fredag 28. september 2012

Flyndrefilet med Sprø Topping / Solefish Filet with Crunchy Topping

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Jeg er på kontinuerlig jakt etter nye spennende middagsalternativer og her er en artig ting du kan gjøre med en ellers liten uskyldig flyndrefilet skal jeg si dere! Lag en blanding av bl.a. mandler og fetaost, smør på fisken, sleng den under grillen noen minutter og du får en sprø topping! Server med kokte / dampede grønnsaker og du har en herlig og kjempesunn middag som både liten og stor vil sette pris på! Skikkelig godt var det faktisk! Prøv selv!
English: I am continously hunting for new, exciting ideas for what to cook for dinner and here is something funny you can do with an innocent little solefish filet: Make a mixture of ground almonds and feta cheese, spread over the fish, place it under the grill for a few minutes and you'll get a wonderful crispy topping! Serve with boiled or steamed vegetables and you have a delicious and healthy dinner that everyone will appreciate! It's actually really good! Try it yourself!

INGREDIENSER (til 2 pers.) / Ingredients (for 2 people)
350-400 g hvit fiskefilet, tint / 350-400 g white fish filet, defrosted (12-14 oz)
Mandel- og Fetatopping / Almond- and Fetatopping
60 g mandler, finhakkede / 60 g chopped almonds (2 oz)
60 g fetaost, smuldret / 60 g feta cheese, crumbled (2 oz)
5 soltørkede tomater, finhakket / 5 sundried tomatoes, finely chopped
6-7 blader frisk basilikum, finklippet / 6-7 fresh basil leaves, finely chopped
2-3 ss olivenolje / 2 -3 tbs olive oil
Nykvernet svart pepper / Freshly ground pepper
0,5 ts chilipulver / 0,5 teaspoon chilipowder
ca. 10 dråper sitron / ca. 10 drops of lemon
Tilbehør / To serve
Kokte eller dampede grønnsaker / Boiled or steamed vegetables
FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Hakk mandlene i småbiter i en food processor. Smuldre fetaosten og bland med mandlene. Hakk soltørkede tomater i småbiter, finklipp basilikum og tilsett dette sammen med olivenolje, chilipulver, pepper og sitron. Bland godt. Smør en stekeform med litt olje og legg fiskefiletene i denne. Smør toppingen jevnt utover fisken og stek på midterste rille på 200 grader varmluft i 10 minutter. Sett så på grillelementet (fortsatt varmluft) og flytt brettet ett trinn høyere i ovnen og stek videre i 10 minutter til fisken er klar og toppingen er gylden og sprø. FERDIG!!! Server med kokte / dampede grønnsaker, f.eks. brokkoli, blomkål og gulrøtter. NAM!!
English:
Chop the almonds to small pieces in a food processor. Crumble the feta cheese and mix with the almonds. Finely chop the sundried tomatoes, cut the basil leaves in small pieces and add this together with the olive oil, chilipowder, pepper and lemon. Mix well. Lightly grease a baking tray with a little oil and place the fish filets in this. Spread the topping evenly over the fish and bake on the middle rack in fan assisted oven at 200 degrees Celcius (390 degrees Fahrenheit) for 10 minutes. Then turn on the grill element (still air), move one rack up and bake for another 10 minutes until the fish is cooked and the topping is golden and crispy. READY!!! Serve with boiled / steamed vegetables, for example broccoli, cauliflower and carrots. YUM!!
Lag toppingen / Prepare the topping
Fordel jevnt utover den tinte fisken / Spread evenly onto the defrosted fish
Ferdigstekt / Ready
Sunn og rask hverdagsmiddag / Healthy and quick everyday dinner



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...