tirsdag 27. mars 2012

Cake Pops a la Chocolate Banana

LIKE KAKEMILLA ON FACEBOOK HERE

English version along with Norwegian
Norsk: (English below) Cake Pops (eller Kake på Pinne som jeg synes er et søtt navn) er kjempepopulære, spesielt blant barn. De er veldig dekorative og smaker kjempegodt!!! Du kan bruke hva slags kakerester du vil men til disse brukte jeg en banankake som du finner oppskriften på HER

English: Cake Pops (or Cake on a Stick which I think is a cute name) are very popular nowadays, especially amongst children. They are very decorative and taste delicious!!! You can use any cake you like but for these I used a bananacake and the recipe for this you can find HERE

INGREDIENSER (ca. 40 stk) / INGREDIENTS (makes approx. 40)
650 g banankake (se link over) / 650 g bananacake(1.4 pounds) (see link above)
130 g sjokolade / 130 g chocolate (4.5 oz)
3 ss peanøttsmør / 3 tbsp peanutbutter
DEKORASJON / DECORATION
20 g mørk sjokolade / 20 g dark chocolate (0.7 oz)
ca. 250-300 g mørk sjokolade / 250-300 g dark chocolate (9-10 oz)
Kakepynt etter ønske / Cake Decoration of choice


FREMGANGSMÅTE / METHOD
Norsk: (English below)
(Se steg-for steg bilder under). Skjær vekk eventuelle kakeskorper så du står igjen med bare myk kake som du smuldrer opp i en bolle. Ha 130 g sjokolade og peanøttsmør i en liten bolle som du setter over varmt vann i en kjele og la smelte og bland godt. Hell sjokolade- og peanøttblandingen over kakesmulene og bland godt, først med en skje og kna det så sammen med hendene (de små gule prikkene i deigen er peanøttbiter fordi jeg brukte crunchy peanøttsmør).
Form små baller av deigen, bruk gjerne en skje til å måle opp så du får noenlunde samme størrelse. Sett så i fryseren i ca. 30 minutter.
Smelt 20 g mørk sjokolade og ta ut sjokoladebollene fra fryseren. Dypp enden av pinnene du bruker i sjokoladen og stikk inn i sjokoladebollene. Sett tilbake i fNår du er klar til å dekorere, smelter du 250-300 g sjokolade i en bolle. Gjør klar pynten du skal rulle de i. Dypp cake popsen i sjokolade, la renne godt av og rull de så i kakepynt. Sett gjerne i muffinsformer e.l. til stivnet. Oppbevar kjølig frem til servering ryseren i 30-45 minutter.
English:
(See step-by-step pictures below). Cut away any crust from the cake so you have only soft cake which you crumble to pieces in a bowl. Put 130 g (4.5 oz) chocolate and the peanutbutter in a small bowl which you put over hot water in a saucepan, leave to melt and mix well.
Pour the chocolate- and peanut mixture over the cake crumbs and mix well, first using a spoon and after knead it together using your hands. (The small yellow dots in the dough are pieces of peanut as I used crunchy peanutbutter).
Make small balls, you can use a spoon to measure so you get approx. the same size. Put in the freezer for approx. 30 minutes.
Melt 20 g (0.7 oz) dark chocolate and take the chocolate balls out of the freezer. Dip the end of the sticks you are using in the chocolate and put one ball on each stick. Put back in the freezer for another 30-45 minutes.
When you are ready to decorate, melt 250-300 g (9-10 oz) chocolate in a bowl. Make the decoration you are using ready in a bowl as well. Dip the cake pops in the chocolate, leaving excess chocolate to run off and roll them in decoration. Put them in muffincases until set. Store in a cool place until serving.




DISSE FORSVANT FORT I BURSDAGSSELSKAPET TIL MARIUS!
THESE DISSAPEARED QUICKLY IN MARIUS' BIRTHDAY PARTY!

TIPS
Norsk: Du kan gjøre klar cake popsen og oppbevare i fryseren udekorert i god tid før dagen de skal serveres. Ta de ut av fryseren om morgenen dagen de skal serveres, la tine en times tid og dypp de så i sjokolade og pynt.
English: You can make the cake pops ready and store them in the freezer without decoration well in advance before the day you are going to serve them. Take them out of the freezer in the morning of the day you are going to serve them, leave to defrost approx. 1 hour and then decorate them

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelige med tilbakemeldinger, evt. spørsmål vedrørende oppskriftene eller hvis du har noen råd og tips til meg! / I would appreciate feedback, questions about the recipes or if you have any advise for me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...