onsdag 20. februar 2013

Bunnløs Pan Pizza / Crustless Pan Pizza

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE


English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
Etter suksessen her for en stund siden med Mega Osteburgeren (oppskrift HER) måtte jeg lage noe liknende igjen fikk jeg beskjed om av mann og sønn og da lot jeg meg ikke be to ganger jeg….. Men jeg hadde ikke lyst til å lage nøyaktig det samme. Jeg syntes kjøttdeigblandingen var helt nydelig mht krydder o.l. så jeg ville bruke den samme oppskriften men sløyfet potetene og hadde på noen andre ting isteden og VOILA – da ble det en slags bunnløs pizza som ble skikkelig digg!! Ja, det er veldig godt med pizzabunn også, det er vi vel alle enige om, men det allikevel moro med litt forandring! I tillegg er det jo mange som prøver å unngå for mye brød så for disse er denne pizza-versjonen toppen! Server gjerne med en god salat ved siden av!
English:
After the success a while ago with my Mega Cheeseburger (recipe HERE) my son and husband told me to make something similar again, and of course they didn’t have to ask twice…..But I didn’t want to make exactly the same. I thought that the meat mixture was delicious when it came to spices etc., so I decided to use the same recipe, but skipped the potatoes and added some other stuff instead and VOILA – a crustless pizza was the scrummy result! Yes, pizza with bread crust is really good, I think we all can agree on that, but I like to experiment and try out new stuff as well to change a little bit. Also, a lot of people try to avoid eating too much bread and for those this pizza-version is great! Serve with a nice side salad!

INGREDIENSER (form ca. 23 cm) / INGREDIENTS (dish app. 23 cm/9")
Til “pizzabunnen” / For the “crust”
500 g kjøttdeig av storfe eller svin / 500 g minced beef or pork (1.1. pound)
1 stor løk / 1 large onion
3 fedd hvitløk / 3 cloves garlic
1 egg / 1 egg
3 ss havregryn / 3 tbsp oatmeal
2 ss Worcestershiresaus/ 2 tbsp Worcestershire sauce
2 ss sennep / 2 tbsp mustard
1,5 ts røkt paprikapulver (eller chili) / 1 ½ tsp smoked paprika powder (or chili)
3 ss Parmesanost / 3 tbsp grated Parmesan cheese
Salt og pepper / Salt and pepper
Topping (jeg brukte) / Topping (I used)
Tomatsaus etter ønske / Tomato sauce of choice
En liten boks mais / A small can of sweet corn, drained
Hermetisk eller fersk sopp / Canned or fresh mushrooms
Revet ost, gjerne blanding / Grated cheese, mixed if you want
Tørket Oregano / Dried oregano
Andre forslag til topping / Other suggestions for topping
Bacon, pepperoni, salami / Bacon, pepperoni or salami
Paprika, hakket / Bell peppers, chopped
Løk eller purre, hakket / Onion or leek, chopped
Artisjokk, hermetisk / Artichoke hearts, canned
Eller annet du liker på pizza / Or other things you like on pizza


FREMGANGSMAATE / METHOD
Norsk: (English below)
(Se steg-for-steg bilder under) Ha kjøttdeigen i en bolle. Finhakk løk og hvitløk i en food processor og bland dette med kjøttdeigen sammen med egg, havregryn, Worcestershiresaus, sennep, røkt paprikapulver (eller chilipulver), revet parmesanost, salt og pepper. (Hvis du har tid kan dette med fordel gjøres dagen før eller iallefall noen timer i forveien slik at smakene får satt seg skikkelig).
Smør en paiform ca. 23 cm.(Jeg anbefaler ikke springform, fordi da vil antakelig litt av kjøttkraften lekke ut hvis den ikke er tett nok…..Tro meg, jeg har testet nettopp dette…. Bruker du en tett form vil du se at noe kraft ligger på bunnen når den er ferdigstekt, men dette får du bare helle vekk. Kjøttet holder seg iallefall saftig!!). Trykk kjøttdeigblandingen jevnt ut i formen. Legg på ønsket topping avsluttet med revet ost og oregano og stek på midterste eller nest nederste rille ved 220 grader Celcius i ca. 30 minutter til kjøttet er gjennomstekt. (Du kan også steke den i 15 minutter uten ost og ha på osten det siste kvarteret hvis du vil). Ta ut formen av ovnen og la retten hvile i 10-15 minutter før du skjærer i den og serverer. Server gjerne med en salat ved siden av og litt rømmedressing. Bon Apetit.

English:
(See step-by-step pictures below) Put the minced beef in a bowl. Using a food processor, finely chop the onion and garlic and mix this with the meat together with egg, oatmeal, Worcestershire sauce, mustard, smoked paprika powder (or chilli powder), grated Parmesan, salt and pepper. (It is great if you have the time to do this the day before or at least a few hours in advance so that all the flavours mix properly).
Use a piedish of approx. 23 cm. (9") (I do not recommend using a springform tin as the meat-juice might leak out. Believe me, I’ve tried this…If you are using a normal pie dish you will see some juice in the bottom of the dish, but just drain this off. At least the meat will not be dried out!!.) Grease it and press the meat-mixture evenly into this. Add topping of choice followed by cheese and dried oregano and bake at 220 degrees Celcius (430 degrees Fahrenheit) on the middle or second lowest rack rack for approx. 30 minutes until the meat is thoroughly cooked. (You can also bake it without cheese the first 15 minutes and then add the cheese if you want). , Remove the dish from the oven and let rest for about 10-15 minutes before cutting it and serving. Serve with a side salad and maybe some sour-cream dressing if desired. Bon Apetit!


SKIKKELIG NAMMIS!!!! / REAL SCRUMMY!!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...