.l. Pass derfor på at den er tykk nok til dette og tilsett evt. litt mer melis hvis du synes det trengs. Sett den gjerne i kjøleskapet 10-15 minutter før du begynner å dekorere. Dette ser du an.
P.S. Husk at smørkremer stivner i kjøleskapet, derfor anbefaler jeg å la kaken stå i romtemperatur 15-20 minutter før servering slik at kremen mykner litt. Dette ser du også an selv.

English:
Melt the chocolate and leave to cool. Put icing sugar and softened butter in a bowl and beat until light and creamy. Add the melted chocolate and vanilla essence and mix well until thick and creamy. Remember that you're making ruffles with this so make sure that it is thick enough. If you think it is necessary, just add a little more icing sugar to make it a bith thicker. You may leave the cream in the fridge for 10-15 minutes before you start decorating. See yourself what you think about the consistency.
P.S. Remember that butter-creams stiffen in the fridge, therefore I recommend letting the cake stand in room temperature 15-20 minutes before serving for the cream to soften a little again. You will see this yourself as you go along.

Serveringsforslag: Ferrero Rocher Deluxe Cake HER
Serving suggestion: Ferrero Rocher Deluxe Cake HERE
Tips (N): Hvis du vil fylle en kake med smørkremen men dekorere med en mørkere krem se oppskrift HER på kremen under.
Tips (E): If you want  to fill your cake with the buttercream but decorate with a darker cream see recipe HERE for the cream below.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...