fredag 23. mars 2012

Ovnsbakte Doughnuts / Baked Doughnuts

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Jeg synes bildet sier alt så jeg sier ikke annet enn at disse er HIMMELSKE!!!!!!!!!!!! 

English:  I think the picture says it all so I'm not saying anything else than that these are DIVINE!!!!!!!!!!!!!

INGREDIENSER (ca. 24 stk) / INGREDIENTS (approx. 24 doughnuts)
30 g smør / 30 g butter (1 oz)
3,5 dl melk / 350 ml milk (1 1/2 cups)
1 pose tørrgjær / 1 packet dry yeast
150 g sukker / 150 g sugar (5.3 oz)
90 g vaniljepuddingpulver / 90 g custard powder (3.1 oz)
1-2 ss vaniljeekstrakt eller vaniljesukker / 1-2 tbs vanilla extract or vanillasugar
0,5 ts kanel / 0,5 tsp cinnamon
1 krm salt / 1/5 tsp salt
2 egg / 2 eggs
640g hvetemel(kanskje litt ekstra)/640g plain flour(maybe a little extra) (22.5oz)
TIL DEKORASJON / FOR DECORATION
Smør og sukker / Butter and sugar

Norsk: (English below)
Smelt smør i en liten kjele, tilsett melk og la bli litt varmere enn fingervarmt (ca. 40 grader), ha dette så i kjøkkenmaskinbollen. Tilsett sukker, vaniljeekstrakt/pulver, kanel, vaniljepuddingpulver og salt og kjør noen runder med mikseren. Tilsett så mel blandet med tørrgjær og bland godt igjen før du tilsetter eggene. Elt deigen godt i maskinen til den slipper kantene i bollen. (Det er mulig du må tilsette litt mer mel enn 640 g, dette ser du hvis deigen blir litt for løs). Legg deigen på et melet bakebord og arbeid fort sammen til en ball. Legg tilbake i en smurt bolle, dekk denne med plastfolie og et kjøkkenhåndkle og sett til heving på et lunt sted i minst 1 time eller til dobbelt størrelse.
Legg deigen tilbake på et melet bakebord og kjevle ut til ca. 1 cm tykk. Bruk en smultring-kutter og stikk ut doughnuts med denne. Har du ikke det kan du bruke runde cookie cutters i forskjellige størrelser eller evt. glass i forskjellige størrelser.  Legg doughnutsene i smurte doughnuts-former. Hvis du ikke har dette kan du legge de rett på bakepapirkledde stekebrett. La heve i ca. 45 minutter og stek så på midterste rille ved 190 grader i ca. 8 minutter.
Smelt smør og ha sukker i en bolle. Pensle de lunkne doughnutsene med smør og rull i sukker. Spis gjerne med en gang eller la de avkjøle (det skal godt gjøres å vente til de er avkjølt....) Uansett, disse er aller best samme dag de er laget.
(Jeg antar at disse kan fryses som annen gjærbakst, men da hadde jeg ventet med smør og sukker til de er tint og klare til å spises. Skulle jeg gjort dette hadde jeg varmet de noen minutter i ovnen og så penslet med smør og rullet i sukker rett før servering).

English: 
Melt the butter in a small saucepan, add the milk and heat gently until a little warmer than fingerwarm (approx. 40 degrees Celcius or 104 degrees Fahrenheit), transfer to the bowl belonging to your kitchen machine. Add sugar, vanillaextract/vanillasugar, cinnamon, custard powder and salt and mix slightly with the mixer. Add flour mixed with yeast and mix well again before adding the eggs. Mix well using the machine until a dough forms. (It is possible that you need to add a little bit extra flour than the 640 g/22.5 oz, see if the dough is too loose). Put the dough on a floured surface and knead quickly until a ball forms. Transfer the dough to a buttered or oiled bowl, cover with clingfilm and a kitchen towel and leave to rise for at least one hour or until double in size.
Transfer the dough back to the floured surface and roll out a squrare approx. 1 cm thick. Cut doughnuts using a doughnut-cutter or cookie cutters in different sizes. If you don't have this you can use glasses in different sizes. Put the doughnuts into greased doughnut trays. If you don't have this you can put them straight onto bakingpaper-lined baking trays. Leave to rise for approx. 45 minutes and bake on the middle rack at 190 degrees Celcius (375 degrees Fahrenheit) for approx. 8 minutes. Melt butter and put some sugar in a bowl. Brush the lukewarm doughnuts with butter and roll in sugar. Eat immediately or leave to cool some more (but this is very difficult - to wait I mean....) Anyway, these are best eaten the same day as they're made.
(I guess you can freeze this as any other yeast-based cake, however I wouldn't freeze them with butter and sugar. If I was to do this I'd heat them in the oven a few minutes, then brush with butter and roll inn sugar right before serving).


ENJOY!!!!!!!!!!!!!!!

Oppskriften er fra / The recipe is adapted from www.passion4baking.com


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...