mandag 11. februar 2013

Afrodite's Hemmelighet / Aphrodite's Secret

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE


English version along with Norwegian
Norsk: (English below)
....Og at det liksom skulle være med sin ekstreme skjønnhet Afrodite klarte å hekte mannfolka???? Ha-Ha....Ikke på kloden!!! Å nei du! Hun bakte Brownies! Det er jeg ikke i tvil om! Sjokolade er tross alt et av de sterkeste afrodisiaka som finnes. Og i disse Valentinsdager - hvorfor ikke sjekke om det stemmer?
MEN- når det er sagt så må jeg også si at denne brownien passer utmerket godt til en hel haug av andre anledninger: F.eks.: Er du glad? Er du deppa? Har du kommet inn på skolen du vil? Har du fått den jobben du søkte på? Har du bursdag? Har du noen å dele med? Er du alene og trenger en trøst? Og ikke minst: Skal du imponere noen, en potensiell kjæreste kanskje? BAK DENNE!!!!! Ergo: Denne kaken passer utmerket til alle anledninger! Hvorfor jeg bakte den? Fordi det var lørdag og jeg ville ha en skikkelig sjokolade-fix. Så det! Jeg tror egentlig at bildet og teksten over sier alt så jeg skal ikke engang nevne hvor fantastisk godt den smakte og hvor helt utrolig mektig og syndig den er!!! KOS DEG!!!!!
English:
....And supposedly it was with her extreme beauty Aphrodite managed to hook all the men???? Ha-Ha....No way!!! She baked Brownies! Without doubt! Chocolate is after all one of the strongest aphrodisiacs there is. And in these Valentin Days - why not check if its correct? 
BUT- having said that, I also have to say that this brownie is highly appropriate for loads of other occasions as well: For example: Are you happy? Are you depressed? Did you get into the school you wanted? Did you get the job you applied for? Is it your birthday? Do you have someone to share with? Are you alone and need something to comfort you? And last but not least: Do you want to impress someone, a potential boyfriend / girlfriend maybe? BAKE THIS!!!!! Ergo: This cake is wonderful for any occasion! Why did I bake it? Because it was Saturday and I wanted a real chocolate-fix! So there! I actually think that the picture and text above says it all so I'm not even going to mention how wonderful it tasted and how incredibly rich and sinful it is!!! ENJOY!!!!! 

INGREDIENSER / INGREDIENTS
Browniedeig / Brownie batter
250 g smør / 250 g  butter (8.8 oz)
1 ss espressopulver / 1 tbsp espresso powder
4 dl kokosmelk / 400 ml coconut milk (1 2/3 cups)
200 g mørk sjokolade / 200 g dark chocolate (7 oz)
440 g finmalt sukker / 440 g caster sugar (2 cups)
110 g selvhevende mel*  / 110 g self raising flour (4 oz)**
150 g hvetemel / 150 g plain flour (5 oz)
2,5 ss kakaopulver / 2.5 tbsp cocoa powder
2 egg, romtemperert / 2 eggs, at room temperature
2 ts vaniljeessens / 2 tsp vanilla essence
100 g gelesjokolade / 100 g jelly-filled chocolate (3.5 oz)
1 boks kirsebær i tykk lake (se bilde) / 1 can cherry filling (see picture)  
* eller 260 g hvetemel totalt + 1 ts bakepulver
** or 260 g (9 oz) plain flour totally + 1 tsp baking powder
Philadelphiakrem / Philadelphia Cream
380 g Philadelphiaost / 380 g Philadelphia cheese (13.4 oz)
3 ts sitronsaft / 3 tsp lemon juice
50 g melis / 50 g icing sugar (1.7 oz)
1,5 ts vaniljesukker / 1.5 tsp vanilla sugar
20 g smør, mykt / 20 g butter, softened (0.7 oz)

FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Til kaken:
Smelt smøret i en kjele over lav varme. Tilsett sjokolade, sukker, espressopulver og kokosmelk og rør til sjokoladen har smeltet og sukkeret er oppløst. Hell over i en bolle og la avkjøle til romtemperatur.
Bland mel (og bakepulver hvis du ikke har selvhevende mel) og kakaopulver og sikt dette i sjokoladeblandingen. Bland godt med en visp. (Merk at dette gjøres for hånd, denne type deiger skal vispes minst mulig for at den ferdige kaken skal få den rette seige konsistensen). Tilsett sammenvispede egg og vaniljeessens og bland godt igjen. Hakk gelesjokoladen, tilsett denne og bland godt igjen.
Smør en ca. 24 x 24 cm form og kle den med bakepapir. (Da får du en ganske høy kake. Bruk gjerne en litt større form om du vil ha en litt lavere kake, men da må du redusere steketiden noe. Bruk også gjerne en rund form om du vil).
Hell deigen i denne, legg kirsebær jevnt utover kaken og hell over litt av “laken” også. (Se bilde under av den jeg brukte. Dette er kirsebær i litt tykk lake). (Du kan gjerne trykke bærene litt ned i deigen hvis du vil men dette er ikke nødvendig, de synker littegrann ned under steking). Stek ved 150 grader Celcius på midterste rille i 1 t 30 min. (Ja, dette er riktig, lav temperatur og lang steketid). Sjekk allikevel etter 1 t 15 min. siden alle ovner er forskjellige, men du trenger nok 1 t 30 min. (muligens 1 t 45 min). Ta ut kaken av ovnen og la avkjøle helt før du smører på Philadelphiakremen.
Til Philadelphiakremen:
Ha alle ingredienser i en bolle og bland godt med en elektrisk mikser til du har en silkemyk frosting. Sett kaken på et serveringsfat og smør kremen jevnt utover toppen av kaken, og pynt gjerne med strøssel etter ønske.
Velg selv om du vil sette den i kjøleskapet frem til servering. Jeg bakte den tidlig på kvelden samme dag den skulle spises og lot den bare stå litt i kjøleskapet først. Kaken var deilig, myk og litt klissete, akkurat slik som brownies skal vaere etter min mening. Det som ikke ble spist satte jeg selvsagt i kjøleskapet over natten og da var kaken blitt stivere i konsistensen og minst like god! Omtrent som konfekt…….Jeg vil nok anbefale å ta den ut av kjøleskapet 15-30 minutter foer servering slik at den ikke er helt kald, men dette er en smakssak. Uansett: KOS DEG!!!

English:
Melt the butter in a saucepan over low heat. Add chocolate, sugar, espresso powder and coconut milk and stir until the chocolate has melted and the sugar has dissolved. Pour into a bowl and set aside to cool to room temperature. Mix flour (and bakingpowder if you don’t have self-raising flour) and cocoa powder and sift this into the chocolate mixture. Mix well using a whisk (note that this should be done by hand, this type of batter should be beaten as little as possible in order for the ready cake to get the correct, sticky, consistency. Beat the eggs lightly using a fork and add this and the vanilla essence to the batter and mix well again.
Butter and line a springform tin approx. 24 x 24 cm) (9.5" x 9.5"). (This will give you quite a high cake. You can use a larger tin if you want a lower cake, but remember to reduce the baking time a little in that case. Also, you can use a round tin if you prefer this).Pour the batter into this and place the cherries evenly on top as well as some of the “juice” as well. (See picture below of the one I used. These are cherries in a thick juice). (You can push the cherries a little down in the batter if you want but this is not necessary as they will sink a little into the cake during baking). Bake at 150 degrees Celcius (300 degrees Fahrenheit) for 1 hr 30 minutes. (Yes, this is correct, low temperature and long baking time). Check, however, after 1 hour and 15 minutes since all ovens are different, but I’m sure you’ll need 1,5 hour (possibly also 1 hr 45 min). Remove the cake from the oven and leave to cool completely before adding the Philadelphia cream.
For the Philadelphia Cream
Put all ingredients in a bowl and, using an electric mixer, beat well until you have a smooth frosting. Place the cake on a serving tray and spread this evenly onto the cake, and decorate as you wish.
You choose whether you want to refrigerate it until serving. I made it early evening the same day we were eating it and just left it in the fridge for a little while. The cake was lovely, soft and sticky, just like brownies are supposed to be in my opinion. I refridgerated what we didn’t eat of course and the next day it was more set but just as delicious! Almost like confectionery…….I would recommend removing it from the fridge 15-30 minutes before serving in order not to be too cold, but this is a matter of taste. Anyway: ENJOY!!!

Deigen er nesten klar / Batter nearly ready
Bare tilsett hakket gelesjokolade / Just add chopped jelly-chocolate
Topp deigen med kirsebær og lake / Top off with cherries & juice
Klar for steking / Ready for baking
Ferdigstekt! Bare pynten mangler / Ready! Just missing the icing now!

FANTASTISK GODT! / AWSOME!!!


FOR DEN ROMANTISKE / FOR THE ROMANTIC

2 kommentarer:

  1. The picture does speak for itself!!! I will have to make these. I always need to have my chocolate fix satisfied. Thanks for sharing with us over at Real Housemoms for Fabulous Fridays!

    SvarSlett
  2. Hi there!
    Thank you so much for your wonderful comment! Yes, this brownie turned out awsome!! I love the gooeyness and flavour of it! It is definetely a must-try! Please let me know what you think!!! :)
    xo Camilla

    SvarSlett

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...