lørdag 24. mars 2012

Banankake / Banana Loaf

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Her er nok en oppskrift fra The Hummingbird Bakery - denne gangen har jeg bakt en deilig banankake. En god hverdagskake med litt kryddersmak som er enkel og rask å lage. Denne kaken er også veldig god til å lage Cake Pops a la Chocolate Banana av. Link til oppskrift finner du  HER /

English: Here is another recipe from The Hummingbird Bakery - this time I've baked a lovely banana loaf. A tasty everyday-poundcake with a hint of spices. Easy and quick to make. This cake also make really nice Cake Pops a la Banana. Link for this recipe you can find HERE

INGREDIENSER / INGREDIENTS
280 g lyst brunt sukker / 280 g light brown sugar (9.5 oz)
2 egg (romtempererte) / 2 eggs (at room temperature
200 g godt modne bananer (200 g uten skall) / 200 g ripe bananas (200 g without peel) (7 oz)
280 g mel / 280 g plain flour (9.5 oz) 
1 ts bakepulver / 1 tsp baking powder
1 ts natron / 1 tsp bicarbonate of soda
1,5 ts kanel / 1,5 tsp cinnamon
1,5 ts ingefær / 1,5 tsp ground ginger
0,5 ts nellik / 0,5 tsp ground cloves
0,5 ts muskat / 0,5 tsp ground nutmeg
140 g smør, smeltet og avkjølt / 140 g butter, melted and cooled (4.9 oz)

FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
(Se steg-for-steg bilder under). Pisk eggedosis av egg og brunt sukker i en elektrisk mikser, minst 15 minutter. Mos bananene og bland i. Sikt i mel, bakepulver og krydder og bland godt igjen, og bland til slutt i det smeltede smøret. Smør en brødform (ca. 1 liter, 23 x 13 cm) og ha bakepapir i bunnen og hell i deigen. Stek ved 170 grader på midterste rille i 1 time. Legg et stykke bakepapir over kaken de siste 15 minuttene for å unngå at kaken blir for mørk på toppen. La avkjøle i formen før du tar en ut og skjærer i skiver. Smaker kjempegodt med kaffe, te eller iskald melk ved siden av. Eller som basis i Cake-Pops (link over)
English:
(See step-by-step pictures below). Beat sugar and eggs using an electric mixer until thick and fluffy, at least 15 minutes. Mash the bananas and add to the mixture. Sieve the flour, bakingpowder, bicarb and spices, mix well again and lastly add the melted butter. Butter and line a loaf tin (approx. 1 litre (4 cups), 23 x 13 cm / 9"x5") and pour the batter into this.
Bake at 170 degrees Celcius (340 degrees Fahrenheit) on the middle rack for 1 hour. Cover with a sheet of baking paper the last 15 minutes to avoid the cake becoming too dark on top. Leave to cool in the tray before you cut into slices. It tastes delicious with a cup of coffe, tea or a glass of ice cold milk. Or as a basis for Cake Pops (link above)
DEIILIG, MYK BANANKAKE / LOVELY, MOIST BANANA LOAF



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...