mandag 11. mars 2013

Grunnoppskrift Sjokoladekake i Langpanne / Basic Recipe Chocolate Cake Traybake

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Her har du en fantastisk flott oppskrift på sjokoladekake i langpanne. Etter min mening trenger du ingen annen! Etter å ha prøvd mange oppskrifter oppigjennom årene har jeg nå endelig fått til en grunnoppskrift jeg kommer til å bruke heretter! Bunnen er myk og saftig og har ikke antydning til å bli tørr og kjedelig som noen ganger kan skje med langpannekaker. Du kan variere i det uendelige mht til fyll og dekorasjon etter din smak. Den er meget holdbar og kan også fryses. Jeg brukte en 40x26 cm form. Da ble kaken høy og fin og kunne med letthet deles i tre lag. Du trenger selvsagt ikke dele den, men bare smøre over et tykt lag med din favorittglasur og pynte med strøssel e.l. Du kan også gjerne lage denne som en litt mindre, rund kake og da vil jeg anbefale å halvere oppskriften og bruke en ca. 26 cm rund form. Dette var kaken jeg bakte da jeg lagde Cookies & Cream Cake, oppskrift HER og bilde under.
P.S. Se også bilder og lenker til forslag til ulike kremer til fyll og dekorasjon, samt link til basisoppskrift for lys kakebunn til bløtkaker etc.
English:
This is a great recipe for a chocolate cake traybake.  In my opinion you don't need to look any further! After trying out many recipes during the years I have finally managed a basic recipe which I will use hereafter! It is soft and moist and not dry and boring as traybakes sometimes can be. There is no limit to variation of filling, icing and decoration after your taste. It keeps well and you can also freeze it. I used a 26x40 cm (10"x15") tray. The cake turned out tall and lovely and could easily be divided into three layers. Of course you don't have to divide it into layers at all, just spread over a thick layer of your favourite frosting and decorate with sprinkles or other.  If you want to make a smaller version I would recommend making half the portion and bake it in a 26 cm (10") springform tin. This was the cake I baked when I made my Cookies & Cream Cake, recipe HERE and picture below.
P.S. See also pictures and links to suggestions for creams and frostings as well as link to basic recipe for sponge cake.
INGREDIENSER / INGREDIENTS
Til form ca. 26x40 cm / For tin app. 26x40 cm or 10"x15"
300 g smør, mykt / 300 g butter, softened (10.5 oz)
550 g finmalt sukker / 550 g caster sugar (19.4 oz)
5 store egg, romtempererte / 5 large eggs, at room temperature
1 ts SP (kan fløyfes) / 1 tsp SP (optional)
5 dl kefir / 500 ml buttermilk (2 cups)
3 ts vaniljeekstrakt / 3 tsp vanilla essence
470 g hvetemel / 470 g plain flour (16.5 oz)
30 g kakaopulver / 30 g cocoa powder (1 oz)
5 ss maisenna / 5 tbsp corn flour
2 ts bakepulver / 2 tsp baking powder
2 ts natron / 2 tsp bicarbonate of soda


Norsk: (English below)
Ha mykt smør og sukker i en stor bakebolle og kjør med elektrisk mikser til mykt og luftig, ca. 15 minutter. Visp eggene lett sammen i en bolle og tilsett dette i to omganger. Bland godt mellom hver tilsetning. (Tilsett nå SP hvis du bruker det og bland godt). Bland de tørre ingrediensene i en bolle og sikt dette i vekselvis med kefir iblandet vaniljeessens. Bland godt til deigen er silkemyk og kremete. Smør en langpanne ca. 26x40 cm og ha i bakepapir. Ha deigen i denne og jevn den godt ut med en slikkepott. Stek på 160 grader Celcius varmluft på midterste rille i 40 minutter. Legg så over et stykke bakepapir og stek videre i 10 minutter. (Sjekk med en kakenål at den er gjennomstekt). Ta ut kaken av ovnen og la avkjøle helt før du fyller og pynter den.
English:
Put softened butter and sugar in a big baking bowl and, using an electric mixer, beat for about 15 minutes until light and fluffy. Whisk the eggs lightly together in a bowl and add in two batches, mixing well between each addition. (Now add the SP if you are using this and mix well). Mix all the dry ingredients in a bowl and sift this into the mixture alternating with the buttermilk and vanilla essence until the cake batter is velvety and creamy.
Butter and line a baking tray of approx. 26x40 cm (10"x15") and pour the batter into this. Bake at 160 degrees Celcius (320 degrees Fahrenheit) in fan-asstisted oven on the middle rack for 40 minutes. Cover with a piece of baking paper and bake for another 10 minutes. (Check with a baking pin that it is thoroughly cooked). Remove the cake from the oven and let cool completely before filling and decorating it.

Silkemyk kakedeig / Velvety cake batter
Klar til å stekes / Ready for baking
Ferdig stekt / Ready
Hvelv over på et fat og finskjær langs kantene. Del gjerne i to eller tre deler /
Put upside-down on a tray and cut around the edges. Divide into two or three layers if desired


Fyll og dekk med ønsket krem / Fill and cover with cream and frosting of choice
Pynteforslag: Cookies & Cream Cake. Oppskrift HER
Decorations Tips for Cookies & Cream Cake. Recipe HERE 

 
Mørk Sjokoladekrem & Frosting. Oppskrift HER
Dark Chocolate Cream and Frosting. Recipe HERE

Sjokolade Smørkrem. Oppskrift HER
Chocolate Buttercream. Recipe HERE
Grunnoppskrift Kakebunn til Bløtkake o.l. HER
Basic Recipe Sponge Cake. Recipe HERE


2 kommentarer:

  1. Hei! Det er Sponge Cake Stabilizer. En kakestabilisator som skal hjelpe eggene å beholde stivheten under pisking. Det er slett ikke nødvendig å tilsette det, men det hjelper til å gjøre konsistensen på kaken enda bedre. For å være helt ærlig merker jeg ikke særlig forskjell enten jeg bruker det eller ikke, men siden jeg har det i skapet tilsetter jeg litt i denne typen kakebunner. Hilsen Camilla :)

    SvarSlett

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...