mandag 12. november 2012

Maisbrød fra Texas / Texan Cornbread

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian 
Norsk: (English below)
Varmt maisbrød.....MMMMMMM..... Det er bare så nydelig!!! Også den herlige fargen!!! Og lukten!!!! Og smaken!!!! Jeg er en ihuga USA-fan, spesielt når det kommer til Sørstatene. Har nok med det å gjøre at jeg opplevde 5 1/2 fantastiske uker i Texas som 11-åring. EN DAG skal jeg tilbake, vet bare ikke når det blir....Men tilbake til maisbrødet da.....Dette er et tradisjonelt brød som har blitt bakt siden tidenes begynnelse i USA....Det finnes mange varianter, både salte og søte, med og uten chili eller andre ingredienser. Antakelig finnes det like mange oppskrifter som det finnes amerikanske husmødre, men ifølge Lisa som driver den FANTASTISKE bloggen Homesick Texan (gleder meg til å prøve flere oppskrifter derfra, link HER ) er dette en autentisk oppskrift på maisbrød fra Texas, hun sier at en Texaner aldri vil ha sukker i maisbrødet sitt for eksempel....Oppskriften til dette nydelige maisbrødet har jeg altså fra ovennevnte blogg og det er bare SÅÅÅÅÅ godt!!!! Lett og raskt å lage er det også, du har ferskt brød i løpet av en halvtime! Server det som tilbehør til hva du måtte ønske; supper, gryteretter, som en del av en Tex-Mex buffet, eller som jeg gjorde: Spis det varmt med smør og cheddarost! DÅÅÅÅN!!!!! Men du - en ting som er veldig viktig når du skal lage maisbrød: Det skal stekes i støpejernspanne for å få den rette konsistensen!! (Se beskrivelse under).
English:
Hot corn bread......MMMMMMM......It is so incredibly delicious!!! And the beautiful colour of it!!!! And the scent!!!! And flavour!!!!!! I really am a fan of the USA, especially the Southern states. I guess it has a lot to do with the 5 1/2 fantastic weeks I spent in Texas as an 11-year old. ONE DAY I'm going back, I just don't know when....But about the corn bread.....This is a traditional bread which has been made since forever in the USA....There are many varieties, both savoury and sweet, with or without chili or other ingredients. Probably there are as many recipes for this as there are Americans, but according to Lisa who writes the FANTASTIC blog Homesick Texan (can't wait to try out more of her recipes as well, link HERE) this is an authentic recipe for Texan Cornbread (and she is definetely right, being a Texan herself). She says, for example, that a Texan would never add sugar in the corn bread.....So, this recipe is adapted from her blog (I have changed the measures into metric) and it is SOOOOOOOO delicous!!!!! Easy and quick to make too, you have fresh bread within half an hour! Serve it with anything you like, soups, stews, a part of a Tex-Mex buffet, or eat it as I did: Hot with butter and cheddar cheese! SWOOOOON!!!! And by the way - one thing which is extremely important: In order to get the correct consistency and taste it should be baked in a cast-iron skillet!!!! (See description below)

INGREDIENSER (ca. 25 cm panne) / INGREDIENTS (ca. 25 cm skillet)
220 g maismel* / 220 g cornmeal** (7.7 oz)
60 g hvetemel / 60 g plain flour (2.1 oz)
1 ts bakepulver / 1 tsp baking powder
1 ts salt / 1 tsp salt
1 egg / 1 egg
4 dl kulturmelk / 400 ml buttermilk (fermented milk) (1 2/3 cup)
2 ss olje (eller baconfett) / 2 tbsp vegetable oil (or bacon drippings)
* Gult eller hvitt. (Jeg anbefaler gult for den herlige fargen!;)
** Yellow or white: (I recommend yellow for the lovely colour!;) 



FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Sett ovnen på 240 grader Celcius. Ha oljen i jernpanna, sett den i ovnen og la den varmes godt opp mens du lager deigen.
Bland de tørre ingrediensene i en bolle. I en annen bolle blandes egget og kulturmelken og bland dette så med de tørre ingrediensene til du får en jevn røre. Jeg brukte en gaffel til dette. Ta jernpanna ut av ovnen, hell den varme oljen i deigen og bland godt. (Bruk en bakepensel og smør resten av oljen som er igjen i pannen jevnt utover). Hell deigen over i den varme panna, sett i ovnen på midterste rille og la steke ca. 20 minutter. Brødet skal slippe kantene av panna og være gyllenbrunt på toppen når det er ferdig. Server varmt!!! NAAAAAAMMMMMMM!!!!! 
English
Preheat the oven to 240 degrees Celcius (465 degrees Fahrenheit). Put the oil in the cast-iron skillet and place it in the oven to heat up while you make the batter.
Mix the dry ingredients in a bowl. In another bowl, lightly beat the egg together with the buttermilk. Pour the milk into the dry ingredients and stir well until the batter is smooth. (I used a fork for this). Remove the skillet from the oven, pour the hot oil into the batter and mix well. (Using a baking brush, spread the remaining oil evenly in the pan). Pour the batter into the hot pan, place in the oven on the middle rack and bake for approx. 20 minutes. The bread is ready when it is pulling away from the sides of the skillet and is golden brown on top. Serve hot!!! YUUUUUUUMMMMMM!!!!!!


Ser godt ut eller? / Looks good or what?


1 kommentar:

  1. Man skal ikke bruke mais mel men cornmeal nærmest dette du kommer i norge er polentagryn feks fra mølleren dette er mye større partikler av mais kjerner og ikke små mel partikler,dette er viktigere for konsisten enn at du baker i gjernpanne,gjernepannen er mest for å få den gode skorpen :-)..og kulturmelk er ikke det samme som buttermilk..buttermilk er kjernemelk altså den tynne tynne litt beske melkevannet som blir til overs når man lager smør..

    SvarSlett

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...