mandag 19. mars 2012

Pizzasnurrer med Spicy Salami eller Pesto / Pizzaswirls with Spicy Salami or Pesto

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE


English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Tenkte jeg skulle dele en oppskrift som ikke er søt for en gangs skyld..... Jada, dette er vel egentlig en kakeblogg, men vi kan jo heller si bakeblogg... for pizzasnurrer inneholder jo mel og er stekt i ovnen;) Disse bakte jeg en haug av for en stund siden. Junior hadde bursdag så de ble bakt først og fremst med tanke på festen hans, og gjett om de forsvant fort! Bakte likesågodt noen ekstra for de er helt supre å ha på lager i fryseren og ta opp etter behov. Lykken er stor når disse kommer i nistepakka istedenfor den kjedelige sandwichen....

English: Thought I'd share a recipe which is not sweet for a change.... Yes, this is in fact a cake-blog but we can also call it a baking-blog...pizzaswirls contain flour and is baked in the oven - so there!;) I baked a large batch of these a while ago. Junior had his birthday so I made them for the party and my oh my they dissapeared quickly! While I was at it I made an extra batch since they are excellent to have on stock in the freezer and take out whenever needed. He gets extra happy when this is the packed lunch instead of the boring sandwich....

INGREDIENSER (30 stk.) / INGREDIENTS (makes 30 )
Deig / Dough
3 dl lunkent vann / 300 ml lukewarm water (1 1/4 cup)
1 pk. tørrgjær / 1 packet dry yeast
2 ss olivenolje / 2 tbsp olive oil
1 ts salt / 1 tsp salt
500 g hvetemel / 500 g plain flour (17.6 oz)
Fyll / Fillings:
Spicy Salami /Spicy Salami
 2-3 kløfter hvitløk, presset / 2-3 cloves garlic, crushed
2 dl spicy pizzasaus (fritt valg) / 200 ml pizzasauce (of choice) (3/4 - 1 cup))
200 g spicy salami eller pepperoni / 200 g spicy salami or pepperoni (7 oz)
ca. 150 g Mais / approx. 150 g Sweet Corn (5 oz)
Revet ost (gjerne blanding av flere typer) / Grated cheese (mix if you want)
Pesto & Soltørkede Tomater / Pesto & Sundried Tomatoes
2-3 kløfter hvitløk, presset / 2-3 cloves garlic, crushed
1 glass Pesto (ca. 190 g) / 1 jar pesto (approx. 190 g) (6.7 oz)
15-20 biter soltørket tomat, hakket / 15-20 pieces sundried tomatoes, chopped
Revet ost (gjerne blanding) / Grated cheese (mix if you want)

FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
Deig:  Ha lunkent vann (ca. 40 grader) i en bolle sammen med olje. Bland tørrgjær og salt i melet og ha i vannet. Rør godt og sett til heving i ca. 45 minutter til omtrent dobbel størrelse. Ha deigen på et melet bakebord og kjevle ut til et stort rektangel, ca. 3 mm tykk
Fyll:
Press hvitløken og fordel over. Ha på øvrige ingredienser: tomatsaus, mais, salami og ost. Rull sammen til en pølse og skjær i ca. 2 cm. tykke skiver som legges på et stekebrett. For pesto-typen gjøres det på samme måte. Ha på hvitløk, pesto, hakkede soltørkede tomater og ost, rull sammen og skjær i skiver.  La pizzasnurrene etterheve i ca. 20 minutter og stek ved 220 grader på midterste rille i ca. 15 minutter.

English:
Dough
Put lukewarm water (circa 40 degrees celcius) in a bowl together with the oil. Mix the salt and yeast with the flour and mix well with the water until a dough forms. Leave to rise for about 45 min. until double.
Put the dough onto a floured surface and, using a rolling pin, make a big rectangular shape, approx. 3 mm thick.
Filling
Crush the garlic and spread out evenly.
Add the other ingredients: tomato sauce, sweet corn, salami and cheese.
Roll together and cut into approx. 2 cm(0.7")  thick slices which you transfer to a baking tray. Same method for the pesto-type. First garlic, then pesto, chopped sundried tomatoes and cheese. Roll together and cut into slices.
Leave to rise for approx. 20 minutes and bake at 220 degrees Celcius (430 degrees Fahrenheit) on the middle rack for about 15 minutes.



SKIKKELIG DIGG!!!! / REAL SCRUMMY!!!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...