mandag 31. desember 2012

Seige Havrebiter med Pekan, Sjokolade & Karamell (Eggfri) / Chewy OatBars with Pecans, Chocolate & Caramel (Eggless)

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Jeg velger å avslutte 2012 og begynne 2013 med disse farlig gode, avhengighetsskapende og helt geniale havrebitene! Disse kan enten serveres nystekte og lunkne som myke og herlige brownies, og når de avkjøles hardner de og blir seige og kan serveres i mindre biter som konfekt.....Flotte å gi bort som gave er de også forresten......NAM-NAM-NAM!!!
English:
I choose to end 2012 and start 2013 with these dangeroulsy delicious and addictive......And absolutely genious bites! They can either be served newly baked and lukewarm as soft brownies, and when they cool they harden and become chewy and you can serve them in smaller pieces as confectionery.....Great to give away as a present to.....YUM-YUM-YUM!!!!!

INGREDIENSER / INGREDIENTS
230 g smør, romtemperert / 230 g butter, softened
220 g brunt sukker / 220 g brown sugar
180 g mel / 180 g plain flour
150 g havregryn / 150 g rolled oats
3/4 ts bakepulver / 3/4 ts bakingpowder
1/2 ts salt / 1/2 tsp salt
1 ts kanel / 1 tsp cinnamon
*1 boks (4dl) søt kondensert melk/**1 can (400ml) sweetened condensed milk
150 g mørk sjokolade, hakket / 150 g dark chocolate, chopped
150 g pekannøtter / 150 g pecans
Maldon salt / Flaked Sea Salt
*Eller Dulce de Leche (eller HaPå som har omtrent samme smak). Jeg har laget disse ved 2 anledninger, den første gangen brukte jeg søt kondensert melk (som blir karamell under steking), den andre gangen med HaPå. Begge funker utmerket!
**Or Dulce de Leche. I have made these on 2 occasions, the first time with sweetened condensed milk (which turns into caramel during baking), the second time with Dulce de Leche. Both worked splendidly.





FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
(Se steg-for-steg bilder under) Ha mykt smør og brunt sukker i en bakebolle og miks til kremet med en elektrisk mikser, ca. 15 minutter. Rør sammen mel, havregryn, salt, kanel og bakepulver og tilsett dette i smør- og sukkerblandingen. Rør til godt blandet og sett i kjøleskapet en liten stund. Varm opp ovnen til 180 grader, smør og kle en liten langpanne med bakepapir. (Jeg brukte en 24x24 cm springform). Klem ut halvparten av deigen i formen og stek på midterste rille i 15 minutter.
Ta ut formen fra ovnen og hell over halvparten av den søte kondenserte melken, (eller Dulce de Leche / HaPå) halvparten av den hakkede sjokoladen og halvparten av de hakkede pekannøttene. Smuldre resten av deigen over. Hell resten av melken over, og strø over resten av sjokoladen og nøttene. Avslutt med litt Maldon salt. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre i 30 minutter. Hvis du skal servere de lunkne, la de avkjøle noe i formen før du skjærer i passende biter og serverer. Hvis du vil ha de til konfekt, la de avkjøle helt i formen, sett så i kjøleskap og skjær i passende biter. De er godt holdbare i tettsluttet kakeboks i kjøleskap.

English:
(See step-by-step pictures below) Put softened butter and brown sugar in a baking bowl and cream together for approx. 15 minutes using an electric mixer. Stir together flour, rolled oats, salt, cinnamon and bakingpowder and add this to the butter- and sugar mixture. Stir until well combined and let chill in the fridge for a little while. Heat the oven to 180 degrees Celcius and butter and line a small baking tin (I used a 24 x 24 cm springform tin). Press half of the dough into the tin and bake on the middle rack for 15 minutes.
Remove the tin from the oven and pour over half of the sweetened condensed milk (or Dulce de Leche), half of the chopped chocolate and half of the chopped pecans. Crumble over the remaining dough. Continue by pouring over the remaining milk, the rest of the chocolate and pecans. Sprinkle over a little flaked sea salt (e.g. Maldon salt) in the end. Return the tin to the oven and bake on the middle rack for 30 minutes. If you are serving this lukewarm as brownies, leave to cool for a few minutes in the tin before cutting them into pieces and serving. If you are using them as bars / confectionery, leave to cool completely in the tin, transfer to the fridge until chilled and cut into pieces. The bars keep well refridgerated in an airtight container.

Stek halvparten av deigen i 15 minutter / Bake half of the dough for 15 min.


Hell over kondensert melk, hakket sjokolade og nøtter. Smuldre over resten av deigen /
Pour over sweetened condensed milk, sprinkle over the chopped chocolate and pecans and crumble over the remaining dough

Hell over resten av melken, sjokolade, nøtter og salt /
Pour over the remaining milk, chocolate, nuts and salt

Stek 30 minutter til gyllen / Bake for 30 minutes until golden
 
Skjær i passende biter og server lunkne som brownies / Cut into pieces and serve hot as brownies

Eller kalde som konfekt / Or cold as confectionery

KOS DERE OG GODT NYTTÅR!!! / ENJOY AND HAPPY NEW YEAR!!!
Inspirasjon og oppskrift (med noen få justeringer) her hentet fra bloggen Homesick Texan www.homesicktexan.blogspot.com
Inspiration and recipe (with a few adjustments) is from the blog Homesick Texan www.homesicktexan.blogspot.com 

2 kommentarer:

  1. Hva slags type brunt sukker?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei. Beklager sent svar. Vanlig mykt brunt sukker. F.eks. Brun Farin fra DanSukker.

      Slett

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...