mandag 17. desember 2012

Hjemmelaget Bounty (Glutenfri) / Homemade Bounty (Gluten Free)

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE


English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Hjemmelaget Bounty? Å ja takk! Om mulig enda bedre enn den butikkjøpte! Jeg lover!!! Og så lett å lage! Og så koselig å gi bort i gave! De som har fått av meg har iallefall vært veldig glade! Behøver vel ikke si mer?! (Se også oppskrift på Hjemmelaget Konfekt med Karamell eller Bringebærgele HER)
English:
Homemade Bounty! Oh yes please! If possible even better than the shop-bought! I promise!!! And so easy to make! And such a pleasure to give away as a present! Everybody I've given these to have been very happy! Need I say more?! (See also recipe for Homemade Confectionery with Caramel or Raspberry Jelly HERE)

INGREDIENSER (ca. 35 stk) / INGREDIENTS (makes approx. 35)
50 g smør / 50 g butter (1.7 oz)
0,5 dl lys sirup / 50 ml golden syrup (1/4 cup)
0,5 dl melis / 50 ml icing sugar (1/4 cup)
2 dl kremfløte / 200 ml whipping cream (3/4 cup + 1 tbsp)
220 g kokosmasse / 220 g dessicated coconut (8 oz)
250-300 g sjokolade, lys eller mørk / 250-300 g chocolate,light or dark (9-10 oz)

FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
(Se steg-for-steg bilder under) Ha smør, fløte, sirup og melis i en kjele. Kok opp og la småkoke  i 8-10 minutter til blandingen tykner og blir litt seig. Rør av og til og pass på at du koker over svak varme slik at blandingen ikke blir brent. Den blir lys gyllen i fargen. Ta kjelen fra varmen og rør inn kokosmasse. La blandingen avkjøles en stund for å bli fastere i konsistensen så den kan formes. Lag kuler eller evt. stenger, (jeg fikk ca. 35 kuler av denne oppskriften men du kan lage dem så små eller store du vil selvsagt...). Legg kulene på en tallerken og sett i kjøleskapet til de er helt kalde. Smelt sjokolade over vannbad og dypp kulene i sjokoladen. Det er enklest hvis du bruker to gafler. Sett de sjokoladedekte kulene i små papirformer før du setter de tilbake på fatet i kjøleskapet og lar stå til sjokoladen har stivnet. Oppbevares i tettsluttet kakeboks i kjøleskapet. (Hvis de ikke forsvinner med en gang da....:) )
English:
(See step-by-step pictures below) Put butter, cream, syrup and icing sugar in a small saucepan. Let it melt and bring to the boil over low heat and let simmer for 8-10 minutes until the mixture thickens. Stir occasionally and take care that the heat is not too strong so it doesn't burn. The colour should be light golden when ready. Remove the saucepan from the heat and stir in dessicated coconut. Leave to cool for a while so it thickens even more so you will be able to form little balls, or bars if you like. Make balls (I got approx. 35 out of this recipe but you can make them as big or smalll you like of course....) Put them on a plate and refrigerate until completely cold. Put the chocolate in a bowl in a saucepan filled with hot water and let it melt. Dip the coconut-balls in the chocolate, it is easy with the help of two forks. Place the chocolate-covered balls in small papercups, put tem back in the fridge until the chocolate has set and transfer them to an airtight container. Keep refrigerated. (Unless they disappear immediately, that is....:) ) 
Smelt smør, sirup, fløte og melis / Melt butter, syrup cream & icing sugar

La småkoke over svak varme 8-10 min / Let simmer over low heat for 8-10 min.

Rør inn kokosmasse / Stir in dessicated coconut

La avkjøle noe / Let cool for a while

Lag  kuler og avkjøl / Make little balls and let cool

Dypp i smeltet sjokolade / Dip in melted chocolate

Avkjøl til sjokoladen har stivnet / Cool until chocolate has set

HØGG INNPÅ OG KOS DEG!!! / DIG IN AND ENJOY!!!
Oppskrift er inspirert av www.detsoteliv.no
Recipe adapted from www.detsoteliv.no 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...