lørdag 17. mars 2012

Eple- og Vaniljebiter / Apple-and Vanilla Squares

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Her har du en deilig og myk hverdagskake med mild smak av eple og vanilje. Hakkede mandler og perlesukker på toppen gir den litt "krønsj" (bruk gjerne salte mandler).

English: Here is a lovely, moist and soft everyday-cake with mild taste of apple and vanilla. Chopped almonds and pearl sugar topping gives it a little crunch (salted almonds are nice) 

INGREDIENSER / INGREDIENTS
Til en liten langpanne 20x30 cm / For a baking tin 20x30 cm(ca.8"x12")
3 store egg / 3 large eggs
200 g sukker / 200 g sugar (7 oz)
1,5 dl solsikkeolje / 150 ml sunflower oil (5 fl.oz)
1,5 ts natron / 1,5 tsp bicarbonate of soda
4 ts vaniljesukker  / 4 tsp vanillasugar
5 dl (320 g) hvetemel / 500 ml (320 g) plain flour (11.3 oz)
500-600 g eplemos / 500-600 g apple jam or thick apple sauce (17.6 oz)
TOPPING
60 g hakkede mandler (gjerne salte) / 60 g chopped salted almonds (2.1 oz)
Perlesukker / Pearl sugar

Norsk: (English below)
Ha egg og sukker i en bakebolle og pisk til eggedosis med en elektrisk mikser. Tilsett oljen (det er veldig viktig at du bruker en nøytral matolje her) og eplemos. Sikt så i natron, vaniljesukker og hvetemel og bland alt til en jevn deig. Ha deigen i en smurt eller bakepapirkledd liten langpanne (ca. 20x30 cm) og strø over hakkede mandler og perlesukker. Stek kaken på nederste rille ved 175 grader i 35-40 min. Sjekk med en bakepinne eller at den er gjennomstekt.
La avkjøle i formen, skjær i passende biter og server. Den er ekstra god dagen etter den er bakt for da har eplesmaken kommet enda bedre frem. (Men den smaker veeeeeeldig godt lunken fra ovnen altså!!!)

English:
Put eggs and sugar in a bowl and beat well until light and fluffy using an electric mixer. Add the oil (it is very important that you are using a neural oil here) and the apple jam/sauce. Sift in bicarb, vanillasugar and flour and mix well until smooth. Pour the batter into a buttered or lined baking tin (approx. 20x 30 cm)(ca.8"x12") and sprinkle over chopped almonds and pearl sugar. Bake the cake on the lowest rack at 175 degrees Celcius (345-350 degrees Fahrenheit for35-40 min. Check with a baking pin that it is thoroughly cooked.
Leave to cool, cut into squares and serve. It is extra tasty the day after it is made because then the apple-flavour is even more apparent. (But it tastes veeeeeeery good lukewarm from the oven too!!!)

DEILIG HVERDAGSKAKE!!! / LOVELY EVERYDAY-CAKE!!!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...