LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE
English Version along with NorwegianNorsk: (English below) Ostekaker er noe av de beste kakene jeg vet. Det finnes jo så mange forskjellige oppskrifter og jeg kan fremdeles ikke bestemme meg for om jeg liker stekt eller ustekt best.... Men etter å ha prøvd denne tror jeg nesten jeg må holde en knapp på stekt gitt..... Helt utrolig god, skikkelig lett og kremete, smelter på tunga, og en bit er slett ikke nok.....Denne oppskriften har jeg funnet i Hummingbird Bakery's "Cake Days". Anbefaler den kokeboka på det varmeste og jeg har hørt rykter om at den har kommet i norsk versjon i bokhandlerene nå.
English: Cheesecakes are some of my favourites. There are so many different recipes for this and I still cannot decide whether I like baked or uncooked best... But after having tried this one I think I have to go for the baked version..... Unbelieveably good, light and creamy, melts in your mouth and one piece is just not enough....The recipe is adapted from The Hummingbird Bakery's "Cake Days", a cookbook I highly recommend!
INGREDIENSER / INGREDIENTS
Bunnen / For the Base:
220 g Digestive kjeks / 220 g Digestive biscuits (7.7 oz)
100 g smør (smeltet) / 100 g sutter (melted) (3.5 oz)
Kaken / For the Cake:
200 g jordbær, hakkede / 200 g strawberries, hulled and chopped (7 oz)
2 ss vann / 2 tbsp water
180 g finkornet sukker / 180 g caster sugar (6.3 oz)
600 g Philadelphia ost / 600 g Philadelphia cream cheese (21 oz)
2 store egg / 2 large eggs
Toppingen / For the Topping
200 g Mascarpone ost / 200 g Mascarpone cheese (7 oz)
40 g melis / 40 g icing sugar (1.4 oz)
2,5-3 dl fløte / 250-300 ml cream (approx. 1 cup + 2 tbsp)
FREMGANGSMÅTE / METHOD:
Bunnen: Ha bakepapir i bunnen av en springform (ca. 23-25 cm) og smør sidene med smør. Finmal kjeksen i en food processor (alternativt kan du ha kjeksen i en pose, lukke godt igjen og knuse de med en kjevle), ha de over i en bolle, tilsett smeltet smør og bland godt. Ha så denne blandingen i formen og press godt ned og jevnt utover ved hjelp av en skje. Sett i kjøleskapet 20-30 minutter.
Kaken: Ha de hakkede jordbærene i en kjele med 80 gram av sukkeret og 2ss vann og kok opp. Sett ned varmen og kok til jordbærene er myke og væsken redusert til halvparten. Sett til side til helt avkjølt.
Varm ovnen til 160 grader. Ha Philadelphiaosten og resten av sukkeret (100 g) i en bolle og miks til mykt med en elektrisk mikser. Tilsett eggene, ett om gangen og bland godt. Ha tilslutt i jordbærblandingen og bland godt med en sleiv. Pass på at jordbærbitene blir jevnt fordelt.
Hell blandingen i formen og sett denne på et stort stykke aluminiumsfolie, som du deretter bretter opp rundt sidene på formen. Sett den så på en stekeplate som fylles med vann opp til ca. 5mm fra toppen av formen. Dette blir da et vannbad som kaken stekes i for å forhindre at kaken tørker og sprekker i ovnen. Folien forhindrer vann i å lekke gjennom sprekken på springformen. Stek ca. 30 minutter på midterste rille til den er fast på toppen og litt løs i midten. La kaken avkjøle til romtemperatur og sett den så i kjøleskapet 1-2 timer for å avkjøles helt.
Toppingen: Bruk en elektrisk mikser og pisk Mascarpone-osten med melisen til godt blandet og myk. Pisk fløten til krem i en annen bolle og fold den inn i mascarponeblandingen. (Hvis du synes blandingen blir for tykk kan du tilsette litt ekstra kremfløte). Ta ut den avkjølte ostekaken fra kjøleskapet og hell Mascarponeblandingen over og jevn den ut med en slikkepott. Sett formen tilbake i kjøleskapet noen timer eller over natten til a stivne. Når du er klar til å servere kaken, ta den forsiktig ut av formen, sett på et passende fat og pynt med halve jordbær. English:
The Cake: Place the strawberries in a saucepan with 80 grams (2.8 oz) of the sugar and 2 tbsp water and bring to the boil. Reduce the heat and cook until the strawberries are soft and the liquid has reduced by half. Take off the hob and set aside until completely cold.
Preheat the oven to 160 degrees Celcius (320 degrees Fahrenheit). Prepare the cake by using a hand-held elextric mixer and beat together the cream cheese and remaining sugar (100 g / 3.5 oz) on a medium speed until smooth. Add the eggs one at a time, mixing well after each addition. Tip in the cooked strawberries and stir in by hand, ensuring that the strawberries are evenly dispersed.
Pour the mixture into the prepared tin, and place it on a large piece of tin-foil and fold it up around the sides of the tin. Then place it in a roasting tin and fill with water up to about 5mm from the top of the cake tin creating a water bath for the cheesecake to bake in preventing it to dry out and cracking in the oven. The tinfoil wrapping is to prevent any water seeping trough the base of the cake tin. Bake for approx. 30 minutes on the middle rack until firm on top with a very slight wobble in the centre. Allow the cheesecake to cool to room temperature, still in the tin, then place in the fridge to chill and set for 1-2 hours.
The Topping: Using the electric whisk, beat the Mascarpone-cheese with the icing sugar until smooth. In a separate bowl, whip the cream until soft peaks form and then fold it into the Mascarpone. (If you feel that the mixture is a little too thick you can add a little extra cream). Remove the chilled cheesecake from the fridge and pour the Mascarpone ream on top, spreading it evenly. Place back in the fridge for a few hours, or preferably overnight, to set. When you are ready to serve, carefully remove the cheesecake from the tin, place on a serving platter and top with fresh strawberry halves.
DENNE SMAKER BARE HELT NYDELIG!! / THIS TASTES JUST LOVELY!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!